Img20241201093253549 650x330 - ناترازی انرژی، تولید محصولات غذایی را مختل و غیراقتصادی می‌کند

ناترازی انرژی، تولید محصولات غذایی را مختل و غیراقتصادی می‌کند

رشید عزیزپور، نایب‌رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران معتقد است: ناترازی انرژی از سه بعد فسادپذیری، استفاده از خطوط تولید خاص و قیمت‌گذاری، آسیب‌های جدی به صنایع غذایی وارد کرده است.

صنایع مختلف کشور با ناترازی انرژی، خاموشی‌های مکرر یا قطعی گاز مواجه هستند، این وضعیت روند تولید و تجارت را مختل کرده است. نایب‌رئیس کمیسیون صنایع غذایی با توجه به این شرایط معتقد است، تولید محصولات غذایی به دلیل فسادپذیر بودن، استفاده از خطوط تولید کانتی‌نیوس و قیمت‌گذاری‌های دستوری به دلیل ناترازی انرژی آسیب‌های جدی را متحمل شدند.

 نایب‌رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، تصریح کرد: یک موضوع بسیار مهم در فرآیند تولید، انرژی است. هر صنعتی هم متناسب با نیازمندی‌های خود به نوع خاصی از انرژی مانند گاز، برق، آب و … وابسته است. متأسفانه در چند سال گذشته صنایع ایران از نظر همه انواع انرژی‌ها با ناترازی مواجه بوده است.

رشید عزیزپور در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، افزود: صنایع غذایی کشور به دلیل سروکار داشتن با محصولات فسادپذیر به دلیل قطعی برق یا گاز بسیار آسیب دیدند چراکه در روند تولید محصولات غذایی باید شیوه‌های خاص نگهداری رعایت شود که همگی به انرژی نیاز دارند. بنابراین شاید بتوان ادعا کرد که بیشترین آسیب را از وضعیت ناترازی انرژی، صنایع غذایی متحمل شدند.

این فعال اقتصادی در ادامه به خطوط تولید continuous (تولید پیوسته و بدون توقف) که خط تولید مورد استفاده در بیشتر کارخانه‌های تولید محصولات غذایی است، اشاره کرد و افزود: قطع و وصل شدن انرژی در خطوط تولید کانتی‌نیوس آسیب جدی به روند تولید می‌زند چراکه به ازای هر بار قطع و وصل شدن برق، تولید این خط باید از ابتدا انجام شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه به مسئله قیمت‌گذاری محصولات غذایی اشاره کرد و افزود: همه انواع محصولات غذایی در کشور با قیمت‌گذاری پسینی یا پیشینی روبه‌رو هستند. این در حالی است که ناترازی انرژی هزینه تولید را افزایش می‌دهد و این افزایش هزینه در قیمت تمام شده دیده نخواهد شد چون صنایع غذایی مشمول قیمت‌گذاری دستوری می‌شوند.

عزیزپور تأمین سوخت‌های جایگزین در زمان قطعی برق یا گاز را نیز بسیار سخت و پیچیده توصیف کرد.

او در ادامه از روی آوردن صنایع غذایی به انرژی‌های تجدیدپذیر و استفاده از پنل‌های خورشیدی برای تأمین برق موردنیاز سخن گفت و تصریح کرد: استفاده از این روش‌های جایگزین راحت نیست چراکه بدون شک صنایع نمی‌توانند تمام نیاز خود را به کمک پنل‌های خورشیدی تأمین کنند. در واقع لازم است وزارت نیرو یا نفت و هر دستگاه ذی‌صلاح دیگری، استراتژی در این رابطه وضع کنند. در هر صورت چون زیرساخت‌های اولیه فراهم نیست، ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر هم به راحتی محقق نمی‌شود.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *