63098217 660x330 - ماهواره‌هایی که خود را ترمیم‌ می‌کنند/سیاره‌ای بدنام با بوی تخم‌مرغ فاسد

ماهواره‌هایی که خود را ترمیم‌ می‌کنند/سیاره‌ای بدنام با بوی تخم‌مرغ فاسد

دنیای علم و فناوری روز سه‌شنبه، ۱۹ تیر شاهد رخدادهای جالبی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. اکنون در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار می‌پردازیم.

ساخت ماهواره‌هایی با قابلیت خودترمیم‌ شوندگی به لطف یک ماده خاص

تشعشعات فضایی می‌تواند به ماهواره‌ها آسیب برساند و یک ماده نسل بعدی می‌تواند آنها را در معرض پرتوهای کیهانی مقاوم کند، به طوری که خودشان را ترمیم کنند. در مقاله‌ای که در ماه ژانویه سال ۲۰۲۴ منتشر شده است، محققان یک ماده نیمه هادی نسل بعدی به نام پروسکایت هالید فلزی را نشان دادند که در واقع می‌تواند خود را از آسیب تشعشع بازیابی کند و التیام بخشد.

«مام کوانتوم» اولین گام معاونت‌ علمی برای تحقق یک تکلیف قانونی‌

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری راه‌اندازی مراکز آفرینش ملی فناوری(مام) را تکلیف قانونی برای معاونت علمی دانست و گفت: از میان ۶ مرکز آفرینش تنها مرکز آفرینش کوانتوم تشکیل شده است، ولی اجرای این تکلیف قانونی نیاز به حمایت مالی ملی دارد.

«سازمان ملی هوش مصنوعی» افتتاح شد

«سازمان ملی هوش مصنوعی» با حضور سرپرست ریاست جمهوری و معاون علمی رئیس‌جمهور امروز سه شنبه، ۱۹ تیر افتتاح شد.

برگزاری یک المپیک چند مرحله‌ای فناوری و معرفی نیروی انسانی دانشی

با اجرای برنامه المپیک فناوری از سوی پارک فناوری پردیس در ۵ رشته اصلی «هوش مصنوعی»، «برنامه‌نویسی»، «امنیت سایبری»، «رباتیک» و «پهپادی»، علاقه‌مندان علاوه بر شرکت در بخش رقابتی می‌توانند با فرصت‌های شغلی این حوزه‌ها آشنا شوند و معرفی نیروی انسانی دانشی از دیگر بخش‌های این رویداد به شمار می‌رود.

اولین «قرص بارداری» ساخته شد

دانشمندان می‌گویند اثربخشی یک قرص به نام OXO-۰۰۱ روی بهبود باروری در یک کارآزمایی بالینی فاز ۲ که در ۲۸ مرکز در اروپا انجام شد، مناسب ارزیابی شد. این دارو، نتایج امیدوارکننده‌ای را در افزایش نرخ موفقیت ایجاد رویان در لقاح آزمایشگاهی(IVF) نشان داده است که شاید منجر به افزایش قابل توجه تولد شود.

این قورباغه با تغییر رنگش دانشمندان را متحیر کرد

برای اولین بار در جهان یک دوزیست رنگ سبز معمول خود را به رنگ آبی روشن تغییر داده است. این اتفاق دانشمندان را متحیر کرده و آنها بعید می‌دانند که دوباره شاهد چنین پدیده‌ای باشند. جودی رولی(Jodi Rowley)، متصدی زیست شناسی حفاظت از دوزیستان و خزندگان در موزه استرالیا، می‌گوید: بسیار نادر است که یک قورباغه سبز رنگدانه زرد موجود در پوستش را از دست بدهد که منجر به تبدیل شدن آن به یک قورباغه کاملا یا بیشتر آبی می‌شود. من ده‌ها هزار قورباغه را در طول سال‌ها دیده‌ام و فقط یک قورباغه آبی دیده‌ام. هیچ موردی به اندازه این قورباغه درختی شگفت‌انگیز و تماشایی نبود.

معرفی «دستگاه گلوله‌پرداز» در آمریکا!

دستگاه‌های فروش گلوله مجهز به هوش مصنوعی در ایالات متحده معرفی شدند و شرکت مبدع این روش می‌گوید که استفاده از این دستگاه‌ها به آسانی استفاده از دستگاه‌های خودپرداز بانکی است. شرکتی به نام امریکن روندز(American Rounds) با هدف در دسترس‌تر کردن گلوله و مهمات برای مشتریان آمریکایی، دستگاه‌های فروش خودکار گلوله و مهمات را در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نصب کرده است.

چالش‌های تحریمی تیم ایرانی برای اعزام به مرحله نهایی مسابقات جهانی رباتیک هلند

سرپرست تیم اعزامی رباتیک دانشگاه خاتم با بیان نحوه شرکت تیم این دانشگاه به مرحله نهایی مسابقات جهانی رباتیک هلند، گفت: برای حضور در این رقابت جهانی با چالش‌های ناشی از تحریم مواجه شدیم که امیدواریم گمرک و شرکت هواپیمایی برای اعزام این تیم همکاری و مساعدت‌های لازم را با ما داشته باشند.

«اسپیس‌ایکس» ماهواره ارتباطی ترکیه را به مدار زمین پرتاب کرد

شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) روز هشتم ژوئیه اولین ماهواره ارتباطی تولید داخلی ترکیه را به مدار زمین فرستاد. یک موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) در ساعت ۱۹:۳۰ به وقت منطقه زمانی شرقی، فضاپیمای «ترک‌ست ۶ای»(Turksat 6A) را از «پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال» فلوریدا به فضا پرتاب کرد.

«کیارو» با «پپر» به هلند می‌رود

تیم کیارو از دانشگاه خاتم با ربات «پپر» قرار است در مسابقات جهانی رباتیک ۲۰۲۴ هلند شرکت کند. ربات pepper یک ربات انسان‌نما و اجتماعی است و هدف از طراحی و ساخت این ربات، تعامل با انسان بوده که توسط شرکت سافت‌بنک ربوتیکس طراحی شده است.

شکارچی سیارک ناسا پس از ۱۴ سال خاموش می‌شود

با افزایش فعالیت خورشید، تلسکوپ «نئووایز»(NEOWISE) ناسا در حال خاموش شدن است و به آرامی به سوی زمین می‌آید. ماموریت «کاوشگر نقشه‌بردار فروسرخ میدان وسیع» یا «نئووایز» در روز ۳۱ ژوئیه به پایان خواهد رسید. با تکیه بر ۱۴ سال موفقیت نئووایز، تلسکوپ «نئو سروایور»(NEO Surveyor) که اولین تلسکوپ فضایی فروسرخ ویژه برای شکار اجرام خطرناک نزدیک به زمین است، در اواخر سال ۲۰۲۷ پرتاب خواهد شد و راهبرد دفاع سیاره‌ای ناسا را پیش خواهد برد.

راه‌اندازی یکی از قدرتمندترین ابررایانه‌های هوش مصنوعی جهان در استرالیا

استرالیا یک سیستم رایانه‌ای با کارایی بالا(HPC) را توسعه داده است که در بین ۵۰۰ دستگاه برتر در سراسر جهان رتبه ۷۲ را از آن خود کرده است. این سیستم ۱۴.۵ میلیون دلاری که با نام ویرگا(Virga) شناخته می‌شود، اولین سیستم از نوع خود در استرالیا است و بر روی سرورهای «Dell PowerEdge XE9640» ساخته شده است.

طی هفته‌های آینده آماده پرتاب ماهواره خواهیم بود

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: با تلاش مجاهدانه جوانان و دانشمندان ایرانی، هم‌اکنون ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب شده‌اند که مانند سال‌های گذشته روند پرتاب آنها طی خواهد شد و امیدواریم طی هفته‌های آتی مطابق هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده شاهد پرتاب‌های جدیدی باشیم.

کشف یک سیاره که بوی تخم‌مرغ فاسد می‌دهد

ستاره‌شناسان با استفاده از «تلسکوپ فضایی جیمز وب» یکی از نزدیک‌ترین سیارات را به زمین مشاهده کرده‌اند که بویی شبیه به بوی تخم‌مرغ فاسد منتشر می‌کند. این سیاره که از گروه سیارات موسوم به «مشتری داغ» است، در حال حاضر به دلیل باران‌های مرگبار شیشه، دمای شدید و بادهایی با سرعت ۸۰۴۶ کیلومتر در ساعت، بدنام است، اما این کشف جدید باعث می‌شود که خشن‌تر به نظر برسد.

رادار جدید چین ۱۰ موشک مافوق صوت را همزمان ردیابی می‌کند

دانشمندان چینی ادعا می‌کنند که یک سیستم راداری جدید توسعه داده‌اند که می‌تواند چندین موشک مافوق صوت را که تا سرعت ۲۰ ماخ حرکت می‌کنند ردیابی کند.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *