Img20241015195803892 650x330 - مشکلات اقتصادی را با تفاهم و پیگیری حل می‌کنیم

مشکلات اقتصادی را با تفاهم و پیگیری حل می‌کنیم

استاندار گیلان با اشاره به مشکلاتی که از سوی فعالان اقتصادی مطرح می‌شود، گام نخست را اولویت‌بندی برای رفع این مسائل عنوان کرد و وعده داد با تفاهم و پیگیری، تک تک مشکلات فعالان اقتصادی در این استان برطرف شود.

استاندار گیلان با اشاره به تحولات بزرگ اقتصادی کشور در سال‌های پس از انقلاب، گفت: تردیدی وجود ندارد ساخت آزادراه‌ها، فرودگاه‌ها، شبکه‌های ریلی و غیره تحول بزرگی در توسعه مناسبات تجاری دارد؛ اما مشکلات اصلی اقتصاد را باید شناسایی، اولویت‌بندی و برای رفع آنها اقدام کرد، به‌طور مثال مشکل اقتصاد در بندر انزلی تحریم‌ها و چند نرخی بودن ارز است.

هادی حق‌شناس در نشست با فعالان اقتصادی استان گیلان، مسائل و مشکلات عنوان شده از سوی تجار و بازرگانان در جلسه را بسیار مهم و اساسی عنوان کرد و افزود: ایران قبل از انقلاب به عضویت اکو (سازمان همکاری اقتصادی) و پس از انقلاب و در دولت دوازدهم به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و در دولت سیزدهم به پیمان بریکس پیوست؛ این الحاقات به‌تنهایی قادر به حل مشکلات اقتصاد کشور نبود؛ اشکال اساسی عدم‌تشخیص درست مسائل است و باید مشکل اصلی را مشخص کرده و برای حل آن گام برداریم.

حق‌شناس تأکید کرد: با توجه به بررسی مسائل و مصائب اقتصادی گیلان، باید مرکز نمایشگاهی و یا پایانه صادراتی در استان تعریف شود که در آن نه‌تنها کالاهای صادراتی این استان بلکه کالاهای صادراتی سراسر کشور در معرض دید تجار و بازرگانان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه باید بین نهاد دولت و تجار اعتماد وجود داشته باشد، گفت: اتاق بازرگانی نیز باید با ریشه‌یابی اصلی‌ترین مشکلات آنها را شناسایی و مشخص کند آیا مشکل در ثبت سفارش، تعهدات ارزی، اقتصاد دستوری، تعیین قیمت، عدم ارتباط دولت و تجار و بازرگانان است و یا در جای دیگری باید به دنبال آن باشیم.

استاندار گیلان اظهار کرد: سال گذشته ۲۰ برابر بودجه عمرانی استان در گیلان تسهیلات پرداخت شد؛ لذا ادارات کل اقتصادی باید در این خصوص برحسب وظیفه بررسی کنند که این مبالغ به چه افرادی پرداخت و در کجا صرف شده و آیا در راستای اهداف هزینه شده است یا خیر.

وی با بیان اینکه اگر هرکدام از مسئولان در دوره مسئولیت خود بتوانند چند مسئله را حل کنند، مشکل حل نشده نخواهیم داشت؛ افزود: اولویت‌ها را باید درست تشخیص داد و منابع را برای حل مشکلات شناسایی کرد؛ باید جلسات گفت‌وگو در تفاهمی مشترک برگزار، مسائل یک‌به‌یک بررسی و حل شود؛ اجازه نخواهیم داد کسی پشت یک مسئله حل نکرده پنهان شود همه باید پای‌کار باشند.

دولت به تکالیف خود در اقتصاد عمل کند

رئیس اتاق رشت نیز در این جلسه گفت: استان گیلان از استان‌های سرآمد در تولید چای، برنج، زیتون، بادام‌زمینی، کیوی، آبزیان، گیاهان داروئی در کنار صنایع‌دستی است و طبق آمار، گیلان رتبه نخست در تولید چای، فندق، توت، ازگیل و گل‌گاوزبان دارد.

قاسم رضائیان ادامه داد: بیش از ۹۲ درصد چای، بیش از ۸۲ درصد از توت، ۶۷ درصد فندق، ۴۷ درصد ازگیل و گل‌گاوزبان کشور در این استان تولید می‌شود و گیلان با تولید بیش از ۴۷ درصد کیوی و ۲۷ درصد شلتوک برنج رتبه ۲ کشوری را به خود اختصاص داده است و در تولید زیتون، تمشک و آبزی‌پروری و مرغ نیز رتبه سوم کشوری را دارد.

وی تصریح کرد: استان گیلان در ۶ ماهه امسال در تجارت با کشورهای اوراسیا توانست ۵۹۴ هزار و ۱۷۸ تن کالا به ارزش بیش از ۳۴۱ میلیون ۹۸۵ هزار و ۱۹۶ دلار به کشورهای روسیه، آذربایجان، قزاقستان گرجستان افغانستان اوکراین و ترکمنستان و بلاروس صادر کند.

رضائیان اضافه کرد: تکالیف دولت و بخش خصوصی در تجارت خارجی باید حفظ و توسعه تجارت با کشورهای همسایه و دنیا باشد؛ تکالیفی بر عهده ما قرا دارد و از دولت انتظار می‌رود از قیمت‌گذاری دستوری، ایجاد فضای رانت و فساد ارزی و غیره جلوگیری کند.

رئیس اتاق رشت یکی از معضلات تجار و بازرگانان گیلان را چند نرخی بودن ارز اعلام کرد و افزود: این مشکل چنان ضربه‌ای به تجار و بازرگانان وارد کرده که معادلات بین‌المللی بین تجار ایرانی و تجار خارجی را برهم زده است.

این نشست به ابتکار اتاق رشت و با هدف جلب مشارکت فعالان اقتصادی استان، برای شناسایی مشکلات و موانع موجود در فضای کسب‌وکار و بهره‌مندی از خرد جمعی برای دستیابی به راهکارهای مناسب برای رفع موانع مذکور در بهبود شرایط موجود برگزار شد و در بخش از آن، فعالان اقتصادی بندر انزلی نیز عمده‌ترین چالش‌های موجود در مبادلات تجاری را تشریح کردند.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *