سراب نیلوفر

“سراب نیلوفر” برند گردشگری استان کرمانشاه

سراب نیلوفر یکی از تفرجگاه‌های زیبای استان کرمانشاه است که به واسطه گل‌های کمیاب نیلوفر گل زرد همواره گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، درفاصله ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه و در جاده اصلی کرمانشاه به سمت کوزران، پهنه آبی منحصربفردی مملو از گل‌های نیلوفر در دامنه کوه کماجار قرار گرفته که از دیرباز پذیرای گردشگران بسیاری بوده است.

شاخصه اصلی که به این دریاچه اهمیت بخشیده و گردشگران را به سوی خود جذب می‌کند، گل‌های نیلوفر آن است. گل نیلوفر از جمله گل‌های مقدس در ایران باستان است که آن را مظهر صلح، باروری، کامیابی و هدیه‌ای شاهانه می‌دانستند. تقدس و اهمیت این گل به گونه‌ای بوده که پیشینیان نقش آن را در تاق بستان بر دل سنگ حکاکی کرده اند تا جایگاه آن را در نزد گذشتگانِ این خطه تا به ابد یادآوری کنند.

گل‌های نیلوفر سراب نیلوفر با آغاز بهار و شروع فصل گرما سر از آب بیرون می‌آورند و برگ‌های خود را روی سطح آب پهن می‌کنند تا منظره‌ای دیدنی و زیبا را برای گردشگرانی که به این تفرجگاه آمده‌اند خلق کنند. برای کسانی که می‌خواهند این گل‌های کم نظیر را از نزدیک ببیند، قایق‌هایی در کنار دریاچه تعبیه شده تا خاطره‌ای ماندگار را برای آنان رقم بزند.

تنها نیلوفرهای گل‌زرد دنیا را در کرمانشاه ببینید

دانیال کهریزی از اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه از جمله کسانی است که مطالعات آزمایشگاهی را روی گل‌های نیلوفر سراب انجام داده وپس از آنکه دریاچه سراب نیلوفر درسال ۹۳ دچار خشکسالی شد و گل‌های نیلوفر آن در معرض خطر انقراض قرار گرفت، این استاد دانشگاه توانست با تکثیر این گل‌ها آنها را از نابودی نجات دهد.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== -"سراب نیلوفر" برند گردشگری استان کرمانشاه

وی در گفت و گو باخبرنگار ایسنا به اهمیت سراب نیلوفر کرمانشاه اشاره کرد و گفت: براساس بررسی‌هایی که داشته‌ایم، این سراب از زمان‌های بسیار دور محل رشد گل‌های نیلوفر بوده و باتوجه به این‌که نیلوفر گلی مقدس در میان ایرانیان باستان بوده، لذا این سراب نیز اهمیت بالایی داشته است.

کهریزی هم‌چنین درخصوص چرایی عدم رشد گل‌های نیلوفر گل زرد در دیگر مناطق دنیا اعلام کرد: به نظر می‌رسد آب این سراب دارای نوعی مواد معدنی خاص است که باعث شده این گل‌ها در آن رشد کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه رازی اعلام کرد: پس از خشکسالی که سال ۹۳ برای این سراب رخ داد، طی سه مرحله حدود ۱۶۰ بوته نیلوفر گل زرد را در این سراب کاشتیم که نوع رشد آنها به گونه‌ای است که به مرور در آب تکثیر خواهند شد.

سراب نیلوفر آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی است

نوروز که فرا می‌رسد، گردشگرانی که به کرمانشاه می آیند وقتی سراغ جاذبه‌های گردشگری این دیار را از این و آن می‌گیرند، قطعاً نام سراب نیلوفر هم در صف این جاذبه‌ها قرار دارد، برای همین هم متولیان این مجموعه در تلاشند تا پیش از ورود میهمانان نوروزی دستی به سَر و روی این مجموعه بکشند و آن را مهیای پذیرایی از میهمانانشان کنند.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== -"سراب نیلوفر" برند گردشگری استان کرمانشاه

حامد سپهری مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری کرمانشاه در خصوص اقداماتی که تاکنون برای بهبود زیرساخت‌ها و فضاسازی این مجموعه در آستانه عید نوروز انجام شده به خبرنگار ایسنا گفت: از چندی پیش فعالیت‌هایی را در مجموعه سراب نیلوفر کرمانشاه جهت آمادگی برای پذیرایی از میهمانان نوروزی انجام داده‌ایم که از جمله آنها می‌توان به بازسازی غرفه‌ها، رنگ آمیزی حصار سراب و نرده‌های اطراف آن، تعمیر و بازسازی سیستم روشنایی محوطه، احیا زیرساخت‌های پارکینگ و تعویض قایق‌ها اشاره کرد.

وی از برنامه ریزی برای برپایی نوروزگاه در این سراب طی ایام نوروز خبر داد و گفت: این نوروزگاه در ایام عید هر روز – بجز ایام شهادت – اجرای برنامه خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری استان اضافه کرد: هم‌چنین پیگیر هستیم تا درصورت موافقت اداره کل محیط زیست استان چند پروژه روی آب را با همکاری بخش خصوصی در سراب نیلوفر اجرا کنیم.

وی در ادامه در خصوص اهمیت سراب نیلوفر در گردشگری کرمانشاه گفت: با توجه به قدمت وجود گل‌های نیلوفر در این سراب و این‌که این نوع از گل تنها در این سراب یافت می‌شود، لذا گل نیلوفر از سال گذشته به عنوان برند گردشگری کرمانشاه مطرح و به یکی از شناسنامه‌های این استان تبدیل شده است.

سپهری تصریح کرد: سراب نیلوفر درحال حاضر یکی از مناطق نمونه گردشگری کرمانشاه است که توانایی جذب گردشگران بسیاری را به سوی خود دارد.

علاوه بر گل‌های نیلوفر، دریاچه سراب نیلوفر هرساله با آغاز حیات مجدد گیاهان و درختان میزبان مهربانی می‌شود برای پرندگان مهاجری که خسته از مسافت طولانی پیموده شده، چند ماهی را میهمان این دریاچه‌اند.

هرچند که از گذشته افسانه‌هایی درباره این دریاچه وجود داشته، از جمله این‌که گنجینه‌ای از خسرو پرویز در اعماق این سراب وجود دارد، اما این افسانه‌ها منبع تاریخی ندارند، ولی این نکته را متذکر می‌شوند که در میان مردمان باستان این منطقه، سراب نیلوفر جایگاه بالایی داشته است.

منبع: ایسنا

همچنین ببینید

The reaction of the Minister of Communications about the fake Nokia company in Iran 310x165 - واکنش وزیر ارتباطات درباره شرکت تقلبی نوکیا در ایران

واکنش وزیر ارتباطات درباره شرکت تقلبی نوکیا در ایران

«عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات، درباره شرکت تقلبی نوکیا گفت: مورد بحث یک بحث حقوقی است؛ آنها ادعا می کنند و مستنداتی دارند که از نوکیا اجازه گرفتند و خلاف این هم ادعاهایی وجود دارد که در حال بررسی است.