Img20250413121600990 650x330 - لزوم افزایش تعامل بین کمیسیون کشاورزی اتاق تبریز و دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

لزوم افزایش تعامل بین کمیسیون کشاورزی اتاق تبریز و دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

در نشست بررسی راه‌های ایجاد و توسعه همکاری بین کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز با دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بر لزوم افزایش تعامل دوجانبه تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تبریز، بشیر جعفری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز، هدف از برگزاری این نشست را افزایش تعامل و ارتباط بین کمیسیون و دانشگاه‌های کشاورزی عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه اعضای این کمیسیون شامل اساتید دانشگاهی و کارشناسان علمی هستند، بیان کرد: طی یک و نیم سال گذشته، موارد متعددی در حوزه محیط زیست و کشاورزی با حضور این افراد در کمیسیون بررسی شده است.

جعفری افزود: خروجی حضور اساتید در این نشست، احصای مشکلات بخش کشاورزی، بررسی مسائل زیست‌محیطی استان و راهکارهای علمی و عملی احیای دریاچه ارومیه بوده است، اما به دلیل فقدان مدیریت یکپارچه بخش دولتی، این موارد تاکنون در مرحله اجرا موفق نبوده‌اند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز با بیان اینکه استاندار آذربایجان‌غربی به‌عنوان دبیر کارگروه احیای دریاچه ارومیه انتخاب شده است، اضافه کرد: در راستای جلساتی که با استاندار آذربایجان‌غربی داشتیم، دبیرخانه احیای دریاچه ارومیه تشکیل شده و از تعدادی از اساتید حاضر در کمیسیون کشاورزی اتاق تبریز دعوت به عمل آمده تا در این دبیرخانه شرکت کرده و به صورت جدی در مباحث مدیریتی دریاچه ارومیه مشارکت داشته باشند.

وی تأکید کرد: حیات و ممات سه استان به صورت مستقیم به این دریاچه وابسته است و ما باید بتوانیم با ارائه تفکر و ایده، مسئولان را در زمینه احیای این دریاچه همراهی کنیم.

جعفری همچنین از حضور برخی اساتید عضو کمیسیون در تیم تخصصی بارورسازی ابرها در استان خبر داد و افزود: امیدواریم با امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی، فنی و حقوقی بین کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز و دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، در روند اجرایی امور پیشرفت حاصل شود.

وی همچنین از تلاش برای اجرای طرح زنجیره سیب در استان خبر داد و گفت: در دیداری که با استاندار آذربایجان‌شرقی داشتیم، به این نکته اشاره شد که تولید سیب در حال حاضر نیازمند صرف آب زیادی است و ما در کمیسیون راهکارهای مناسبی برای کاهش مصرف آب در این زمینه در نظر گرفته‌ایم، استاندار آذربایجان‌شرقی نیز  قول مساعدت در راستای اجرایی شدن این طرح داد.

نوید؛ رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز نیز با بیان اینکه به‌زودی دانشکده کشاورزی هفتادمین سالگی خود را جشن می‌گیرد، به تشریح ظرفیت‌های علمی  بالای این  دانشکده پرداخت و از تهیه طرح‌های مطالعاتی برای ایجاد مزارع نمونه در زمین‌های کشاورزی متعلق به این دانشکده در منطقه خلعت‌پوشان خبر داد.

وی خواستار برگزاری نشست بعدی در این منطقه شد تا اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست و همچنین سرمایه‌گذاران اتاق تبریز از نزدیک با ظرفیت‌های بالای این دانشکده در زمینه فناوری‌های نوین به‌خصوص در زمینه کاهش مصرف آب آشنا شوند.

در ادامه، دیگر اعضا جلسه به تشریح دیدگاه‌های خود در زمینه حل چالش‌های بخش کشاورزی و چگونگی احیای دریاچه ارومیه با به‌کارگیری آخرین شیوه‌های نوین در زمینه کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی به منظور تامین حق‌آبه دریاچه پرداختند.   

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *