یک کمیته مشورتی ایالات متحده گفته است که ناسا و آژانس فضایی روسیه در مورد خطری که باعث نشتی مداوم ایستگاه فضایی شده است، توافق ندارند.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، باب کابانا(Bob Cabana)، رئیس کمیته مشورتی ایستگاه فضایی بینالمللی و یک فضانورد سابق در روز چهارشنبه(۱۳ نوامبر) گفت که ناسا و روسکاسموس درباره دلایل و راهحلهای تعمیر نشتیِ ماژول PrK روسیه اختلاف نظر دارند.
به نقل از اسپیس، کابانا افزود: روسکاسموس باور ندارد فروپاشی فاجعهبار ماژول PrK واقع بینانه باشد، و ناسا در مورد یکپارچگی ساختاری PrK و احتمال فروپاشی فاجعهبار آن ابراز نگرانی کرده است.
نشتی در بخش روسی این مجموعهی مداری پنج سال است که ادامه دارد. افزایش موقتی در میزان نشتی که در اوایل سال جاری به وجود آمد، اصلاح شد و ناسا تاکید کرده است که خدمه ایستگاه فضایی بینالمللی در معرض خطر فوری نیستند.
با این وجود، دفتر بازرس کل ناسا، این نشتی را بزرگترین «خطر ایمنی» برای ایستگاه فضایی بینالمللی دانست. مانند هر مجموعهی قدیمی، تعمیر و نگهداری و مسائلی مانند این تا حدی قابل انتظار است.
کابانا تاکید کرد که عیبیابی در این مورد ادامه دارد، اما ناسا و روسکاسموس درکی مشترک از علت احتمالی منبع یا شدت عواقب این نشتها ندارند.
کابانا با اشاره به خم شدن فلز و اجزای مشابه آن که در حین سرد شدن و گرم شدن ناشی از ورود به نور خورشید و خروج از آن ایجاد میشود، گفت: موضع روسیه این است که محتملترین علت ترکها، ارتعاشات ریز است.
کابانا ادامه داد: ناسا معتقد است که ترکهای PrK احتمالا چند علتی هستند و از جمله آنها میتوان به فشار و تنش مکانیکی، خواص مواد و قرار گرفتن در معرض محیط فضا اشاره کرد.
او افزود که ناسا و روسیه در مورد «ایمن بودن ادامه عملیات» این ایستگاه، اختلاف نظر دارند، اما راه حل در حال حاضر بسته نگه داشتن دریچه بین طرف آمریکایی و روسی با ادامه یافتن تحقیقات است.
کابانا میگوید که این دو آژانس برای جستجوی «درک مشترک از یکپارچگی ساختاری» به جلسات خود ادامه خواهند داد، اما او جدول زمانی ارائه نکرد. همچنین با کارشناسان دانشگاهی و صنعتی مشورت خواهد شد.
روسکاسموس و ناسا شرکای اصلی در ایستگاه فضایی بینالمللی هستند. آنها به رغم جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ که به قطع شدن اکثر روابط بینالمللی فضایی با روسیه انجامید، به دلایل سیاسی و فنی همچنان به همکاری در این ایستگاه ادامه دادند.
روسیه قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ ایستگاه فضایی بینالمللی را ترک کند، در حالی که سایر شرکا متعهد به حضور در آن تا سال ۲۰۳۰ هستند.
پایان