رئیس سازمان توسعه تجارت در نشست اتاق اصفهان، گفت: پتانسیلها و زمینههای همکاری زیادی در حوزه صادرات بین اتاق اصفهان و سازمان توسعه تجارت وجود دارد و میتوان پس از اتاق ایران و تهران با اتاق اصفهان وارد همکاری شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیتهای بخش خصوصی بسیار است و باید از این مزیتها برای توسعه مبادلات تجاری بهره برد. در این مسیر، سازمان توسعه تجارت به بخش خصوصی اعتقاد ویژه دارد و ضمن آمادگی برای هر نوع همکاری با اتاق بازرگانی، از هر نوع پیشنهاد همکاری از طرف اتاق بازرگانی استقبال میکند.
محمدعلی دهقان دهنوی در دیدار با رئیس و اعضای هیات نمایندگان اتاق اصفهان، افزود: اتاق بازرگانی و بخش خصوصی بهتر از هر جای دیگر میتواند در فضای اقتصادی فعالیت کند، اگر در حوزه سیاستگذاری خوب باشیم باید بهگونهای فعالیت کنیم که بخش خصوصی با دنبال کردن اهداف خودش در راستای منافع کشور تلاش کند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، تأکید کرد: استان اصفهان از گذشته مرکز صنعتی کشور بوده و دانش و مهارتی که در این استان در حوزه صنعت وجود دارد جای دیگری یافت نمیشود. در سازمان توسعه تجارت، در دوره جدید ۳ موضوع بهعنوان اهداف اعلام و تلاش داریم نهادینه شوند، محور اول تسهیل تجارت است که با مقرراتزدایی ممکن است. محور دوم توسعه تجارت آزاد و حوزه سوم تولید صادرات محور است.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم صادرات استان اصفهان را افزایش دهیم، باید حوزههایی که ظرفیت صادرات دارند شناسایی کنیم، افزود: اگر بتوانیم میزی در سازمان صمت قرار دهیم تا مشکلات افراد را شناسایی و راهنما و پاسخگو باشد منجر به کاهش مشکلات میشود. پتانسیلها و زمینههای همکاری زیادی وجود دارد، پس از اتاق ایران و تهران با اتاق اصفهان میتوان وارد همکاری شد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: اتاق بازرگانی بهعنوان یک تشکل میتواند نماینده سازمان توسعه تجارت در خارج از کشور باشد و با انجام توسعه در حوزه بینالمللی وارد این قبیل همکاریها شود. برای نمونه پاکستان از مواردی است که بهاندازه کافی به آن توجه نشده است و میتواند ظرفیتهای مناسبی داشته باشد.
وی افزود: استان اصفهان در زمینه سنگهای معدنی دارای قدرت است، نباید این حوزه از اولویتهای استان خارج شود، بلکه باید صادرات در این بخش را تقویت کرد، حتی اگر صادرات بهطور فعلی انجام میشود، باید از آن حمایت کنید و اجازه دهید که این روند ادامه یابد. این کار بسیار ارزشمندی است و میتواند نتایج مثبتی در پی داشته باشد.
شناسایی ۶ کشور هدف صادراتی استان اصفهان
امیر کشانی، رئیس اتاق اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: اصفهان در کالاهای مختلف مزیت صادراتی دارد، در صادرات طلا حرفهای زیادی برای گفتن داریم؛ زیرا زنجیره کامل تولید طلا در استان وجود دارد؛ اما هنوز نتوانستهایم صادرات مناسبی در این محصول داشته باشیم، خیلی از تولیدکنندگان اصفهانی در ترکیه به تولید و صادرات طلا میپردازند درحالیکه همین کار را میتوان در اصفهان انجام داد.
وی افزود: فعالیتهایی برای گسترش صادرات در سطح استان در حال انجام است، چند ماه پیش جلسه اتاقهای بازرگانی عضو ACD در اصفهان برگزار شد که مقامات اتاقها، اصفهان را برای توسعه تجارت مناسب برشمردند. این فرصت خوبی برای ایجاد تعاملات و ارتباطات است.
رئیس اتاق اصفهان گفت: مشکلات کشور توسط بخش خصوصی قابلحل است، استان اصفهان بخش خصوصی قوی دارد و اتاق بازرگانی برای حل مسائل کشور در بخشهای کارشناسی و فنی نظرات خوبی دارد. پایکار کشور و اصفهان ایستادهایم، اتاق پایکار مسائل ایستاده و کار کارشناسی میکند. بر اساس پژوهشها ۶ کشور هدف صادرات قرار گرفتند که شامل امارات، چین، ترکیه، پاکستان، روسیه و عراق است که آمادگی صادرات به این کشورها و صرف انرژی برای این کشورها را داریم.
وی تأکید کرد: اصفهان یکی از شهرهای شاخص در حوزه تولید طلا است؛ اما در مقایسه با کشورهای همسایه، شاهد رشد قابلتوجهی در این صنعت نیستیم. بهعنوانمثال، درحالیکه ایران توانسته زنجیره کامل تولید طلا را در داخل کشور ایجاد کند، اما در مقایسه با ترکیه که از بسیاری از این مزایا بیبهره است، صادرات بسیار کمتری دارد.
کشانی ادامه داد: ترکیه با بهرهبرداری از تکنولوژی و ظرفیتهای موجود، صادرات خود را افزایش میدهد، این در حالی است که ما با مشکلاتی چون قانونگذاری نامناسب و عدم توجه به این صنعت روبهرو هستیم. اگر شرایط بهبود یابد و قوانین درست و کارآمد برای حمایت از این حوزه ایجاد شود، قطعاً میتوانیم صادرات طلا را افزایش دهیم.
ظرفیتهای اصفهان امید موفقیت در تجارت بینالملل را افزایش میدهد
میرهادی سیدی، مشاور امور بینالملل و توافقهای تجاری سازمان توسعه تجارت نیز گفت: استان اصفهان، با تاریخچهای غنی و زیرساختهای مناسب، بهعنوان یکی از قطبهای مهم تجارت بینالملل در کشور شناخته میشود. به گفته کارشناسان، این استان دارای نگاهی حرفهای به تجارت بینالملل است که در مقایسه با سایر استانها، بارزتر و متمایزتر به نظر میرسد.
وی ادامه داد: آموزشهای تخصصی و غنی در حوزه تجارت بینالملل، از ویژگیهای بارز اتاق اصفهان است. این اتاق با بهرهگیری از شبکهای گسترده از کارشناسان، مدیران و دانشجویان فعال در زمینه تجارت، وظایف خود را به نحو احسن انجام میدهد و این مسئله موجب تمایز اصفهان از دیگر استانها شده است. این ظرفیتها در کنار توانمندیهای تولیدی و فنّاورانه که در اصفهان وجود دارد، امیدها را برای موفقیت در حوزه تجارت بینالملل افزایش میدهد. به اعتقاد کارشناسان، وجود نگاهی حرفهای و آموزشهای مؤثر در این زمینه، اصفهان را در مسیر پیشرفت قرار داده و میتواند بهعنوان الگویی برای سایر استانها عمل کند.
اظهارات هیات نمایندگان اتاق اصفهان
محمدجعفر فوده، نایبرئیس اتاق اصفهان نیز اظهار کرد: اصفهان در تولید شیر جایگاه نخست کشور را دارد، اصفهان ازلحاظ راندمان تولید شیر در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد و با کشورهای بزرگ دنیا رقابت میکند، در حال حاضر صادرکننده محصولات لبنی هستیم.
مژگان ایزدی، عضو هیات نمایندگان اتاق اصفهان نیز گفت: با ورود مسافر به کشور ورود ارز داریم. ۱۰۰ تور اپراتور به اصفهان دعوت کردیم که با استقبال خوبی از آمریکا، روسیه، سوئیس و… روبرو شد و امیدواریم نشست خوبی در آینده نزدیک با آنها داشته باشیم، از طرفی لازم است به گردشگر بهعنوان یک محصول صادراتی نگاه میکنیم که میتواند ارزآوری داشته باشد و یک صنعت پاک محسوب میشود.
ابراهیم شهیر، نایبرئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق اصفهان نیز گفت: توسعه صادرات استان اصفهان بهعنوان یک الگو و مدل در سال گذشته، موضوعات مهمی را به همراه داشت. در این راستا، آسیبشناسی وضعیت صادرات اصفهان انجام شد و به اهمیت صادرات و مشکلات موجود در این حوزه پرداخته شد. در این بررسی، به سهم کم کالاهای با فناوری پیشرفته و همچنین افزایش خامفروشی در استان اشاره شد.
وی افزود: بر اساس نتایج آسیبشناسی، وظایفی برای اتاق تعیین شد که شامل تصمیمسازیها، طراحیهای تجاری و برنامهریزی برای سرمایهگذاری در زمینههای خاص بود. کمیتهای با حضور نمایندگان دستگاههای دولتی ازجمله وزارت امور خارجه و سازمان مدیریت و برنامهریزی تشکیل شد تا با شناسایی کالاهای مزیتدار استان، اقدامات لازم را انجام دهد.
نایبرئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق اصفهان تصریح کرد: کالاهایی که دارای مزیت اقتصادی، پیچیدگی بالا و قابلیت تأمین بودند، انتخاب شدند. در نهایت، ۶۰ کالا شناسایی گردید که به دستههای مختلفی تقسیم شدند. این کالاها شامل محصولات صنایع غذایی مانند پودر شیر خشک، کره حیوانی و انواع لبنیات، همچنین محصولات صنایعدستی همچون فرش و خاتمکاری بودند. علاوه بر این، کالاهای دیگری نظیر آجرنسوز، ظروف آشپزخانه، انواع پروفیل و ماشینآلات نیز در فهرست قرار گرفتند. در نهایت، با توجه به آمار ۸ ساله، اقداماتی برای شناسایی کشورهایی که بیشترین ارتباط تجاری با آنها وجود داشت، صورت گرفت.
منبع: اتاق ایران آنلاین