Img20170907125618679 650x330 - راهنمای ثبت شکایت درباره تغییرات ناگهانی مقررات اقتصادی در سامانه 2430

راهنمای ثبت شکایت درباره تغییرات ناگهانی مقررات اقتصادی در سامانه ۲۴۳۰

سامانه ۲۴۳۰ در راستای اجرای مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود محیط کسب‌وکار راه اندازی شده و فعالان اقتصادی در صورت مشاهده مقررات خلق‌الساعه یا تغییر ناگهانی در مقررات، می‌توانند از این مسیر موضوع را برای پیگیری اطلاع‌رسانی کنند.

به دنبال پیگیری‌های مرکز بهبود کسب‌وکار اتاق ایران و در نهایت تصمیم‌گیری در صد و بیست و سومین نشست شورای گفت‌وگو، آیین‌نامه اجرایی مواد (۲۴) و (۳۰) قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار توسط هیأت وزیران تصویب و ابلاغ شد.

بعد از این ابلاغیه، سامانه گزارش تغییرات ناگهانی قوانین موضوع مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار با عنوان ۲۴۳۰ از سوی مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار و با هدف ایجاد امکان اشتراک‌گذاری اطلاعات در زمینه مقررات خلق‌الساعه و انعکاس تغییرات ناگهانی مقررات از سوی دستگاه‌های دولتی توسط فعالان بخش خصوصی، راه‌اندازی شد.

باید توجه داشت که ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار تاکید دارد: دستگاه‌های اجرایی مکلف‌اند هرگونه تغییر در سیاست‌ها و مقررات را در مدت معینی قبل از اجرا، اطلاع‌رسانی کنند. مثلا درصورت تغییر مقررات احداث بنا، اجرای مقررات جدید باید از ۶ ماه بعد از اعلام، اجرایی شود.

ماده ۳۰ همان قانون نیز همه دستگاه‌های اجرایی را مکلف‌ می‌کند، پیش‌نویس بخشنامه‌های خود را یک هفته قبل از صدور، در سایت خود و پایگاه مقررات کسب‌وکار به اطلاع عموم برسانند. مقررات تنها درصورت ثبت در این پایگاه نافذ است.

با توجه به اینکه تاکنون صدور مقرره‌ها و بخشنامه‌های خلق‌الساعه و عدم اجرای مناسب مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، خسارات جبران‌ناپذیری را برای فعالان بخش خصوصی به همراه داشته است، سامانه ۲۴۳۰ (www.2430.ir) در دسترس قرار گرفت تا اگر تغییری ناگهانی در مقررات مشاهده شد و به کسب‌وکارها آسیبی وارد آمد، فعالان اقتصادی بتوانند در این سامانه موضوع را ثبت کنند تا مورد پیگیری قرار گیرد.

در وب سایت سامانه ۲۴۳۰ آمده است: اطلاع‌رسانی درباره تغییرات آسیب‌زا در مقررات با تکمیل فرمی که در سامانه قرار گرفته، این امکان را فراهم می‌کند تا از قانون‌شکنی ممانعت شود و آرامش به اقتصاد ایران و محیط کسب و کار بازگردد.

ثبت گزارش در سامانه ۲۴۳۰ با چند کلیک

فعالان اقتصادی برای ثبت اطلاعات مربوط به تغییر قوانین در سامانه، باید به سه سوال مطرح شده پاسخ دهند.

سوال اول این است که دقیقاً کدام بخشنامه یا رویه تغییر کرده و چگونه متوجه این تغییر شده‌اید؟ ثبت‌کننده شکایت این سئوال را می‎‌تواند تا پنجاه کلمه توضیح دهد.

سوال دوم درباره تغییر صورت گرفته و آسیبی است که به کسب‌وکار می‌زند. در توضیح این موضوع نیز تا صد کلمه امکان ثبت متن وجود دارد.

در نهایت ثبت‌کننده شکایت می‌تواند برای پیگیری‌های بعدی، شمار همراه خود را ثبت کند.

در قسمت پایانی نیز این امکان فراهم شده تا در صورت نیاز، مستندات مرتبط با موضوع مطرح شده نیز بارگذاری شود.

 

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *