قانون تیک‌تاک: انتقادات از یک اقدام سانسوری با یادآوری رژیم‌های دیکتاتوری در آمریکا

مدافعان آزادی بیان: قانون تیک‌تاک آمریکا شبیه‌ به رژیم‌های دیکتاتوری است

مدافعان آزادی بیان در دادگاه عالی ایالات متحده تأکید کردند که قانون ضد تیک‌تاک، به دلیل محدودیت‌هایی که برای دسترسی به رسانه‌های خارجی ایجاد می‌کند، یادآور رژیم‌های سانسور دیکتاتوری است. این گروه‌ها از دادگاه خواستند که این قانون را لغو کند و خواستار توجه به حفاظت از داده‌های کاربران از طریق قوانین حریم خصوصی شدند.

به گزارش دنیای برند به نقل از رویترز، مدافعان آزادی بیان در روز جمعه به دادگاه عالی ایالات متحده گفتند که قانونی که علیه تیک‌تاک متعلق به چین وضع شده، به رژیم‌های سانسوری که توسط دشمنان استبدادی ایالات متحده برقرار شده‌اند، مشابه است.

در یک درخواست دوستانه به دادگاه، سازمان‌هایی مانند PEN America، مؤسسه اولویت اول اصلاحیه اول دانشگاه کلمبیا و رسانه آزاد از دادگاه خواستند تا قانون فدرال تیک‌تاک را که بر اساس آن اپلیکیشن یا مالک آن باید به فروش برسند، لغو کند. آن‌ها استدلال کردند که این قانون تهدید غیرقانونی برای محدود کردن دسترسی آمریکایی‌ها به رسانه‌های خارجی است که در تضاد با اصلاحیه اول قانون اساسی ایالات متحده است و “یادآور اقداماتی است که مدت‌هاست با حکومت‌های سرکوبگر ارتباط دارد.”

در این درخواست به تاریخچه سوابق محدودسازی در دوران جنگ جهانی دوم اشاره شده است که در آن، اتحاد جماهیر شوروی و کمونیست‌های چین، امواج رادیویی غربی را مختل کردند. همچنین، روسیه و چین امروزی محدودیت‌های زیادی بر روی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی مانند فیسبوک، ایکس و یوتیوب اعمال کرده‌اند.

تیک‌تاک و مالک آن، بایت‌دنس، در تلاشند تا این اپلیکیشن محبوب را در ایالات متحده حفظ کنند، پس از اینکه کنگره در آوریل رأی به ممنوعیت آن داد، مگر اینکه بایت‌دنس قبل از ۱۹ ژانویه آن را به فروش برساند.

وزارت دادگستری اعلام کرده است که به‌ عنوان یک شرکت چینی، تیک‌تاک “تهدیدی امنیتی ملی با عمق و مقیاس بسیار بالاست” به دلیل دسترسی‌اش به حجم زیادی از داده‌های کاربران آمریکایی. قضات استدلال دولت را پذیرفته‌اند که فقط به منظور حفاظت از ایالات متحده از “کشور دشمن خارجی” و محدود کردن توانایی پکن در جمع‌آوری داده‌ها درباره آمریکایی‌ها عمل می‌کند.

مدافعان آزادی بیان در درخواست خود گفتند که هر تلاشی برای حفاظت از داده‌های آمریکایی‌ها به بهترین نحو از طریق قوانین حریم خصوصی امکان‌پذیر است، نه با ممنوعیت یک شیوه محبوب بیان. آنها همچنین اشاره کردند که اگر این قانون موفقیت‌آمیز باشد، ایالات متحده به طرز کنایه‌آمیزی به پکن ملحق می‌شود و تیک‌تاک را ممنوع می‌کند. مقامات چینی تنها اجازه می‌دهند نسخه داخلی این اپلیکیشن، به نام دوان، که تحت سانسور شدید است، فعال باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *