62901544 660x330 - سفر فضاپیمای «سیگنوس» به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» آغاز شد

سفر فضاپیمای «سیگنوس» به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» آغاز شد

فضاپیمای رباتیک «سیگنوس» به همراه محموله‌های علمی با موشک «فالکون ۹» به مقصد «ایستگاه فضایی بین‌المللی» پرتاب شد.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند، شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) روز ۳۰ ژانویه فضاپیمای رباتیک «سیگنوس»(Cygnus) شرکت «نورثروپ گرومن»(Northrop Grumman) را پرتاب کرد و آن را به همراه چهار تُن محموله به سمت «ایستگاه فضایی بین‌المللی»(ISS) فرستاد.

به نقل از اسپیس، سیگنوس در ساعت ۱۲:۰۷ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی بر فراز یک موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) از «پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال» در فلوریدا بلند شد.

این پرتاب، بیستمین ماموریت عملیاتی سیگنوس را برای فرستادن محموله آغاز کرد. اسپیس‌ایکس در ۱۹ ماموریت پیشین شرکت نداشت. همه آن ماموریت‌ها با موشک‌های «آنتارس»(Antares) یا «اطلس ۵»(Atlas V) پرتاب شدند.

اولین مرحله فالکون ۹ همانطور که برنامه‌ریزی شده بود، به زمین بازگشت و حدود هشت دقیقه و ۲۰ ثانیه پس از پرتاب در پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال به زمین نشست. براساس توضیحات ماموریت اسپیس‌ایکس، این دهمین پرتاب و فرود برای این تقویت‌کننده ویژه بود.

بازگشت مرحله اول فالکون ۹

مرحله بالایی فالکون ۹ حدود ۱۴ دقیقه و ۴۵ ثانیه پس از پرتاب، سیگنوس را در مدار پایین زمین مستقر کرد. سپس این فضاپیمای باری، سفر خود را به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی آغاز کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، سیگنوس روز پنجشنبه اول فوریه در ساعت ۴:۲۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی به آزمایشگاه مداری خواهد رسید.

این فضاپیمای باری، بیش از ۳۷۲۰ کیلوگرم تجهیزات و سخت‌افزارهای علمی را حمل می‌کند. از جمله تجهیزات پژوهشی آن، یک آزمایش برای رشد غضروف است که می‌تواند به رفع کردن آسیب و بیماری مفاصل روی زمین کمک کند و همچنین، یک پروژه «آژانس فضایی اروپا» که چاپ سه‌بعدی فلزات را در محیط ریزگرانش مورد بررسی قرار می‌دهد.

علاقه‌مندان می‌توانند در مورد این ماموریت موسوم به «ان‌جی-۲۰»(NG-۲۰) نام دارد، اطلاعات بیشتری را از وب‌سایت ناسا به دست بیاورند.

سیگنوس حدود شش ماه به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل خواهد ماند و سپس، برای تخریب آتشین در جو زمین به پایین باز خواهد گشت.

مقامات ناسا در بررسی اجمالی ماموریت ان‌جی-۲۰ نوشتند: یک آزمایش موسوم به «KREPE» که روی سیگنوس قرار دارد، داده‌ها را در طول این شیرجه مرگبار جمع‌آوری خواهد کرد و به منظور نشان دادن یک سیستم حفاظت حرارتی برای فضاپیماها، محتویات آنها و ورود به جو زمین، بررسی‌هایی را انجام خواهد داد که تکرار آنها در شبیه‌سازی‌های زمینی دشوار است.

سیگنوس یکی از سه فضاپیمای باری رباتیک است که در حال حاضر به همراه کپسول «دراگون»(Dragon) شرکت اسپیس‌ایکس و فضاپیمای «پروگرس»(Progress) روسیه، خدماتی را به ایستگاه فضایی بین‌المللی ارائه می‌دهند. پروگرس مانند سیگنوس، یک فضاپیمای یک‌بارمصرف است اما دراگون قابلیت استفاده مجدد دارد. این کپسول از سفر در جو زمین جان سالم به در می‌برد و به آرامی با چتر نجات در اقیانوس فرود می‌آید.

پایان


منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *