62957350 660x330 - فیلمی که در گلخانه‌ها برق تولید می‌کند و نور را برای فتوسنتز از خود عبور می‌دهد

فیلمی که در گلخانه‌ها برق تولید می‌کند و نور را برای فتوسنتز از خود عبور می‌دهد

دانشمندان ژاپنی سلول‌های خورشیدی آلی ساختند که به صورت انتخابی می‌تواند نور سبز را برای تولید برق جذب کرده و طول موج‌های قرمز و آبی را برای انجام فتوسنتز عبور دهد. بنابراین این فیلم‌ها در گلخانه‌ها هم برای تولید برق و هم به عنوان لایه شفاف برای عبور نور و انجام فتوسنتز قابل استفاده است.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه اوزاکا در ژاپن سلول‌های خورشیدی ارگانیک انتخابی طول موج سبز (OSC) ساخته‌اند که نور آبی و قرمز را برای رشد محصولات زراعی از خود عبور داده و از نور سبز برای تولید انرژی استفاده می‌کند؛ طول موجی که فقط کمی از آن برای فتوسنتز قابل استفاده است.

یوتاکا یو، نویسنده اصلی این تحقیق، گفت: این کار با بهره‌گیری از انتخاب طول موج OSC انجام شده است. از آنجایی که OSC سبک و انعطاف‌پذیر هستند، اگر بتوان آنها را در گلخانه‌های کشاورزی نصب کرد، تولید برق و رشد محصولات زراعی در همان زمین‌های کشاورزی امکان‌پذیر خواهد بود.

این فناوری سلول خورشیدی شامل یک دستگاه PV آلی مبتنی بر یک اهدا کننده پلی (۳-هگزیل تیوفن) (P3HT) است که به گفته دانشمندان، جذب بهینه طول موج سبز را انجام می‌دهد. همچنین در آن از یک پذیرنده غیر فلورینی مبتنی بر نفتاوبیستیادوزول فلوئوردار (FNTZ-FA)  استفاده شده است.

مواد P3HT برای سلول خورشیدی از شرکت Sigma Aldrich تهیه شده و FNTZ-FA طبق تحقیقات علمی قبلی سنتز شد. این سلول با یک بستر ساخته شده از اکسید قلع ایندیم (ITO)، یک لایه اکسید روی (ZnO)، اهدا کننده P3HT ، پذیرنده FNTZ-FA ، یک لایه بافر ساخته شده از سه‌گانه مولیبدن (MoO3) و فلز نقره ساخته شده است.

در شرایط روشنایی استاندارد، این ماژول به انتقال کل ۹۱ درصد و راندمان تبدیل توان ۱٫۳۲ درصد دست یافت. دانشمندان معتقدند که این نتایج حاکی از آن است که فیلم‌های P3HT: FNTZ-FA برای استفاده درکشاورزی مناسب است.

آنها همچنین دریافتند که میانگین انتقال نور فیلم‌های P3HT: FNTZ-FA 46 درصد بوده که این میزان تاثیر منفی روی رشد توت فرنگی ایجاد نمی‌کند. آنها همچنین دریافتند که گوجه فرنگی در زیر نور داخلی که از این پنل‌های خورشیدی رد شده‌، رشد مناسبی داشته و میزان فتوسنتزی خوبی را تجربه کرده است. این نتایج پتانسیل بالای این فیلم‌ها را در بخش کشاورزی نشان می‌دهد.

نتایج این تحقیق در قالب مقاله‌ای در materialstoday منتشر شده است.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *