نوجوانان ترکیهای یک دستگاه کشاورزی ضد خشکسالی اختراع کردهاند که مصرف کود را تا ۴۰ درصد کاهش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دستگاه پلنتزما(Plantzma) از پلاسمای با دمای پایین برای تقویت انعطافپذیری محصول و غنیسازی آب آبیاری استفاده میکند که منجر به بهبود عملکرد و رشد گیاهان سالمتر میشود.
به نقل از آیای، گروهی متشکل از پنج دانشآموز دبیرستانی از ترکیه، معروف به تیم سرس، یک دستگاه ابتکاری پلاسما به نام پلنتزما را برای مبارزه با اثرات مخرب خشکسالی بر محصولات تولید کرده است.
این گروه متشکل از دیار، آدار، دیلوین، میر باران و بیزا بود. آنها شاهد تأثیر مخرب خشکسالی در منطقه خود بودند. بیزای ۱۷ ساله میگوید: جامعه من الهامبخش من است.
منطقه آنها اخیرا کاهش ۴۰ درصدی در نرخ بارندگی را تجربه کرده است. افزایش آلودگی به تازگی وضعیت را بدتر کرده و منجر به از دست رفتن ۸۰ درصد محصول و کمبود مواد غذایی شده است.
نگرانیهای فزاینده
این بحران به طور نامتناسبی بر جوامع آسیب پذیر تأثیر گذاشت و تیم سرس را بر آن داشت تا راه حلی مقیاس پذیر برای رسیدگی به چالشهای کمبود غذای محلی و جهانی ایجاد کنند.
در ترکیه، ما در حال تجربه اثرات تغییرات آب و هوایی هستیم. این منطقه بینالنهرین بود که در آن کشاورزی و تمدن متولد شد، اما اکنون مردم با تغییرات آب و هوایی و خشکسالی دست و پنجه نرم میکنند.
قابل ذکر است، موضوع از بین رفتن محصول یک مساله مهم در سراسر جهان است. مجمع جهانی اقتصاد افزایش شدید در از بین رفتن محصولات جهانی را پیشبینی میکند. تا سال ۲۰۳۰، نابودی محصول میتواند ۴.۵ برابر بیشتر از نرخ فعلی باشد. تا سال ۲۰۵۰، این میزان میتواند به ۲۵ برابر افزایش یابد.
راه حل نوآورانه پلنتزما
دستگاه پلنتزما از پلاسمای با دمای پایین برای افزایش انعطافپذیری محصول و غنیسازی آب آبیاری استفاده میکند. بیزا توضیح داد: فقط با زدن دو یا سه دکمه میتوان از آن استفاده کرد.
با قرار دادن بذرها در معرض پلاسما قبل از کشت، دستگاه سرعت جوانه زنی و پتانسیل رشد را بهبود میبخشد و در عین حال مقاومت در برابر بیماریها و عوامل استرسزای محیطی را افزایش میدهد.
علاوه بر این، تصفیه آب آبیاری با پلاسما، یک کود سازگار با محیط زیست و غنی از نیتروژن ایجاد میکند که مواد مغذی ضروری برای رشد گیاه را فراهم میکند.
دیار ۱۸ ساله میگوید: از آنجایی که ما قادر به تغییر اقلیم نیستیم، سعی میکنیم اثرات آن را حل کنیم.
پلاسما که اغلب به عنوان حالت چهارم ماده از آن یاد میشود، در اصل هوای یونیزه شده سوپرشارژ است. ذرات فوق گرم آن انرژی بسیار زیادی دارند و به آن امکان میدهند الکتریسیته را به راحتی هدایت کند. در حالی که پلاسما در زمین نادر است، در فضا فراوان است و میتواند با استفاده از گاز، سیستم تخلیه با الکترودها و سیستم ولتاژ ایجاد شود.
دستگاه پلنتزما به دو صورت تصفیه مستقیم بذر و تصفیه غیرمستقیم آب آبیاری از توان پلاسمای با دمای پایین استفاده میکند. این رویکرد نوآورانه اتکا به کودهای شیمیایی را کاهش میدهد، عملکرد محصول را افزایش میدهد و شیوههای کشاورزی پایدار را ترویج میکند.
شناخت و اهداف آینده
علاقه بیزا به سیارات فراخورشیدی و تحقیقات ناسا در مورد کاربردهای پلاسما الهامبخش او شد.
دستگاه پلنتزما با قیمت ۱۹۱ دلار به گونهای طراحی شده است که مقرون به صرفه و کاربرپسند باشد و کشاورزان در جوامع روستایی با دسترسی محدود به فناوریهای مدرن به آن دسترسی داشته باشند.
او بیان کرد: وقتی با کشاورزان مصاحبه کردیم، آنها از شنیدن در مورد این محصول خوشحال شدند.
اهمیت نوآوری تیم سرس به اندازهای است که آنها راه حل پلنتزمای خود را در یک مسابقه جهانی پایداری محیط زیست به نام The Earth Prize ثبت کردند و به عنوان نفر دوم انتخاب شدند.
پایان