12562795 241 660x330 - زنگ خطر«کاهش کیفیت» به صدا درآمده است/ آقای دبیر و پیگیری یک مطالبه جدی

زنگ خطر«کاهش کیفیت» به صدا درآمده است/ آقای دبیر و پیگیری یک مطالبه جدی

فعالان عرصه تئاتر مقاومت سه استان در دیدار با دبیر نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت کمبود متون نمایشی با کیفیت را یکی از مهم ترین نقاط ضعف توسعه جریان تئاترمقاومت در حوزه اجراهای عمومی این سال ها توصیف کردند.

به گزارش دنیای برند به نقل از برنا؛ محمد کاظم‌تبار دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت در ادامه دیدار با فعالان عرصه تئاتر مقاومت شهرهای مختلف کشور طی روزهای گذشته در نوبت های جداگانه با هنرمندان و مدیران فرهنگی هنری استان‌های مرکزی، چهارمحال و بختیاری و اصفهان دیدار و گفت و گو کرد.

«کمبود متون نمایشی با کیفیت در حوزه تئاتر مقاومت» طی سال های اخیر در قالب مقایسه با آثار ارزشمندی که طی دهه‌های گذشته تولید و روی صحنه رفته بودند یکی از نکات مهمی بود که هنرمندان سه استان مرکزی، چهارمحال و بختیاری و اصفهان روی آن تاکید داشتند.

کاظم تبار هم طی برگزاری این سه دیدار صمیمانه که با همراهی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفاتر حوزه هنری انقلاب اسلامی، مجموعه‌های فرهنگی مرتبط با سپاه و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان ها انجام گرفت، با تایید آنچه درحوزه کاهش کیفیت نمایشنامه‌های عرصه تئاتر مقاومت وجود دارد، بر تلاش ستاد برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت و هیات انتخاب متون برای انتخاب با کیفیت ترین آثار نمایشی شرکت‌کننده در این جشنواره در جهت ارتفای کیفیت آثار نمایشی این حوزه تاکید کرد.

وی با اشاره بخش جایزه ویژه «شهید القدس اسماعیل هنیه» نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت که متمرکز براجرای آثاری نمایشی با موضوع نسل کشی مردم مظلوم غزه و جبهه مقاومت فلسطین اختصاص دارد، توضیح داد: درست است که ما به دلیل فرصت زمانی کوتاهی که در این زمینه داشتیم، اعلام کردیم طرح های نمایشی را هم می پذیریم اما این دلیل نمی‌شود که کیفیت را فراموش کرده و هراثری را بدون هیچ فیلتری در جشنواره اجرا کنیم؛ چرا که الزام تاثیرگذاری چنین آثاری روی مخاطب، توجه به کیفیت است. بنابراین امیدوارم شرایط به گونه ای هدایت شود که بهترین ها را در این رویداد چه در بخش مقاومت فلسطین و چه در دیگر بخش ها پیش روی مخاطبان قرار دهیم. موضوعی که به شدت مورد توجه بنده و همکارانم در ستاد جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس است تا بتوانیم با تغییراتی که در نحوه برگزاری این دوره گرفتیم مقدمه مناسبی را برای افزایش کیفیت آثار نمایشی فراهم کرده باشیم.

براساس این گزارش بحث کمبود نمایشنامه های مرتبط با تئاتر مقاومت در حوزه کودک و نوجوان هم موضوع دیگری بود که طی این نشست ها به آن اشاره شد که دبیر جشنواره تئاتر مقاومت اختصاص بخشی به نام «مسابقه نمایشنامه نویسی کودک و نوجوان» در این دوره را تلاشی برای ترمیم این حوزه ازجریان تئاتر مقاومت عنوان کرد.

الزام هنرمندان شرکت کننده در نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت برای به صحنه بردن آثار غیر تکراری و نظارت گسترده مدیران این دوره از جشنواره روی این موضوع ،مطالبه دیگری بود که هنرمندان فعال عرصه تئاتر مقاومت استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و مرکزی به آن اشاره کردند و از دبیر این دوره جشنواره خواستند تا نسبت به نظارت بیشترستاد جشنواره برای فراهم سازی اجراهای غیرتکراری اقدامات لازم را انجام دهد.

دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت هم در واکنش به این مطالبه هنرمندان تصریح کرد: هرگونه تخطی درباره قوانین مرتبط با فراخوان از جمله تکراری نبودن آثار نمایشی شرکت کننده در بخش های مختلف جشنواره، قطعا با واکنش ستاد جشنواره رو به رو خواهد بود و ما حتی اگر بعد از برگزاری مراسم اختتامیه هم متوجه این موضوع شویم اثر مورد نظر را از جریان جایزه‌ها و مواردی از این دست با اعلام رسمی حذف خواهیم کرد. گرچه تلاش خود را انجام خواهیم داد تا با مساعدت شما هنرمندان گرانقدر تئاتر استان‌ها، شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم اما مطمئن باشید در این زمینه هیچ تعارفی نداریم و واکنش‌های لازم را هم خواهیم داشت.

 کاظم تبار گفت : نگاه ما در این دوره از جشنواره یک نگاه تولیدی است و در این زمینه هم نهایت تلاش خود را انجام می‌دهیم تا شاهد کمترین خطا و اشتباه در این زمینه باشیم. طبیعتا حضور در جمع هنرمندان شریف تئاتر استان‌ها و همراهی مدیران فرهنگی هنری مجموعه های استانی فضایی را فراهم ساخته تا ما واقعی‌تر و به صورت میدانی متوجه نقاط ضعف و قوتمان شویم و تلاش کنیم تا این دوره مقدمه‌ای برای اتفاقات خوب در عرصه تئاتر مقاومت باشد.

کمبود حمایت های مادی و معنوی از هنرمندان فعال عرصه تئاتر مقاومت موضوع دیگری بود که در این نشست ها از سوی فعالان این عرصه مطرح و از ستاد برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت خواسته شد تا در این حوزه نیز اقدامات موثری انجام شود.

دبیرنوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت هم در پاسخ به این مطالبه هنرمندان تصریح کرد : بی تردید تلاش ستاد جشنواره برطرف کردن دغدغه های مالی هنرمندان برای تولید آثار نمایشی حوزه تئاتر مقاومت است. در این زمینه هم از هیچ تلاشی دریغ نمی کنیم اما تمایل داریم مدیران استانی هم در این زمینه حمایت های لازم را داشته باشند تا گروه های نمایش فعال در حوزه تئاتر مقاومت ضمن توجه به موضوع مهم گیشه که نباید صرفا متکی به حمایت های مالی نهادهای دولتی باشد، با آرامش بیشتری به کار در این عرصه ادامه دهند. گرچه همچنان معتقدم فضای اجرای این آثار باید به سمت و سویی هدایت شود که بتواند در گیشه نیز به موفقیت دست پیدا کند.

قدردانی ستاد برگزاری نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت از هنرمندان پیشکسوت تئاتر استان‌ها به رسم برگزاری سفرهای استانی هفته اخیر، بخش دیگری از این برنامه‌ها بود که در این چارچوب دبیرنوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت به نمایندگی از ستاد جشنواره و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس از هوشنگ جمشیدیان هنرمند پیشکسوت تئاتر اصفهان، عباس سلطانی هنرمند پیشکسوت تئاتر استان مرکزی و مسلم سلیمانیان هنرمند پیشکسوت استان چهارمحال و بختیاری به پاس حضور فعال در آثار نمایشی مرتبط با تئاتر انقلاب و دفاع مقدس قدردانی به عمل آورد.

دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت طی روزهای گذشته ضمن حضور در استان های قزوین و قم با هنرمندان و مدیران فرهنگی شهرهای مختلف این استان ها نشست ها و دیدارهای دیگری را نیز برگزار کرده بود.

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم تبار در تهران و شهرهای مختلف کشور میزبان مخاطبان و هنرمندان شرکت کننده خواهد بود.

علاقه‌مندان برای دریافت تازه‌ترین اخبار این رویداد می‌توانند به سامانه اینترنتی جشنواره به آدرس www.moghavemattheater.ir مراجعه کنند.
 
 انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *