سوادکوه – رئیس جهاد کشاورزی سوادکوه، بر لزوم برندسازی محصولات کشاورزی در شهرستان تاکید کرد.
محمد اسماعیلی، در حاشیه برگزاری اولین جشنواره سیر در روستای اتو شهرستان سوادکوه در، گفتگو باخبرنگار مهر با بیان اینکه سیر اتو یکی از بهترین و با کیفیتترین سیرها در سطح کشور محسوب میشود، افزود: کشت سیر باکیفیت نیازمند زمستان برفی و کوهستانی و شبهای سرد است که این شرایط شامل منطقه اتو در شهرستان سوادکوه میشود.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه سطح زیر کشت منطقه اتو را ۵۰ هکتار برشمرد و از جمله دلسردی کشاورزان در کشت این محصول را پایین بودن قیمت آن به نسبت کیفیت سیر به دلیل ورود بیرویه سیر چینی به کشور دانست و بر ضرورت جلوگیری از ورود قاچاق این کالا به کشور برای حمایت از کشاورزان داخلی تأکید کرد.
وی با بیان اینکه دو نوع زراعت گسترده و فشرده وجود دارد، کشت گلخانه، صیفی و سیر را جزو زراعت فشرده طبقهبندی کرد و افزود: در زراعت گسترده به ازای هر هکتار دو شغل و در زراعت فشرده به ازاری هر هکتار ۱۰ تا ۱۴ شغل ایجاد میشود و در سوادکوه به دلیل وسعت کم و استعداد منطقه، میتوان به سمت کشت فشرده رفت تا اشتغالزایی خوبی ایجاد شود اما به شرطی که بازار فروش و صنایع تبدیلی آن رو به راه شود.
اسماعیلی با اشاره به کشت سیر در پاییز و زمستان، کشت آن را کم آببر عنوان کرد و گفت: ماندگاری سیر تولیدی در پایین دست استان به دلیل مصرف آب زیاد و شور بودن خاک کمتر بوده اما سیر تولیدی شهرستان سوادکوه به دلیل مصرف آب کمتر دارای ماندگاری بیشتری است و شور نبودن خاک و رطوبت پایین زمین نیز در این امر موثر هستند.
وی ضمن قدردانی از زحمات دهیار و شورا اتو و بخشداری بخش زیراب، برگزاری این جشنوارهها را در راستای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال دانست و افزود: جهاد شهرستان در تهیه کود، نهاده و سموم در خدمت کشاورزان است و مزرعه پایلوت آموزشی داشتیم تا کشاورزان بتوانند سیر درشتتر، با کیفیتتر و ماندگاری بالاتر تولید کنند و در نهایت محصول بیشتر و اشتغال بیشتر داشته باشند.
دیانوش سنشناس، بخشدار بخش زیراب شهرستان سوادکوه، در گفتگو با خبرنگار مهر، برگزاری جشنواره سیر اتو را در راستای حمایت از تولید و صیانت از فرهنگ منطقه برشمرد و گفت: هرچند از نظر میزان تولید حجم سیر اتو از دیگر مناطق کمتر است اما دارای کیفیت بالاتری است و توان رقابت با دیگر مناطق را دارد.
وی با بیان اینکه فصل برداشت سیر به پایان رسیده است، برگزاری دیرهنگام جشنواره را تداخل آن با ماه مبارک رمضان اعلام کرد و از جمله برنامههای این جشنواره به رونمایی از المان سیر، تمبر سیر و برپایی ۲۰ غرفه برای ارائه محصولات کشاورزی و بومی منطقه بهطور عام و سیر بهطور خاص اشاره کرد.
سنشناس با اشاره به اینکه یکی از مشکلات سوادکوه شناسنامهدار نبودن مسائل فرهنگی و برخی تولیدات منطقه است، شناساندن محصول را گام نخست و برندسازی را گامهای بعدی برگزاری جشنواره عنوان کرد و گفت: هدف ما تعریف هویت با استفاده از پتانسیل منطقه و در کنار آن ایجاد ارزش افزوده و افزایش اشتغال و درآمد افراد روستا است.
وی با بیان اینکه امسال به دلیل مناسب بودن آبوهوا، شاهد افزایش تولید و در نتیجه کاهش قیمت بودیم، از جمله راهکارهای برای جلوگیری از ضرر کشاورز را عدم خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده و تولید فرآورده از سیر برشمرد و از اهداف دیگر این جشنواره به ارتباط با بخش خصوصی و شرکتهای تولید دارو غذا اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تولید سیر در روستای اتو به صورت خرده مالکی است و برای برندسازی و ایجاد ارزش افزوده نیاز به انسجام داریم.