Img20241110132509560 650x330 - ناترازی انرژی، تولید صنعتی را با مشکل مواجه کرده است

ناترازی انرژی، تولید صنعتی را با مشکل مواجه کرده است

در نشست شورای گفت‌وگوی استان یزد با اشاره به کاهش تولید صنعتی به دلیل کمبود برق، بر لزوم تقویت سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های خورشیدی تأکید شد.

رئیس اتاق یزد با اشاره به اینکه گزارش شامخ از رکود متوالی فعالیت‌های اقتصادی حکایت دارد، گفت: این شاخص در شهریورماه به‌خصوص در بخش صنعت با توجه ‌به تداوم قطعی برق در کارخانه‌ها، با شدت کاهش بیشتری همراه بوده است که منجر به تولید در ظرفیت‌هایی پایین‌تر از توان تولیدی کارخانه‌ها شده است.

مجتبی دستمالچیان در نود و پنجمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد، افزود: باقی‌ ماندن مشکل عدم تخصیص ارز به واردات مواد اولیه و نوسانات قیمتی نهاده‌ها، تقاضای ضعیف مشتریان، کمبود نقدینگی، عدم تسویه‌حساب بدهی در سمت تقاضا و تعطیلات شهریورماه، موجب شده که شرکت‌ها در تأمین مالی نهاده‌های خود با مشکل مواجه باشند.

دستمالچیان تصریح کرد: به عقیده فعالان اقتصادی تداوم مشکل قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان از عوامل مخل مزمن و دائمی برای رشد صنعت بخش خصوصی تلقی شده و حتی در کنار سایر بی‌ثباتی‌ها در فضای اقتصادی، محدودیت‌های زیادی برای بخش تولید ایجاد نموده که بسیاری از شرکت‌ها را به خروج سرمایه از کشور سوق خواهد داد.

یزد می‌تواند در بهره‌برداری از انرژی خورشیدی پیشرو باشد

استاندار یزد نیز در این نشست اظهار کرد: علاقه من به حوزه صنعت و کارآفرینی واضح و مبرهن است و همیشه بر این اعتقادم که یزد ما به‌وسیله بزرگانی ساخته شده که فرهیختگان صنعت و کارآفرینی بودند و در دوره جدید نیز انسان‌هایی که منشأ اثر و کارآفرینی بودند در توسعه شهر نقش داشتند.

محمدرضا بابایی در خصوص بهره‌برداری از انرژی خورشیدی در استان اظهار کرد: انرژی تجدیدپذیر، مفید و به‌روز است و باید از این ظرفیت فوق‌العاده در استان استفاده کنیم. اگر در استان یزد فقط ۶۰ میلی‌متر بارندگی را داریم، در نقطه مقابل سه هزار ساعت تابش نور خورشید را داریم و یزد می‌تواند در زمینه انرژی خورشیدی پیشرو باشد. البته حاکمیت نیز حامی ما خواهد بود و البته موارد بیشتری از اشتغال‌زایی نیز در پرتو اقتصاد خورشیدی محقق خواهد شد؛ لذا باید نقشه راه از سوی همکاران ما طراحی گردد و ما نیز پشتیبان خواهیم بود.

استاندار یزد از مجموعه اتاق بازرگانی به‌عنوان پل ارتباطی بخش خصوصی و دولت بوده نام برد و یادآور شد: مجموعه استان نیز همچون سال‌های قبل تمام ظرفیت خود را در راستای تقویت بخش تولید به کار خواهد گرفت

وی در بخش دیگری از سخنانش اقدام مذبوحانه رژیم صهیونیستی را برای پاسخگویی به افکار عمومی اسرائیل دانست و با بیان اینکه دین اسلام همواره بر پایه صلح پایه‌گذاری شده است، تصریح کرد: قطعاً ماهیت رژیم صهیونیستی با یهودیان متفاوت بوده و این فرقه به دنبال کشتارجمعی و دشمن بشریت است.

بخش خصوصی توان بهره‌برداری از انرژی خورشیدی را ندارد

رئیس کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق یزد با اشاره به برگزاری جلسات متعدد این کمیسیون گفت: بالغ‌بر ۷۰ ساعت کمیسیون و ۶۰ ساعت جلسه کارشناسی با صنایع فولاد و کاشی سازی و سرامیک و ادارات دولتی برگزار شده است. متأسفانه تاکنون شاید بیش از سه یا چهار مصوبه در شورای گفت‌وگو مصوب شده است که دو مورد به سرانجام رسیده و دو مورد به سرانجام نرسیده است و با توجه ‌به شرایط کنونی و ازنظر کارشناسان کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی عزمی در مسئولین یا همکاری از سوی بانک‌ها و یا حتی اختیاری برای حل مشکلات از سوی سایرین وجود ندارد.

احمد عشقان ملک با تأکید بر این مطلب که مسئله انرژی درواقع مسئله امنیتی کشور است، تصریح کرد: به دلیل عدم وجود سند جامع استان، با بلاتکلیفی مواجه هستیم. همچنین با مشکلات دیگری نظیر عدم وجود حکمرانی انرژی در استان، عدم متولی جامع برای تصمیم‌گیری در خصوص برق، گاز و سوخت در حوزه انرژی استان و عدم اجرای قوانین و مقررات تشویقی برای صنایع نظیر عدم قطعی برق و گاز به دلیل اجرای صرفه‌جویی در مصرف انرژی یا عدم پرداخت هزینه‌های ناشی از صرفه‌جویی مطرح در قوانین نیز روبه‌رو هستیم.

عشقان ملک ادامه داد: همچنین باوجود ناترازی برق و خاموشی که در تابستان گذشته با آن مواجه بودیم، سازمان امور مالیاتی، در زمینه اخذ مالیات همان درصدی که بر اساس برداشت خود آنها بوده را لحاظ نموده است. در حال حاضر نیز در استان ۸۰ مورد متقاضی برق خورشیدی داریم که بیش از ۱۵۰۰ مگاوات درخواست دادند اما متأسفانه تا کنون تنها سه طرح یعنی در حدود ۱۲۰ مگاوات به سرانجام رسیده است؛ بنابراین خواهشمندیم که در طول یک ماه، کمیته‌ای تشکیل و از این ۸۰ نفر درخواست ادامه فعالیت صورت گیرد و مشکلات آنها نظیر تخصیص ارز و کمبود سرمایه و… بررسی گردد.

تأمین انرژی حوزه صنعت را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد

مسئول دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در خصوص مقدمات برگزاری این نشست در دبیرخانه شورای گفت‌وگو بیان کرد: قریب هفت جلسه کارشناسی با حضور بخش خصوصی فعال در حوزه خورشیدی و نمایندگان مرتبط دولتی برگزار شد و مطالب جمع‌بندی شده و از سوی نمایندگان بخش خصوصی ارائه می‌شود.

حسینی مشهدی با اشاره به اینکه یکی از نگرانی‌های صنعتگران در حوزه تأمین انرژی است تصریح کرد: درواقع مسئله تأمین انرژی می‌تواند صنعت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد و نظرات کارشناسان در حوزه‌های مختلف صنعتی نیز مؤید همین مسئله است. راهکار اصلی و منطقی در این حوزه راهکار انرژی‌های خورشیدی و انرژی‌های تجدیدپذیر است. وضعیت فعلی انرژی‌های تجدیدپذیر گواه بر این مطلب است که ۱۹ درصد از این بخش را انرژی خورشیدی به خود اختصاص داده است. سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی در طول سال‌های مختلف در کشورهای گوناگون روبه افزایش بوده و دال بر این مطلب مهم است که همان‌طور که در کشورهای مختلف بر اساس نیازهای صنعتی، در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی صورت‌گرفته و ما نیز باید در این حوزه پیشرفت کنیم.

مسئول محور انرژی خورشید سند یزد نوین نیز با اشاره به برخی مسائل استان، در خصوص اینکه چرا به سمت انرژی خورشیدی باید گام برداریم، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه ‌به وضعیت آبی کشور، عمده سدهای کشور در طول سال تولید برق چندانی ندارند، همچنین ذخایر گاز نیز به‌شدت با محدودیت مواجه است. در فصول سرد سال نیز برای رساندن گازوئیل به نیروگاه‌ها به‌شدت با مشکل مواجه هستیم. مشکلات و مسائل زیست‌محیطی نیز در این حوزه مزید بر علت خواهد بود و موجب حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شود.

محمود وجدانی ادامه داد: کل نیروگاه‌های کشور در حدود ۳ هزار مگاوات تولید انرژی دارند که از میزان، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در حدود ۱۲۳۰ مگاوات است. سهم حوزه انرژی خورشیدی نیز در کل کشور ۵۴۷ مگاوات است که هم‌اکنون به بهره‌برداری رسیده است که از این میزان حدود ۱۴۸ مگاوات مربوط به استان یزد است. درواقع می‌توان گفت که استان یزد در این حوزه سهم ۵ درصدی را در بهره‌برداری از انرژی خورشیدی دارد و در استان یزد ظرفیت بهره‌برداری از انرژی‌های بادی و غیره وجود ندارد.

وی افزود: با توجه ‌به ۳۳۰ روز آفتابی در استان یزد و وجود زمین‌های مسطح و مناسب برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی و شبکه الکترونیکی گسترده و هماهنگی خوبی که میان دستگاه‌های دولتی در این حوزه وجود دارد، استان یزد ظرفیت اینکه تبدیل به قطب خورشیدی کشور شود. آنچه در سند یزد نوین به‌عنوان یکی از اولویت‌های استان لحاظ شد؛ افزایش بهره‌برداری از انرژی‌های خورشیدی تا حدود ۲ هزار مگاوات بوده است. پیش‌بینی می‌کنیم که با توجه‌ به ظرفیت‌های استان و مجوزهای صادر شده تا پایان سال جاری حدود ۱۲۰ مگاوات دیگر از نیروگاه‌ها را به بهره‌برداری برسانیم.

وجدانی با تأکید بر اینکه در سال جاری قادر به احداث ۴ هزار نیروگاه خورشیدی خانگی با ظرفیت ۵ کیلووات خواهیم بود گفت: از این تعداد در حدود ۳ هزار نیروگاه به بهره‌برداری رسیده است. همچنین چندین پروژه نیروگاه خانگی به‌صورت تجمیعی داریم. همچنین به دلیل محدودیت‌های حوزه کشاورزی این حوزه در سال گذشته و امسال بسیار آسیب‌دیده و در سال جاری در حدود ۷ هزار میلیارد تومان خسارت بخش کشاورزی بوده است، بنابراین لازم است با احداث نیروگاه‌ها ۸۰ درصد مصرف برق در بخش کشاورزی از خاموشی‌ها معاف گردد و در حال حاضر حدود ده چاه آب در بخش کشاورزی به بهره‌برداری رسیده و عملیات اجرایی سی چاه انجام شده است؛ لذا باید به این بخش اهتمام ویژه‌ای نمود و تسهیلات لازم به این حوزه اختصاص یابد.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *