Img20241213181709227 650x330 - دولت، اختیارات ویژه برای مدیریت پایانه‌های مرزی به استان‌های مرزی تفویض کند

دولت، اختیارات ویژه برای مدیریت پایانه‌های مرزی به استان‌های مرزی تفویض کند

رئیس اتاق ارومیه با اشاره به فرصت‌های موجود در استان مرزی آذربایجان غربی برای رونق اقتصاد و توسعه تجارت، از دولت خواست برای مدیرت مرزها و پایانه‌های مرزی، اختیارات ویژه‌ای به استانداران استان‌های مرزی تفویض کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه گفت: آذربایجان غربی، استانی سراسر از فرصت‌ها بوده و وجود معادن غنی و بزرگ‌ترین منطقه آزاد خاورمیانه ازجمله ظرفیت‌های موجود استان است که نیاز است از این ظرفیت‌ها بالقوه به بالفعل تبدیل و سرانه درآمدی را افزایش داد.

قاسم کریمی، در هفتاد و سومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در آذربایجان غربی، افزود: حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری باید با ترسیم یک نقشه راه و تدوین استراتژی‌های توسعه‌ای صورت پذیرد که با انتصاب یک شخصیت ملی به‌عنوان استاندار آذربایجان غربی قطعاً این اتفاق به‌زودی میسر خواهد شد.

رئیس اتاق ارومیه افزود: از دولت چهاردهم تقاضا می‌شود اختیارات ویژه‌ای به استانداران استان‌های مرزی تفویض نموده تا در خصوص مدیرت مرزها و پایانه‌های مرزی تصمیمات در محل گرفته شود.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان افزود: تسهیلات بانکی به علت سیاست‌های انقباضی دچار مشکل شده که به همین علت نیز واحدهای تولیدی در بخش دریافت تسهیلات سرمایه در گردش دچار مشکل شده که باید در این خصوص چاره‌اندیشی لازم انجام شده و پیشنهاد اتاق بازرگانی تشکیل کارگروهی متشکل از استانداری، اتاق ارومیه و کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان برای دسته‌بندی نیازهای بانکی واحدهای تولیدی استان است.

شرایط جذب سرمایه‌گذار در حوزه‌های مختلف فراهم می‌شود

استاندار آذربایجان غربی نیز در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق ارومیه برگزار شد، با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای حضور سرمایه‌گذاران در استان گفت: در دوره جدید مدیریت استان شرایط برای جذب سرمایه‌گذار در حوزه‌های مختلف در آذربایجان غربی فراهم می‌شود.

رضا رحمانی امروز افزود: برنامه‌ریزی شود تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری دعوت شوند تا از ظرفیت آنها استفاده شود و بانک‌ها، شرکت‌ها و هولدینگ‌های بزرگ نیز در این راستا همکاری کنند.

وی آذربایجان غربی را استانی با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کم‌نظیر معرفی کرد و گفت: این استان دارای پتانسیل‌های زیادی است که باید از این ظرفیت‌ها در جهت پیشرفت استان نهایت استفاده را کرد.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه آذربایجان غربی جزو ۵ استان امن کشور است و این امنیت زمینه جذب و ماندگاری سرمایه‌گذار را فراهم می‌کند، تصریح کرد: در این راستا باید فضا آرامش و امن را در استان برای جذب سرمایه‌گذار مهیا کنیم.

رحمانی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و اجتماعی، ایجاد وفاق و همدلی به شکل ویژه باید پیگیری شود، گفت: وجود وفاق و همدلی، یک ضرورت و پیش‌نیاز سایر مباحث توسعه‌ای است.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: اگرچه این استان از ظرفیت‌های فراوانی برخوردار است، اما بدون رونق سرمایه‌گذاری، این ظرفیت‌ها مغفول می‌ماند و باید فضای فرهنگی و اجتماعی استان برای ترغیب سرمایه‌گذار جهت سرمایه‌گذاری ایجاد شود.

رحمانی با اشاره به ظرفیت مرز در آذربایجان غربی گفت: باید مشکلات بازارچه‌های مرزی و اقتصادی این بخش توسط دستگاه‌های متولی جمع‌بندی و رفع شود و مرزها فرصتی بی‌بدیل هستند که می‌توان با سرمایه‌گذاری در مناطق مرزی، از این ظرفیت برای سرعت بخشی به قطار توسعه استان استفاده کرد.

تولید و اشتغال، از دغدغه‌های فعلی جامعه است

رئیس‌کل دادگستری آذربایجان غربی نیز در این جلسه، تولید و اشتغال را از دغدغه‌های فعلی جامعه دانست و ادامه داد: تشکیلات قضایی استان از فعالان اقتصادی و کارآفرینان حمایت می‌کند.

ناصر عتباتی تأکید کرد: بخشی از آسیب‌های اجتماعی معیشت محور است و چنانچه مشکلات اقتصادی مرتفع و فضای کسب‌وکار رونق یابد، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی کاهش خواهد یافت.

عتباتی، نگاه توسعه محور استاندار را موجب امتنان دانست و گفت: طی ۸ ماهه امسال ۲۵ بازدید از واحدهای تولیدی مشکل‌دار توسط کمیته دستگاه قضایی انجام شده و پرونده ۸۰ واحد تولیدی بررسی شده است و بررسی و رفع مشکلات واحدهای تولیدی در بستر قضایی سرعت خواهد یافت.

در نشست دولت و بخش خصوصی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در استان ضمن بیان مشکلات حوزه تولید و اشتغال اعلام کردند چیزی فراتر از ظرفیت‌های استان آذربایجان غربی برای توسعه استان انتظار ندارند و تنها خواست بخش خصوصی حمایت از سرمایه‌گذاران و بخش تولید است.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *