Img20241211171032908 650x330 - فعالیت‌های اقتصادی لرستان روی اتصال به بازارهای هدف متمرکز شوند

فعالیت‌های اقتصادی لرستان روی اتصال به بازارهای هدف متمرکز شوند

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌الملل با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذاری خارجی و تأمین منابع مالی از مسائل مهم در استان لرستان است، گفت: فعالیت‌های اقتصادی استان باید به بازارهای هدف در سطح بین‌المللی متصل شود.

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌الملل اظهار کرد: اتاق خرم‌آباد یکی از سه اتاق کشور است که توانسته گواهی مبدأ را اخذ کند، این گواهی توسط ICC در سطح بین‌المللی صادر می‌شود و درواقع در تمام دنیا کاربرد دارد و کاملاً متفاوت است با گواهی مبدأ که اتاق‌ها خودشان صادر می‌کنند.

محمد خزائی در نود و هشتمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی لرستان، افزود: اتفاق دیگری که برای اتاق لرستان افتاد، این بود که اتاق بازرگانی بین‌المللی چند بازوی بین‌المللی بسیار بزرگ دارد و یکی از آن‌ها فدراسیون اتاق بازرگانی جهان هست که اتاق‌های بازرگانی دنیا عضو آن هستند که بنده نیز به‌عنوان یکی از بیست عضو شورای این فدراسیون در سطح دنیا حضور دارم.

وی، کنگره اتاق بازرگانی جهان را دیگر بازوی ICC خواند و افزود: یکی از برنامه‌هایی که دارند این است که به فعالیت اتاق‌ها نگاه می‌کنند و بر اساس ارتباطات اتاق‌ها با ICC، و در هر ماه یک اتاق را به‌عنوان اتاق برتر انتخاب می‌کنند که اتاق لرستان از اتاق‌هایی بود که به‌واسطه فعالیت‌های مختلف ازجمله در حوزه بازرگانی، به‌عنوان اتاق بازرگانی ماه انتخاب شد.

خزائی افزود: در شرایط تحریمی وقتی اتاق بازرگانی استانی در سطح جهانی به‌عنوان برتر شناخته می‌شود و بر اساس پلتفرم فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان این فرصت را پیدا می‌کند که ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری و الزامات آن را در معرض دید همه فعالان اقتصادی دنیا قرار بدهد، خود این طبیعتاً یک دستاورد کم‌نظیر است.

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی گفت: در بین اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، هفت اتاق موفق شدند که این را به دست بیاورند که یکی از اولین اتاق‌ها، اتاق خرم‌آباد بود.

خزائی، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را شورایی قانونی و دارای اختیارات خواند و افزود: هدف اساسی این شورا کمک به توسعه استان و همکاری جدی بین بخش خصوصی و دولتی و رفع موانعی است که در مسیر توسعه اقتصادی و مسائل تجاری وجود دارد.

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌الملل با بیان اینکه سرمایه‌گذاری خارجی و تأمین منابع مالی که از مسائل مهمی است که برای استان اهمیت دارد، گفت: برای توسعه صادرات، افزایش درآمدهای ارزی و همه آثار مثبتی که می‌تواند این بحث داشته باشد، موضوع اتصال بسیار مهم است. اینکه استان لرستان و فعالیت‌های اقتصادی استان به بازارهای هدف در سطح بین‌المللی متصل شود.

وی تصریح کرد: در بحث اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند چند سال قبل، دو بخش مهم واقع‌گرایی و درون‌زایی دارد که بندهایی از آن به استفاده از فرصت‌های بیرونی اختصاص دارد. بنابراین خروج اقتصاد ایران و اتصال به شبکه جهانی، تجاری و اقتصادی یکی از مسائلی است که در اقتصاد مقاومتی، رهبری به آن اشاره داشتند.

وی با طرح این سؤال که الزامات این کار چیست و چه نیازهایی وجود دارد و چه اقداماتی باید صورت بگیرد تا این اتفاقی که مدنظر رهبری و مردم و دستگاه‌های اجرایی و دولت است، تحقق پیدا کند، افزود: طبیعتاً شناخت محیط بیرونی یکی از مسائل بسیار مهم است.

خزائی گفت: مطلع شدم از استان که چندین کشور هدف مدنظر قرار گرفته برای امسال و در شرایط کنونی البته، وگرنه بخش زیادی از صادرات استان لرستان به کشورهای اروپایی انجام می‌شد، بنابراین شناخت محیط بیرونی چه ازنظر مسائل حقوقی بین‌المللی حاکم بر امر تجارت، چه از بابت نوع تأمین منابع مالی که برای توسعه برنامه‌ها لازم است، چه از بابت قواعد و رویه‌های تجاری، این مسائل بسیار مهمی است.

 دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌الملل با بیان اینکه بسیاری از دوستان ما چه در بخش خصوصی چه در بخش دولتی، نسبت به قواعد و رویه‌های تجاری حاکم بر دنیا و نظام‌های بین‌المللی خیلی آشنایی ندارند، گفت: همین باعث می‌شود که بعضی وقت‌ها تجار و بیزینس‌های ما در مراودات بین‌المللی و خارجی دچار مشکلاتی شوند و یک پرونده‌هایی علیه ایران در محاکم بین‌المللی تشکیل شود.

خزائی خاطرنشان کرد: این‌ها همه ناشی از این است که ما اشراف کافی به سوابق و رویه‌های تجاری بین‌المللی نداریم.

وی در خصوص تأمین منابع مالی نیز گفت: متأسفانه همواره بر سیستم بانکی تکیه می‌کنیم، درحالی‌که بخش خصوصی در این زمینه‌ها می‌تواند مؤثر باشد.

خزائی ادامه داد: در بحث نحوه مذاکرات و بحث اینکه اگر استان لرستان قرار است که به شبکه تجاری در دنیا و یا در اوراسیا و یا کشورهای منطقه بپیوندد، این مذاکرات در چه حوزه‌هایی باید صورت می‌گرفت، در مورد تعرفه‌ها چگونه باید عمل بشود، مجموعه این مسائل نکاتی است که درواقع ایجاب می‌کند که ما هم در سطح ملی و هم بالأخص ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فراوانی که در این استان وجود دارد، انتظار می‌رود که بتوانیم زمینه را برای

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخچه شکل‌گیری اتاق بازرگانی بین‌الملل اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی بین‌المللی بعد از جنگ جهانی اول که خرابی‌های زیادی به وجود آورده بود در سال ۱۹۱۹ تشکیل شد، یعنی صد سال قبل حتی قبل از اینکه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول و سازمان ملل به وجود بیاید، ICC ایجاد شد، دارای سه بخش مهم حل‌وفصل دعاوی چه برای بخش خصوصی و چه دولتی است، بخش آموزش در مورد تجارت بین‌الملل و بخش قواعد و مقررات حاکم بر تجارت دنیا.

خزائی ادامه داد: تعداد کشورهای عضو اتاق بازرگانی بین‌المللی قابل‌توجه است و از ایران نیز ۲۰۰ نهاد خصوصی مهم در این نهاد عضو هستند. ICC بیش از ۴۵ میلیون شخصیت حقوقی مثل هتل، بانک، بیمه و شرکت‌های هواپیمایی دارد.

وی با بیان اینکه ۳۴ اتاق ایران در اتاق بازرگانی بین‌المللی عضویت دارد، افزود: در کشورهایی مانند ایران که تعداد اعضا قابل‌توجه است یک کمیته ملی با هدف ایجاد ارتباط بین اتاق و فعالان بخش خصوصی با سایر کشورها تشکیل می‌شود که هم‌اکنون ۱۰۰ کشور دارای این کمیته هستند.

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌الملل، بررسی مدل‌های ارتقای سطح اتاق‌ها را یکی از فعالیت‌های این کمیته‌ها خواند و افزود: یکی از اعضای کمیته ایرانی در دادگاه ICC است و در کمیسیون حقوقی ICC در تهران نیز ۱۵ حقوقدان مورد وثوق عضو هستند.

خزائی گفت: اتاق بازرگانی بین‌المللی به مباحث مهم ورود پیدا کرده است، عضویت فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی بین‌المللی به اثرگذاری ایران در مناسبات نظام‌مند جهانی کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: مجموعه این مسائل ایجاب می‌کند با توجه به ظرفیت‌های ملی و استانی، زمینه را برای توسعه و فراگیر شدن آنها در منطقه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به سابقه ۱۰۰ ساله ایجاد اتاق بازرگانی بین‌المللی در شبکه تجارت جهانی ادامه داد: با عضویت در این نهاد باید از قواعد تجارت و مقررات بین‌المللی تبعیت کرد بنابراین ارتقای آگاهی‌های تجارت بین‌المللی، قواعد حقوقی و مدل‌سازی جدید برای اتاق‌های کشور در دستور کار قرار گیرد.

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌الملل افزود: در سطح دنیا نظام‌های مالی در حال تدوین شدن است و مهم است که دستگاه‌های اجرایی ما در این تدوین مشارکت کنند.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *