مسئولیت «مرکز هدایت و راهبری برنامه جامع تابآوری شهری بنیاد ملی علم ایران» به پژوهشکده علوم و فناوریهای انرژی، آب و محیط زیست شریف دانشگاه صنعتی شریف سپرده شد.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا،، در نشستی که با حضور دکتر سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، دکتر علیمحمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران و جمعی از مسئولین بنیاد ملی علم ایران و اعضای هیئت علمی دانشگاه شریف برگزار شد، میزبانیِ مرکز هدایت و راهبری برنامه جامع تابآوری شهری «مهرتاب» به پژوهشکده علوم و فناوریهای انرژی، آب و محیطزیست شریف دانشگاه صنعتی شریف سپرده شد.
در این نشست دکتر عباس رجبی، رئیس پژوهشکده علوم و فناوریهای انرژی، آب و محیطزیست شریف و دکتر محمد دانشیزدی، معاون پژوهشی پژوهشکده و دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف، به تشریح روند طی شده از اسفند ۱۴۰۲ تاکنون برای میزبانی مهرتاب توسط دانشگاه صنعتی شریف پرداختند.
دکتر محمد دانشیزدی در مورد اهمیت برنامه جامع تابآوری شهری، گفت: بسیاری از شهرهای کشور در حال حاضر با تهدیدهای جدی در زمینه تنش آبی، ناترازی انرژی، خسارات ناشی از مخاطرات طبیعی و اثرات تغییر اقلیم مواجه هستند که ظرفیت یک شهر برای جذب، بازیابی و سازگاری با این تنشها، به طوری که بتواند با کمترین آسیب و خسارت به وضعیت عادی خود بازگردد، به میزان تابآوری آن شهر در مواجهه با این بحرانها بستگی دارد. در این راستا بنیاد ملی علم ایران، تدوین چارچوب ارزیابی تابآوری شهری را در قالب یک برنامه جامع در اولویتهای مأموریت خود قرار داده است.
وی افزود: برنامه جامع تابآوری شهری شامل ۱۰ پروژه است که فاز اول آن از ۴ پروژه تشکیل شده است. این پروژهها عبارتند از: پروژه ۰۰ (دستیابی به مدل عینی تابآوری شهری با پیادهسازی چارچوب USAH در جزیره کیش به عنوان یک شهر ایزوله و مستقل)، پروژه ۰۱ (اعتبارسنجی مدل سیستم تابآوری شهری و ماژولها و تهیه کتابچه راهنمای کامل تدوین شاخصهای تابآوری)، پروژه ۰۲ (طراحی پایگاه داده سیستم تابآوری شهری با رابط کاربر پسند به زبان فارسی) و مجموعه پروژههای ۰۳ (راه اندازی و پیادهسازی سیستم تابآوری به صورت پایلوت در سه شهر منتخب (مشهد، گرگان و بم) و تجهیز دادههای آنها در پایگاه داده و ایجاد برنامه ظرفیتسازی وسیع در هر شهر).
با هدف هدایت و راهبری مؤثر، فراگیر و همه جانبه پروژههای برنامه جامع تابآوری شهری، بنیاد ملی علم ایران در بهار ۱۴۰۳ و طی فراخوان عمومی، اقدام به ایجاد «مرکز هدایت و راهبری برنامه جامع تابآوری شهری (مهرتاب)» کرد. بعد از انجام فرایند داوری توسط بنیاد ملی علم ایران، نهایتاً «پژوهشکده علوم و فناوریهای انرژی، آب و محیطزیست شریف» به عنوان میزبان مهرتاب انتخاب شد. مهرتاب با مأموریت اصلی تعامل با ذینفعان و با تأکید بر یکپارچهسازی فعالیتهای مرتبط با ۴ پروژه تعیین شده در فاز اول، برنامه جامع تابآوری شهری را به صورت کامل از جانب بنیاد ملی علم ایران هدایت و راهبری خواهد کرد. مدیریت فراخوان پیشنهادهای پروژهها، تعامل با مجریان پروژههای تعیین شده، یکپارچهسازی پروژههای فرعی، مدیریت پروژه، مدیریت ارتباطات، مشاوره، پردازش درخواستها و پیشنهادها، جذب محققان جوان برای راهبری پروژهها، مربیگری، آموزش و ترویج دانش از دیگر مسئولیتهای مهرتاب است.
پایان