63267021 660x330 - رد ۶۵ درصد طرح‌ها به دلیل کیفیت بالای داوری/حمایت ۲۵۰ میلیونی از رساله‌های دکتری

رد ۶۵ درصد طرح‌ها به دلیل کیفیت بالای داوری/حمایت ۲۵۰ میلیونی از رساله‌های دکتری

رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: این نهاد در ۶ حوزه موضوعی شامل هوش مصنوعی، کوانتوم، امنیت سایبری، میکرو و نانو الکترونیک، پلاسما و کرایوژنیک از رساله‌های دکتری حمایت می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دکتر محمد علی سلطانی در نشست خبری امروز که در محل ساختمان معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: حمایت از پژوهش، ریشه درخت فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان است و در معاونت علمی، توجه به توسعه پژوهش از طریق بنیاد ملی علم ایران دنبال می‌شود.

وی بنیاد علم ایران را یک نهاد اعطای حمایت به پژوهش‌های اولویت دار دانست که توسط جامعه متخصصان کشور داوری می‌شوند، اظهار کرد: حمایت‌های ویژه ما از رساله‌های دکتری در حوزه‌های پیشرو در علم و فناوری است و در حال حاضر ۶ حوزه موضوعی برای حمایت از رساله‌های دکتری در نظر گرفته شده است.

سلطانی، سقف حمایت از رساله‌های دکتری را ۳۰۰ میلیون تومان ذکر کرد که ۲۵۰ میلیون تومان آن به طور مستقیم به دانشجو اعطا می‌شود و ۵۰ میلیون تومان برای خرید سایر موارد مانند تجهیزات و مواد اولیه اختصاص می‌یابد.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با بیان اینکه در قالب این حمایت دانشجویان دکتری در قالب این فراخوان ماهی ۱۰ میلیون تومان به مدت ۲ سال دریافت می‌کنند، خاطر نشان کرد: محورهای این فراخوان در ۶ حوزه موضوعی شامل هوش مصنوعی، کوانتوم، امنیت سایبری، میکرو و نانو الکترونیک، پلاسما و کرایوژنیک است.

وی با بیان اینکه این موضوعات فراخوان در سال‌های آتی اضافه می‌شود، یادآور شد: در حوزه هوش مصنوعی و کوانتوم دانشجویان همه رشته‌ها از جمله علوم انسانی و اجتماعی نیز می‌توانند شرکت کنند.

سلطانی، مخاطب این فراخوان را دانشجویان دکتری کلیه دانشگاه‌های کشور دانست و اضافه کرد: حمایت‌های ما در دو بخش تعریف شده که یک بخش آن پژوهش‌ها و رساله‌های دکتری حوزه‌های بنیادی و پایه و بخش دیگر رساله‌های کاربردی است و انتظار می‌رود که در بخش دوم تولید نمونه محصول و یا نرم افزار صورت گیرد.

به گفته وی، این فراخوان دو ساله است که از آذرماه سال جاری آغاز شده است و تا آذر سال ۱۴۰۵ ادامه دارد.

گزارش عملکرد بنیاد علم ایران

وی با بیان اینکه این نهاد در سال ۱۴۰۲ با دریافت دوبرابری طرح‌های تحقیقاتی مواجه بود، ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ رکورد دریافت طرح‌ها شکسته شد و تاکنون (۸ ماه اول سال) به تعداد طرح‌های دریافتی سال ۱۴۰۲ رسیده‌ایم.

سلطانی، تعداد طرح های ارسالی به بنیاد در سال ۱۴۰۲ را ۳۰۹۷ طرح عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۱۰۲۹ طرح مصوب شده است که از این تعداد معادل ۲۱۶ میلیارد تومان حمایت شده است.

به گفته این مقام مسؤول، از ۱۰۲۹ طرح مصوب، ۳۲۰ طرح پسادکتری و ۱۸۸ طرح رساله دکتری بوده است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ تاکنون ۳۱۴۲ طرح در بنیاد دریافت کرده‌ایم که ۸۴۰ طرح آن مصوب و با اعتبار ۲۴۰ میلیارد تومان حمایت شده است. از این تعداد طرح مصوب در ۸ ماه سال اول، ۲۳۰ طرح پسا دکتری و ۱۸۲ طرح رساله دکتری حمایت شده‌اند.

انتشار فراخوان‌های هدفمند

وی افزود: در دو سال اخیر در بنیاد تلاش شده است تا فراخوان‌های هدفمند و در راستای حمایت از پژوهش‌ها باشد که عمدتا با حمایت دستگاه ها و نهادهایی چون وزارت علوم، جهاد کشاورزی و سایر نهادها منتشر شده است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران ادامه داد: در این فراخوان‌ها طرح‌های پژوهشی به پژوهشگران اعلام می‌شود و از آنها دعوت می‌شود که طرح‌های پژوهشی خود را ارسال کنند و پس از داوری از طرح‌های تایید شده حمایت صورت می گیرد.

سلطانی از انتشار فراخوان‌هایی در حوزه‌های علوم انسانی و هنر و علوم اجتماعی خبر داد و اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد که حدود ۶۵ درصد از طرح‌های ارسالی رد می‌شود که دلیل این امر کیفیت بالای داوری‌ها است.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *