در جریان بررسی موضوعات مربوط به صادرات سیبزمینی در جلسات کارگروه تخصصی و نشست شورای گفتوگو، نظم در فرآیند صادرات این محصول و سایر محصولات کشاورزی با همکاری دولت و بخش خصوصی برقرار شد.
ایران یکی از تولیدکنندگان بزرگ سیبزمینی در جهان است و از طریق صادرات آن به بازارهای جهانی، درآمد زیادی را به دست میآورد. این محصول با ویژگیهای منحصربهفردی همچون قابلیت نگهداری طولانیتر و آسان برای حملونقل، جزء محصولات مورد نیاز بسیاری از کشورهاست و در استانهایی چون اصفهان، همدان، گلستان و… کشت میگردد. ازاینرو افزایش صادرات سیبزمینی به بازارهای جهانی میتواند منجر به افزایش درآمد و رشد اقتصادی کشور گردد.
مسعود پزشکیان رئیسجمهوری نیز بر افزایش صادرات تأکید دارند، برای رشد صادرات سیبزمینی در کشور، به مدیریت منابع و عوامل محیطی مختلف نیاز است. یکی از عوامل مهم در این زمینه، بهبود محیط کسبوکار است که متأسفانه با صدور بخشنامههای خلقالساعه و غیراصولی نهتنها مفاد قانون بهبود محیط کسبوکار رعایت نمیشود بلکه موانع زیادی هم در سر راه صادرکنندگان محصولات کشاورزی مانند سیبزمینی قرار میگیرد.
بهطور مثال: صدور بخشنامه شماره ۷۳۰/۷۷۰۱ مورخ ۰۴/۰۲/۱۴۰۳ سازمان حفظ نباتات در خصوص صدور گواهی فیتوسنیتری برای محمولههای صادراتی سیبزمینی، منوط به ارائه گواهی مبدأ تولید صادره توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مربوطه و یا نامه شماره ۴۰۸۰۵ مورخ ۲۴/۰۲/۱۴۰۳ دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت جهاد کشاورزی به روسای جهاد کشاورزی استانها؛ مبنی بر اینکه از صدور هرگونه گواهی مبدأ تولید برای صادرات سیبزمینی تا اطلاع ثانوی جداً خودداری نمایند، که این موضوع باعث خسارات حدودی ۳۴۰۰۰ تنی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان شد.
این موضوعات در جلسات کارگروه تخصصی و در صحن صد و بیست و هفتمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت منجر به نظم در فرآیند صادرات طبق مکاتبه انجمن ملی سیبزمینی ایران با رئیس اتاق ایران و همچنین دستور معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اطلاعرسانی سیاستهای تجاری برای محصولات سبزی و صیفی، حبوبات و لبنیات ۱۴۰۴، شد.
از طرفی وزارت جهاد کشاورزی در زمستان سال جاری مجوز واردات ۵۰ هزار تن سیبزمینی را جهت جلوگیری از عدم صادرات این محصول صادر کردهاند که خود نیز نشاندهنده نظم در صادرات این محصول پس از پیگیریهای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی است.
منبع: اتاق ایران آنلاین