Img20240121112911205 650x330 - لحظه به لحظه با انتخابات ریاست اتاق ایران

لحظه به لحظه با انتخابات ریاست اتاق ایران

هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشست فوق‌العاده امروز در محل اتاق ایران حاضر شدند تا از میان ۲۱ نامزد ریاست اتاق ایران، گزینه اصلح را برای سکان‌داری پارلمان بخش خصوصی انتخاب کنند.

در این نشست ۲۱ داوطلب تأیید صلاحیت شده از سوی مرکز احراز و تأیید صلاحیت واجا برای کسب حداکثر آرای نمایندگان بخش خصوصی رقابت می‌کنند.

رویدادهای ۷ ماه گذشته نقطه عطفی در تعامل دولت و بخش خصوصی بود

حسین سلاح‌ورزی، رئیس پیشین اتاق ایران اولین سخنران این نشست بود. او رویدادهای ۷ ماه گذشته را نقطه عطفی در تعامل دولت و بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: آنچه در دو سال و نیم گذشته بر اتاق ایران گذشته هم به‌صورت مکتوب و در قالب کتاب ۳۸۰ صفحه‌ای و هم به‌صورت مستند سه‌ساعته به‌تفصیل بیان خواهم کرد. این سند ارزشمندی است و درواقع جعبه سیاه اتفاقات اتاق ایران محسوب می‌شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار کرد: در هیچ دوره‌ای به‌اندازه این دوره، هیات رئیسه در هماهنگی و انسجام نبوده و این هیات رئیسه از منظر حقوقی تمام تلاش خود را صرف کرد تا از کیان بخش خصوصی دفاع کند.

سلاح ورزی با اشاره ابهاماتی در دو هفته اخیر در مورد تصمیم‌های مرتبط با برگزاری انتخابات اتاق ایران، مطرح شد، گفت: تا سه‌شنبه گذشته هیات رئیسه بر نظر حقوقی خود استوار بودند. بنده هم برخلاف خبرسازی‌ها از سمت خود کناره‌گیری نکردم؛ اما بعد از ملاقات طولانی با رئیس شورای عالی نظارت و تأکید بر اینکه برگزاری انتخابات خواست رئیس‌جمهور است، هیات رئیسه مصلحت دانستند انتخابات را در روز یکم برگزار کند تا موضوع بی‌اهمیت انتخابات اتاق بیش از این باعث گرفتاری ذهن مقامات کشور نشود. لذا من هم مخالفتی با برگزاری انتخابات نکردم.

او با تشکر از اعضای انجمن نظارت بر انتخابات هیات رئیسه اتاق ایران، گفت: انتظار این بود که حسین میرمحمدصادقی رئیس این انجمن در مقابل احیا و تمدید مأموریت انجمن نظارت مقاومت کند. از ایشان می‌خواهم حالا که اراده بیرونی ایجاد شده، دست‌کم از هفته بعد خواهش کنند بساط این انجمن شود و آن را به‌عنوان شمشیری بالای سر اتاق نگه ندارند تا با اراده دولتی دوباره اعمال‌نظرها صورت بگیرد.

سلاح ورزی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تلاش پرونده‌سازان، گفت: من مسلمان شیعه ایرانی هستم و در طول عمر ۵۳ سال گذشته، تلاشم بر رعایت مقررات شرعی بوده است. نه مواد مخدر و نه مشروبات الکلی مصرف کرده‌ام. هیچ‌وقت توهین به کسی را روا ندانسته‌ام به‌خصوص اگر از بزرگان و مقامات کشور باشند. مقید و ملزم به قانون اساسی بوده و هستم و هیچ ارتباطی با گروهان خارجی و بدخواهان مردم ندارم. اما پرونده سازان سخت مشغول کارند.

سلاح ورزی تأکید کرد: تا زمانی که با ابزار محکومیت کیفری مواجه نشوم همچنان در کار شما برای اعتلای ایران و سربلندی بخش خصوصی از کوششی فروگذار نکنم و با افتخار در کنار هیات رئیسه اتاق به‌عنوان عضو هیات نمایندگان حضور داشته باشم.

رسمیت یافتن جلسه با حضور ۳۷۳ نماینده

محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران در ادامه این نشست با اشاره به حضور اعضای هیات نمایندگان، گفت: هدف ما از این گردهمایی‌ها، مشارکت در توسعه اقتصادی کشور است و این جلسه با حضور بیش از ۳۵۰ نفر از اعضای هیات نمایندگان تشکیل شده است.

بعد از آن هیبت الله اصولی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران و رئیس سنی جلسه، با اشاره به رسمیت تشکیل جلسه با حضور ۳۷۳ نماینده، از اعضای انجمن نظارت بر انتخابات خواست که جلسه را به‌صورت رسمی شروع کنند.

در ادامه نشست، با دعوت رئیس سنی جلسه، اعضای انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران شامل حسین میرمحمدصادقی، جهانبخش سنجانی، غلامحسین جمیلی و محمدجواد حاجی حسینی در جایگاه مستقر شدند.

انجمن نظارت به قانون عمل می‌کند

حسین میرمحمدصادقی، رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران، گفت: این دوره انتخابات اتاق ایران تفاوت اصولی با سایر انتخابات داشت؛ تغییراتی در آیین‌نامه تشکیل هیات نمایندگان ایجاد شده بود که برخی از این تغییرات ابهاماتی داشت. شرایطی ذکر شده بود که آن شرایط برای اولین بار به بوته آزمایش گذاشته شد.

میرمحمدصادقی ادامه داد: این انجمن وارد چهاردهمین ماه فعالیت شده است و ما برای اینکه ذیل قانون عمل کنیم، تلاش کردیم و این رویه ممکن است گاهی به ضرر و نفع افراد یا فردی باشد. اما برای ما عمل به قانون، مهم‌ترین مسئله بود.

او تصریح کرد: در مورد این جلسه تردیدی وجود ندارد که اگر بالاترین رکن اتاق تصمیمی بگیرد، باید اجرا شود؛ اما جای بحث حقوقی، مرجع قضایی است نه هیات نمایندگان. انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران راجع به افراد نظری نداشت و می‌خواستیم در همه دوران حیات انجمن طبق قانون عمل کنیم. توسل به قانون برای ما مهم بود و در این جلسه هم انتخاب رئیس اتاق ایران را داریم.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - لحظه به لحظه با انتخابات ریاست اتاق ایران

فرصت ۵ دقیقه‌ای برای هر نامزد

رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران از تأیید صلاحیت ۲۱ نفر گفت: این افراد اگر همچنان پایبند بر حضور در رقابت انتخاباتی هستند هرکدام در پنج دقیق می‌توانند برنامه خود را تشریح کنند.

او ادامه داد: ما بر اساس تقویم مصوب اعلام شده عمل کردیم. انجمن نظارت بر انتخابات در طول مسیر حسن نیت خود را ثابت کرد و تمام تلاش خود را به کار بردیم که این روند به‌خوبی و طبق قانون انجام شود و پاسخ استعلام‌ها به‌موقع اعلام شود.

در ادامه این نشست، ابوالفضل روغنی و حسین وثوقی به عنوان اعضای ناظر بر انتخابات، تعیین شدند.

جهانبخش سنجابی، دبیر انجمن نظارت بر انتخابات دوره دهم، با اشاره به اینکه با انتخاب رئیس سنی و اعضای ناظر، روند انتخابات به رسمیت رسیده است، گفت: ابهاماتی پیش از برگزاری این جلسه از سوی برخی از اعضای هیات نمایندگان مطرح شده بود که پاسخ‌ها به این افراد ارائه شد.

معرفی برنامه نامزدهای نهایی

دبیر انجمن نظارت بر انتخابات دوره دهم، در ادامه از اعلام حضور ۷ نفر به عنوان نامزدهای انتخابات ریاست دوره دهم هیات نمایندگان اتاق ایران خبر داد که در این جلسه فرصت دارند قبل از رای‌گیری خود را معرفی کنند.

بدین‌ترتیب محسن بهرامی‌ارض‌اقدس، صمد حسن‌زاده، احد عظیم‌زاده، مجتبی غیابی، فرج‌الله معماری، عبدالله مهاجر دارابی و جعفر نیکزاد فرصتی در اختیار داشتند تا ضمن معرفی، برنامه‌های خود را تشریح کنند.

در این بین بهرامی‌ارض‌اقدس، عبدالله مهاجر دارابی و جعفر نیکزاد از نامزدی برای ریاست، انصراف دادند.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - لحظه به لحظه با انتخابات ریاست اتاق ایران

در ادامه نشست و پس از تشریح برنامه‌های نامزدهای نهایی، حاضران در نشست وارد مرحله ثبت آرای خود شدند.

در لحظه ثبت آرا، تعداد اعضای هیات نمایندگان حاضر در نشست که تعرفه رای‌گیری دریافت کردند،  ۴۰۸ نفر اعلام شد.

Img20240121120613783 - لحظه به لحظه با انتخابات ریاست اتاق ایران 

 با تکمیل فرایند رای‌گیری و شمارش آراء، صمد حسن‌زاده با کسب ۲۰۸ رای به عنوان رئیس جدید اتاق ایران انتخاب شد.

حسن زاده پیش از این نایب رئیس سوم اتاق ایران بود و اکنون با انتخاب او به عنوان رئیس، باید برای انتخاب نائب رئیس سوم جدید رای گیری شود.

همچنین فرج‌الله معماری ۱۸۱ رای، احد عظیم‌زاده ۱۵ رای و مجتبی غیابی ۵ رای، کسب کردند. در این انتخابات ۳ رای هم به عنوان آرای باطله اعلام شد.

به دنبال اعلام نتایج نهایی، انتخاب نائب رئیس سوم به جای صمد حسن زاده در دستور کار نشست قرار گرفت.

 برای جایگاه نایب‌رئیس سوم دوره دهم اتاق ایران، خورشید گزدرازی، علی‌اکبر عبدالملکی، محمود تولایی، حسین پیرموذن و محسن بهرامی‌ ارض اقدس اعلام نامزدی کردند و بعد از پایان مهلت معرفی، محسن بهرامی‌ ارض‌ اقدس از نامزدی در این انتخابات انصراف داد.

در این انتخابات از مجموع ۴۱۲ نفر حاضر در جلسه، ۳۴۵ نفر، تعرفه دریافت کردند و در نتیجه شمارش آرای مربوط به انتخاب نائب رئیس سوم اتاق ایران، حسین پیرموذن با کسب ۱۶۸ رای برای این جایگاه انتخاب شد.

در این رقابت، خورشید گزدرازی ۸۷ رای، محمود تولایی ۶۳ رای و علی‌اکبر عبدالملکی ۲۵ رای کسب کردند. همچنین ۲ رای نیز باطله اعلام شد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *