رئیس اتاق بوشهر با اظهار امیدواری نسبت به شروع پروژه لایروبی بندر بوشهر از سال آینده گفت: این اقدام میتواند بندر بوشهر را رقابتپذیر کرده و زمینه صادرات به کشورهای حوزه خلیجفارس و حتی فراتر از آن را ممکن سازد.
رئیس اتاق بوشهر با بیان این مطلب که هماهنگی و انسجام در امور بندری و گمرکی را امری ضروری و مهم عنوان کرد و گفت: شروع پروژه لایروبی بندر بوشهر از سال آینده میتواند راهگشا باشد و این بندر را به منطقهای رقابتپذیر که امکان دسترسی به بازار حوزه خلیجفارس و حتی فراتر از آن را تسهیل میکند.
خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بوشهر در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین تصریح کرد: صادرات چه از مناطق مرزی خشک و چه از بنادر به زیرساختهایی نیاز دارد که تسریع در صادرات و مدیریت هزینهها را دنبال و امکان حضور مستمر و مداوم در بازار هدف را مهیا کند. حضور مستمر کمک میکند تا بازار خود را عمق ببخشیم و توسعه دهیم.
او یکی از مواردی که در زیرساختهای صادراتی مد نظر هست را ایجاد اسکلههای صادراتی تخصصی عنوان کرد و افزود: اسکلهها و حتی پایانههای خاص صادراتی در حوزه مواد معدنی یا میوه و ترهبار میتواند به صورت مستقل ایجاد و مدیریت شوند. در ایران این مهم به عهده سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان متولی است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با تأکید بر اینکه سازمان بنادر به عنوان متولی باید زمینه و زیرساخت لازم برای استقرار نمایندگان کلیه دستگاههای مجوزدهنده و ناظر در مناطق مرزی و گمرکی را مهیا کند، تصریح کرد: برای تسهیل شرایط صادرات و سرعت بخشیدن به آن طبق ماده ۱۲ قانون امور گمرکی در هر جایی که گمرک مستقر میشود باید امکان حضور همه دستگاههای متولی و مجوزدهنده نیز مهیا شده و مجوزهای لازم در رابطه با صادرات در حوزه قرنطینهای، محصولات کشاورزی، پزشکی، دامپزشکی به موقع صادر شود.
گزدرازی از پیگیری برای تجهیز کامل بندر بوشهر به عنوان یکی از بنادر اصلی کشور سخن گفت و افزود: در حال حاضر در ارتباط با بندر بوشهر، مقاصدی از جمله کشورهای حوزه خلیجفارس، شمال آفریقا و آسیای جنوب شرقی و … با پهلوگیری کشتیهای بالای ۵۰ هزار تن در صادرات مواد معدنی به بازار هدف، مطرح است.
رئیس اتاق بوشهر به موضوع لایروبی که در دستورکار دولت قرار گرفته و از سال جدید شروع میشود، اشاره و تصریح کرد: چنانچه موضوع لایروبی اجرایی شود، بندر بوشهر به یکی از بنادر رقابتپذیر در سطح کشور تبدیل شده و میتواند صادرات به کشورهای حوزه خلیجفارس و حتی فراتر از آن را در مقیاس بزرگتر دنبال کند.
این فعال اقتصادی در بخش دیگری از سخنان خود به معضلاتی که پیشروی بازرگانان و سرمایهگذاران قرار دارد، اشاره کرد و گفت: علیرغم اینکه سامانه ۲۴۳۰ فعال شده و از طرفی فعالان اقتصادی طبق قانون باید مورد مشورت دستگاهها و نهادها پیش از تصمیمگیری قرار بگیرند؛ اما همچنان ممنوعیتها و محدودیتها در صادرات وجود دارد که منجر به ایجاد نوسان در روند صادرات شده و شوکی است که به بازار صادراتی آسیب میزند.
او خاطرنشان کرد: پیش از اعمال هرگونه ممنوعیت باید در فرصتی مناسب، موضوع به اطلاع بخش خصوصی برسد و حتی ابلاغ و اجرای آن باید بعد از دریافت نظرات مشورتی بخش خصوصی صورت گیرد. اگر این فرایند دنبال شود، برنامهریزی لازم در رابطه با ممنوعیتها توسط فعالان اقتصادی انجام میشود.
رئیس اتاق بوشهر در بخش دیگری از سخنان خود به پیشنهاداتی که هم در استان و هم در شورای گفتوگوی مرکز مطرح شده اشاره کرد و گفت: برقراری امکان تهاتر برخی از محصولات کشاورزی با میوههای گرمسیری با هدف جهش صادراتی در حوزه محصولات کشاورزی، پیشنهادی است که در دستورکار اتاق ایران قرار گرفته و به جد پیگیری میشود.
گزدرازی یکپارچهسازی و هماهنگ شدن دستگاههایی که در گمرکها مستقر هستند را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: این معضل به طور عمومی در مرزهای مختلف وجود دارد و در سطح استان بوشهر هم کموبیش به چشم میخورد، هرچند از زمانی که صادرات به کشور قطر در دستورکار قرار گرفته و سرعت بیشتری پیدا کرده و از طرفی با توجه به نیاز بازار قطر به کالاهای صادراتی ایران، گمرک بوشهر هم همراهی خوبی با صادرکنندگان داشته و هماهنگتر از قبل، زمینه صادرات را ایجاد کرده است.
رئیس اتاق بوشهر تأکید کرد: امروز دستگاههای متولی و مجوزدهنده در گمرک بوشهر توانستند در چارچوب یک نظام، هماهنگتر از گذشته، صادرات را دنبال کنند.
منبع: اتاق ایران آنلاین