آخرین اخبار
Img20250409123723237 650x330 - سعید تاجیک: پیش‌بینی‌پذیر شدن اقتصاد مهمترین مولفه تحقق گسترش سرمایه‌گذاری در تولید است

سعید تاجیک: پیش‌بینی‌پذیر شدن اقتصاد مهمترین مولفه تحقق گسترش سرمایه‌گذاری در تولید است

رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران می‌گوید: پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد و شیوه تسهیلات‌دهی بانک‌ها، دو عامل تاثیر‌گذار در عدم سرمایه‌گذاری است و برای تغییر این مسیر باید دولت را از دخالت در قیمت‌گذاری منع کرد.

سعید تاجیک، رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران در گفتگو با اتاق ایران آنلاین، درباره الزامات تحقق شعار سال ۱۴۰۴، گفت: کشورمان به لحاظ شاخصه‌های رقابت‌پذیری و پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد وضعیت خوبی ندارد. همین باعث شده است که اگر در سنوات گذشته، بحث خروج مغزها از کشور مطرح بود، در دو سه سال گذشته بحث خروج سرمایه از کشور هم مطرح شده است.

او افزود: برخی سرمایه‌گذاران بخاطر شرایط اقتصادی، امنیت اقتصادی و پایداری اقتصادی ترجیح می‌دهند سرمایه خود را به کشورهای دیگر ببرند. این موضوع، توصیه بخش خصوصی نیست. بلکه بخش خصوصی به دنبال این است که در کشور سرمایه‌گذاری نماید و تولید و اشتغال را در داخل کشور راه‌اندازی کند.

رییس هیات مدیره جامعه ممیزی و بازرسی ایران، گسترش تولید و ایجاد اشتغال را مستلزم بسترسازی از سوی دولت دانست و تاکید کرد: مهمترین موضوعی که از دولت انتظار داریم، این است که اقتصاد ما پیش‌بینی‌پذیر باشد. اکنون از ابتدای سال تا انتهای سال نمی‌شود نرخ تورم و نرخ ارز را پیش‌بینی کرد. 

تاجیک افزود: یک سرمایه‌گذار وقتی می‌خواهد سرمایه‌گذاری ارزی انجام دهد و یک بدهی ارزی برای خود ایجاد نماید، مشمول مواردی نظیر قیمت‌گذاری، دخالت دولت در اقتصاد و اقتصاد دستوری می‌شود. از طرفی نیز نرخ ارز تا پایان سال با نرخی که سرمایه‌گذار باید با طرف خارجی تسویه کند، معلوم نیست به کجا برسد؟

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: ترازنامه بانک مرکزی و بانک‌های تجاری را چک کنید؛ بیشترین تسهیلاتی که ارائه شده است، یا دوباره به شرکت‌ها و نهادهای دولتی تعلق گرفته و یا به زیرمجموعه بانک‌ها داده شده است. این موضوع، بازار سرمایه را دچار مسئله می‌کند. 

او با اشاره به موانع بر سر راه بخش خصوصی در زمینه دریافت تسهیلات از بانک‌ها، بیان داشت: بانک‌ها امروز مهمترین تسهیلاتی که در اختیار بخش خصوصی قرار می‌دهند، سرمایه در گردش است. دولت باید سرمایه را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد و بانک‌ها حمایت کنند و دولت اقتصاد را پیش‌بینی‌پذیر نموده و امنیت اقتصادی را برای کشور برقرار کند تا جریان سرمایه‌گذاری شکل بگیرد. در این صورت است که شاید بخش خصوصی بتواند روند استهلاک مملکت را کند نماید و شرایط اقتصادی رو به بهبود رود.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *