Img20241123123935383 650x330 - قطع برق واحدهای صنعتی لرستان همچنان ادامه دارد

قطع برق واحدهای صنعتی لرستان همچنان ادامه دارد

محمد خاکی، رئیس اتاق خرم‌آباد با اشاره به انتقاد صنعتگران لرستانی از قطعی برق واحدهای تولیدی، گفت: این امر موجب ایجاد اخلال در حوزه تولید استان شده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌آباد، با اشاره به موضوع ناترازی برق در لرستان و تأثیر آن بر فعالیت واحدهای تولیدی، اظهار داشت: ناترازی انرژی از چند سال پیش واحدهای تولیدی ما را دچار مشکل و موجب اخلال در تولید شده است.

محمد خاکی در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان لرستان، افزود: واحدهای تولیدی استان در زمستان مشکل گاز و در تابستان مشکل برق داشته‌اند. این روند ادامه داشت تا امسال که تشدید شد، ما در کشور حدود ۹۴ هزار مگاوات تولید برق داریم، کسری که الان داریم بین ۱۸ تا ۲۰ هزار مگاوات است.

رئیس اتاق خرم‌آباد ادامه داد: برای اینکه این کسری برق جبران شود، نیازمند سرمایه‌گذاری بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار منابع مالی هستیم.

خاکی در ادامه با اشاره به شرایط استان لرستان در این‌ رابطه، گفت: در تولید برق در استان لرستان کمبود نداریم، بیش از دو هزار مگاوات ظرفیت برق داریم، اما هزار مگاوات تولید برق به‌صورت واقعی داریم.

به گفته وی، مصرف برق در استان حدود ۹۵۰ مگاوات است.

قطع برق واحدهای صنعتی لرستان همچنان ادامه دارد

رئیس اتاق خرم‌آباد با تأکید بر اینکه با این اوصاف مازاد تولید برق در استان داریم، افزود: در شهرک‌های صنعتی نسبت به صنایع دیگر میزان مصرف برق به‌شدت پایین‌تر است، در استان هم اصلاً صنعت بزرگی برای مصرف برق بالا نداریم.

خاکی با تأکید بر اینکه در خیلی از قوانینی که در کشور وضع شده مانند ارزش‌افزوده، درآمدهای مالیاتی و… تأکید می‌شود که درآمدهای هر استان برای آن استان باید در نظر گرفته شود، عنوان کرد: این در حالی است باوجود پایین بودن تولید و همچنین نبود صنایع بزرگ در لرستان، این استان مانند دیگر استان‌ها تابع قوانین کشوری می‌شود.

وی ادامه داد: از تولیدی که در استان داریم هیچ استفاده‌ای نمی‌کنیم و برنامه قطع برق واحدهای صنعتی کماکان ادامه دارد و قطع برق در لرستان مانند بقیه استان‌های کشور است.

رئیس اتاق خرم‌آباد با بیان اینکه تقاضای ما این است که حداقل کنترل مصرف برق در لرستان به نماینده دولت و استاندار تفویض شود تا بر اساس ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب‌وکار که باید برای قطع برق حتماً شورای تأمین تصمیم‌گیری کند، استاندار تصمیم‌گیری کند و واحدهای صنعتی ما نیازی به قطع برق نداشته باشند، افزود: در حال حاضر علاوه بر ناترازی، کمبود و قطع برق، تعبیر تعرفه نرخ برق دوباره از ماه گذشته برای واحدهای تولیدی لحاظ شده و صورت‌حساب ما به تفاوت هم برای واحدهای صنعتی ارسال شده است.

شهرک‌های صنعتی لرستان فیدر برق اختصاصی ندارند

خاکی، تصریح کرد: همین موضوع باعث شده که صنعت ما با مشکل مواجه شود.

وی بر لزوم توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در کنار شهرک‌های صنعتی استان تأکید کرد و گفت: توسعه نیروگاه‌های صنعتی در کل استان در قالب نیروگاه‌های مقیاس کوچک نیز می‌تواند دراین‌رابطه اثرگذار باشد.

رئیس اتاق خرم‌آباد در ادامه با تأکید بر اینکه بخشی از منابع به سمت تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر و مقیاس کوچک سوق داده شود، ادامه داد: شهرک‌های صنعتی لرستان فیدر برق اختصاص ندارند و در این راستا باید برق اختر اقدامات لازم را برای رفع این مشکل انجام دهند.

خاکی با بیان اینکه فقط دو شهرک صنعتی استان فیدر برق اختصاصی دارند که آنها می‌توانند قطع برق را کنترل کنند، افزود: در بقیه شهرک‌های صنعتی فیدر اختصاصی برق وجود ندارد، برق باختر از طریق شرکت توزیع برق استان این فیدرهای اختصاصی برق شهرک‌های صنعتی را هر چه سریع‌تر نصب کند.

استاندار لرستان خطاب به مدیران: با راه‌حل به جلسه بیایید

استاندار لرستان خطاب به مدیران دستگاه‌های اجرایی لرستان تأکید کرد که با راه‌حل رفع مشکلات به جلسه بیایند.

به گزارش سید سعید شاهرخی عصر چهارشنبه در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی لرستان، اظهار داشت: روی صحبتم با آنهایی است که واقعاً دلشان برای توسعه استان می‌سوزد و می‌تپید، طبیعتاً در رأس آن مدیران دستگاه‌های اجرایی که مسئولیت بر عهده دارند، هستند.

اتفاقی نمی‌افتد مگر با حضور بخش خصوصی

وی با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه توسعه در کشور اتفاق نمی‌افتد مگر با بخش خصوصی، عنوان کرد: به‌عنوان یکی از ۳۱ استان کشور، این احساس در لرستان به‌شدت لمس می‌شود، در لرستان به‌هیچ‌عنوان اتفاقی نخواهد افتاد مگر با حضور جدی بخش خصوصی و البته حمایت، همراهی و کمک به بخش خصوصی.

استاندار لرستان با تأکید بر اینکه فلسفه این جلسه هم برای گفت‌وگوی بین دولت و بخش خصوصی، نه تقابل و مشاجره، بیان داشت: از پیش مدیران دستگاه‌ها که دستور کار جلسه دستشان رسیده باید با راه‌حل به جلسه بیایند و توضیح بدهند که راه‌حل من این است و من این مشکل را حل می‌کنم.

شاهرخی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه از این به بعد مدیران با راه‌حل به جلسه بیایند، یعنی مسئله را حل کرده باشند و بیایند تشریح کنند و مصوبه از جلسات بگیرند، گفت: ما در حال تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی برای توسعه استان هستیم، این برنامه بسیار کار مفصل، کارشناسی و برگرفته از نقطه‌نظرات نخبگان است، تمام فعالیت‌های بخش خصوصی را هم باید در بر بگیرد.

تنگناها و چالش‌های بخش خصوصی باید برطرف شود

وی با بیان اینکه قبل از تصویب نهایی این برنامه هم نظر بخش خصوصی را خواهیم گرفت، گفت: برای تحقق رونق تولید و بهبود معیشت، باید به حوزه تولید توجه کرد، این امر هم از کانال بخش خصوصی محقق خواهد شد.

استاندار لرستان با اشاره به اینکه تا الان باید حرف‌های پیشنهادی به بخش خصوصی با محوریت سازمان مدیریت باید آماده شده باشد، گفت: همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری باید در اولین فرصت در لرستان برگزار و از سرمایه‌گذاران دعوت به عمل آید.

شاهرخی، بیان داشت: بخش خصوصی در حوزه‌های زیربنایی کارهای مهم و الگویی را انجام داده است، طراحی مدل‌های مالی برای پروژه‌هایی که معطل پول دولتی هستند و اگر بخواهیم در خوش‌بینانه‌ترین حالت منتظر اعتبارات دولتی برایشان باشیم باید ۲۰ تا ۳۰ سال طول بکشند، افزود: راه‌حل این امر تعریف مدل‌های مالی با استفاده از ظرفیت‌های قانونی است، سرمایه کلانی نزد بخش خصوصی هست، یک مدل «برد برد» را هم برای بخش خصوصی و هم برای استان باید داشته باشیم، این گونه می‌توانیم زیرساخت‌ها را آماده کنیم، این یک راه امتحان پس داده است.

وی تأکید کرد: تنگناها و چالش‌هایی که بخش خصوصی با آنها مواجه هستند را باید برطرف کرد.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *