62306457 660x330 - فراخوان مشارکت در طرح دستیابی به دانش فنی ایمپلنت‌های اختصاصی زیست‌تخریب‌پذیر

فراخوان مشارکت در طرح دستیابی به دانش فنی ایمپلنت‌های اختصاصی زیست‌تخریب‌پذیر

یکصد و نود و دومین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «دستیابی به دانش فنی ایمپلنت‌های اختصاصی زیست‌تخریب‌پذیر PCL/β-TCP» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی از دانشگاه تهران منتشر شد.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، ایمپلنت‌های اختصاصی بیمار، به دلیل توسعه فناوری‌های چاپ سه بعدی، در دسترس قرار گرفته و با استقبال زیادی همراه شده‌اند. این ایمپلنت‌ها به طور ویژه‌ای در ناحیه فک و صورت در حال استفاده است؛ زیرا به طور مستقیم تأثیر بسزایی بر زیبایی و کیفیت زندگی فرد دارند. امروزه بیشتر این قطعات از تیتانیوم ساخته می‌شوند. تیتانیوم علی‌رغم داشتن استحکام مکانیکی عالی و زیست‌سازگاری، محدودیت‌هایی نیز دارد؛ به طور مثال موجب تحلیل بافت استخوانی اطراف ایمپلنت شده، حساسیت به تغییر دما داشته و می‌تواند در کودکان رشد استخوان را مختل کند.

ایمپلنت‌هایی که با استفاده از مواد زیست‌تخریب‌پذیر، همزمان با حفظ استحکام مکانیکی بتوانند موجب رشد و بازسازی بافت طبیعی شوند، نسل جدید این ایمپلنت‌ها به شمار می‌روند. این مواد به مرور زمان، جذب بدن شده تا نهایتاً بافت طبیعی به طور کامل جایگزین آن شود. به پیشنهاد یک تیم پژوهشی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، این ایمپلنت‌ها به طور اختصاصی برای بیمار طراحی و ساخته می‌شوند. در بررسی پیش بالینی این محصول، بومی‌سازی دانش فنی تولید این قطعات با همکاری چندین متخصص در حوزه‌هایی نظیر طراحی بالینی، مواد زیستی، ساخت با پرینتر سه‌بعدی و جراحی صورت می‌گیرد. ۲۰ قطعه نمونه ایمپلنت با پرینتر سه‌بعدی زیستی ساخته خواهد شد و با کاشت ۸ قطعه در بدن حیوان، پس از سه ماه، میزان تشکیل بافت استخوانی جدید در ایمپلنت کاشته شده بررسی می‌شود.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، ابعاد قطعه‌ها حدوداً ۶/۵×۸/۵×۱۲/۵ سانتی‌متر خواهد بود. ایمپلنت‌های ساخته شده شامل ۶۰ الی ۹۰ درصد پلیمر و ۱۰ الی ۴۰ درصد پودر سرامیک، با تخلخل ۳۰ الی ۷۰ درصد و اندازه منافذ ۱۵۰ الی ۵۰۰ میکرون خواهند بود. بررسی رشد بافت استخوانی جدید در طی سه ماه بر روی چهار حیوان صورت خواهد گرفت. میزان رشد استخوان جدید در محل کاشت، ۲۰ الی ۲۵ درصد خواهد بود. پس از آن در مرحله پیش‌بالینی و آزمایش حیوانی با رعایت کامل موازین اخلاقی تحقیقات علمی، عملکرد محصول با بررسی میزان تمایز استخوانی با روش آنالیز توموگرافی میکروکامپیوتری (Micro-CT) و آنالیز بافت‌شناسی به وسیله رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین (H&E) انجام خواهد گرفت. پس از اتمام این طرح بررسی‌های بالینی و سپس ورود به بازار نیز صورت خواهد گرفت.

اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. پروپوزالی که بیشترین تناسب را با الزامات این نیاز پژوهشی داشته باشد، انتخاب و به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.

گروه‌های پژوهشی و فناور توانمند تا روز سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال کنند.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *