Img20241220174623238 650x330 - مشکل فرش کرمان نبود هماهنگی میان فعالان این حوزه است | احیای صنعت فرش نیازمند تلاش جمعی

مشکل فرش کرمان نبود هماهنگی میان فعالان این حوزه است | احیای صنعت فرش نیازمند تلاش جمعی

رئیس اتاق کرمان با اشاره به افول صنعت و بازار فرش کرمان و ایران، گفت: مشکل فرش کرمان، ناهماهنگی فعالان این حوزه اعم از تولیدکننده و تاجر است و در منظر کشور نیز احیای صنعت فرش نیازمند تلاش جمعی است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با بیان اینکه برای حل مشکلات و مسائل حوزه فرش نیازمند نقشه راه مشخص و انجام مطالعه در این زمینه هستیم، گفت: مشکل فرش کرمان نبود هماهنگی میان فعالان این حوزه است بنابراین با ایجاد انجمن و در قالب نقشه راه می‌توان برای احیا، معرفی و توسعه فرش کرمان اقداماتی انجام داد.

سیدمهدی طبیب‌زاده، در نشست هم‌اندیشی با تجار و تولیدکنندگان قالی کرمان با اشاره به اهمیت قالی کرمان در جهان و سابقه تاریخی این هنر در استان، اظهار کرد: این نشست برای شنیدن نقطه نظرات فعالان و پیشکسوتان حوزه فرش تشکیل شد تا بدانیم چه اقدامی باید انجام دهیم و چه مسیری را طی کنیم تا صنعت فرش کرمان همانند گذشته به نقطه اوج خود، برسد؟

وی با تأکید بر اینکه نسل جوان بافندگان فرش باید در کنار بافندگان قدیم نسبت به این هنر تعصب داشته باشند، اظهار کرد: ایجاد انجمن فرش بیانگر خواسته‌های صنفی این قشر است و همچنین اقدام دیگر برای احیای هویت فرش کرمانی احداث باغ‌موزه فرش برای به نمایش گذاشتن هویت تاریخی کرمان است.

طبیب‌زاده، با بیان اینکه سعی داریم صنعت فرش کرمان را حفظ کرده و به نتیجه برسانیم، گفت: از فعالان حوزه فرش می‌خواهیم نهاد قانونی انجمن فرش را تشکیل دهند تا زبان گویای این صنعت باشد و بتوانیم در قالب این نهاد قانونی از این صنعت حمایت کنیم.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به تشکل‌های مختلفی که در حوزه‌های مختلف شکل گرفته و مورد حمایت اتاق قرار دارند، اظهار کرد: اتاق می‌تواند بر اساس آیین‌نامه موجود، در حوزه‌های مختلفی ازجمله مسائل تحقیقاتی، بازاریابی و ایجاد سایت از تشکل‌ها حمایت کند و همچنین به نیاز انجمن‌ها در خصوص حمایت‌های معنوی و پشتیبانی نیز پاسخ دهد.

وی خطاب به فعالان حوزه فرش اعلام کرد: اتاق کرمان در کنار شماست تا هر مانع و گرفتاری که در ارتباط با این صنعت در استان وجود دارد، حل و چالش‌های توسعه این صنعت برطرف شود.

طبیب‌زاده، با بیان اینکه ما نباید به فعالان حوزه فرش بگوییم تا انجمن تشکیل دهند بلکه فعالان این حوزه باید به یک خرد جمعی برسند تا بدانند نیازمند تشکلی هستند تا صدای رساتری داشته باشند؛ خاطرنشان کرد: اگر فعالان حوزه فرش این خواسته را نداشته باشند، انجمنی که شکل می‌گیرد دستوری خواهد بود و به نتیجه نخواهد رسید.

وی تصریح کرد: فعالان حوزه فرش اعلام کنند به چه حمایت‌هایی نیاز دارند؟ چه مسیری باید طی شود و چه اقداماتی از سوی اتاق، دولت، مجلس و دستگاه قضا انجام شود، تا دوباره صنعت فرش کرمان بدرخشد؟

رئیس اتاق کرمان، با اشاره به روند احیای فرش در استان یزد افزود: استاندار کرمان از حضور پیشکسوتان و فعالان حوزه فرش استقبال و برای رفع مسائل آنها اعلام آمادگی کرده و معتقد است که ظرفیت‌های قوی در کرمان وجود دارد؛ بنابراین با تلاش جمعی می‌توان این صنعت را احیا کرد.

وی با بیان اینکه ما مدیون صنعت فرش استان هستیم، گفت: نخستین پایه‌گذاران اتاق کرمان از فعالان و بزرگان صنعت فرش بودند و ما به دنبال آن هستیم تا آنچه آنها پایه‌گذاری کردند را دوباره احیا کرده و نام این بزرگان را زنده نگه داریم.

طبیب‌زاده تصریح کرد: میزبانی کرمان از رویدادهای فرش کشور می‌تواند به معرفی فرش کرمان کمک کند؛ باید خون تازه‌ای در رگ‌های فرش کرمان جریان یابد و ما هم حتماً مسائل را پیگیری می‌کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل رقابت‌های بسیار، ورود به بازارهای جهانی اگرچه سخت است اما اتاق کرمان در کنار فعالان صنعت فرش، با افتخار کمک می‌کند تا بتوانیم خدمت بزرگی به تاریخ و هویت استان انجام دهیم و این‌گونه صنعت فرش و اشتغال‌زایی در این حوزه رونق می‌یابد.

حمایت جدی استاندار برای رونق فرش دستباف کرمان

استاندار کرمان نیز در ادامه این نشست با بیان خاطره‌ای از والدین خود برای احیای صنعت فرش در منطقه کوهبنان که سبب رونق اقتصادی بین مردم شد، ادامه داد: در استان یزد از حرکت‌هایی که برای احیای فرش دستباف بود، حمایت کردیم و در کرمان نیز بسیار علاقه‌مند به احیای فرش دستباف و بلندآوازه شدن مجدد نام این هنر هستیم.

محمدعلی طالبی ادامه داد: انجام هر کاری در کرمان به دلیل وجود ظرفیت‌های فراوان، آسان است و کرمان به‌واسطه پیشینه خود می‌تواند در حوزه فرش برای رونق این صنعت اقدام کند.

وی با بیان اینکه برای رونق فرش دستباف کرمان حتماً باید برنامه داشته باشیم، اظهار کرد: مباحث مطرح شده در این نشست به‌راحتی قابل‌پیگیری است و تنها به هماهنگی بین بخشی نیاز دارد و ما نیز به‌صورت جدی این پیشنهاد‌ها را پیگیری می‌کنیم.

در این نشست فعالان حوزه فرش به بیان مهم‌ترین چالش‌ها و مسائل حوزه فرش پرداختند و مسائلی ازجمله چگونگی شکل‌گیری انجمن فرش، هزینه‌های تولید، لزوم توجه بیشتر رسانه‌ها و نهادهای مختلف برای معرفی فرش کرمان، ضرورت اهمیت بیشتر به صنایع‌دستی، تولید باکیفیت‌تر، حضور فرش کرمان در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی، ایجاد راسته فرش، استفاده از فرش کرمان، مبل قالی و پته کرمان در برنامه‌های رسانه ملی و… مورد بررسی قرار گرفت.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *