سید رضا امیری نائینی کارگردان فیلم «زیر خط میزان» راه یافته به بخش استعداد نو چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران مهمترین مولفه محتوایی اثر خود را خیال انگیزی با به تصویر کشیدن دنیای خیالی یک کودک توصیف کرد که شامل آرزوهای خیلی کوچک و در عین حال دستنیافتنی است.
سید رضا امیری نائینی کارگردان فیلم کوتاه زیر خط میزان راهیافته به بخش استعداد نو چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ درباره انگیزه خود برای ساخت این اثر توضیح داد: من زیر خط میزان را که درباره تخیلات یک کودک کار در زمینه موسیقی است، با دغدغه شخصی درباره بچههای کار و البته دنیای موسیقی ساختم. ایده این اثر هنگامی به ذهنم خطور کرد که میخواستم یک هندزفری خراب را داخل سطل زباله بیاندازم، بعد از لحظهای تفکر، خیال کردم که اگر یک کودک کار این هندزفری را پیدا کند و بخواهد با آن موسیقی گوش بدهد، چه دنیای خلاقانهای را برای خود متصور خواهد بود.
وی درباره مهمترین ویژگی فنی یا محتوایی اثر خود گفت: مهمترین ویژگی محتوایی این اثر، همان خیالانگیز بودن و یا به عبارتی دنیای خیالی یک کودک است که شامل آرزوهای خیلی کوچک و در عین حال دست نیافتنی برای او میتواند باشد. مهمترین ویژگی فنی نیز بازی بازیگر اصلی اثر است که واقعا خارقالعاده از آب درآمده است.
این فیلم اولی در پاسخ به این که تا امروز چه تجربهای از حضور در ادوار مختلف جشنواره فیلمکوتاه تهران داشته است، عنوان کرد: این اولین تجربه من در جشنواره به عنوان فیلمساز یا میهمان هست. از این که اولین فیلم داستانی من توانسته در این بخش حضور پیدا کند، بسیار خرسند و امیدوارم.
امیری نائینی درباره چشماندازی که برای خود در عرصه فیلمسازی ترسیم کرده است، توضیح داد: در اینباره امیدوارم که در آینده بتوانم در عرصه ساخت فیلم بلند با رویکرد آلترناتیو و سبک ایرانی موثر واقع شوم؛ آنچنان که دو طرح آماده فیلم بلند یا شاید سریال با نام موقت “فرهاد” و “مامان” را آماده کردهام. همچنین در حال حاضر ساخت تریلوژی “زیر خط” با بستر فقر و تم تنهایی مردانه را در دستور کار دارم که تا امروز دو اثر از آن در قالب “داستانی ” و ” مستند” به نام “زیر خط میزان” و همچنین “زیر خط یخبندان ” ساخته شده و سومین اثر با نام “زیر خط حاشیه ” هنوز ساخته نشده است. همچنین فیلم کوتاه مذهبی “سوز نی” را هم قصد ساخت دارم که فیلمنامه آن آماده است.
وی در پاسخ به اینکه چقدر خود را مخاطب سینمای کوتاه میداند، بیان کرد: در زمینه تماشای فیلم کوتاه امیدوارم که امسال بتوانم فرصت کنم و در جشنواره حداقل آثار منتخب ادوار بینالملل جشنواره را ببینم و انشاالله در آینده با شرکت در پاتوقهای انجمن بیشتر از گذشته مخاطب فیلم کوتاه ایرانی باشم.
امیری درباره انتظارات خود از جشنواره فیلمکوتاه تهران در مسیر حمایت از سینمای کوتاه عنوان کرد: این جشنواره موفقترین جشنواره در بین تمام جشنوارههای فیلم کوتاه و بلند ایران است. اگر سینمای ایران ذرهای خلاقیت در آثارش مشاهده میشود، به خاطر وجود این جشنواره و تلاش بی وقفه و ستودنی تک تک اعضای انجمن سینمای جوانان ایران است.
وی ادامه داد: مخصوصا در چهار پنج سال اخیر، این جشنواره تنها راه موجود برای رشد فیلم سازان نوپایی است که میخواهند وارد عرصه فیلم سازی بشوند و هیج معرف و آشنایی برای ورود و دیده شدن جز ابزار سینما ندارند. این جشنواره توانسته فرصتی برای این افراد جهت دیده شدن فراهم کند.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/