دوربینهای مداربسته انواع مختلفی دارند. هرکدام از این انواع مزایا و معایب خاص خود را دارند. انتخاب بین این دوربینها، به کمی اطلاعات درباره ویژگیهای هرکدام نیاز دارد. پس از انتخاب دوربین مناسب میتوانید از یک نصاب دوربین مداربسته حرفهای برای نصب دوربین مورد نظر خود کمک بگیرید. یکی از انواع دوربینها که به دلیل هزینه نصب کمتر و نیاز خیلی کمتر به کابلکشی مشهور شده است، دوربین مداربسته بیسیم است.
دوربین مداربسته بیسیم چیست
دوربینهای مداربسته وایرلس یا بیسیم یک دسته از انواع دوربین مدار بسته خانگی هستند که تصاویر و اطلاعات را از طریق امواج رادیویی یا وایفای منتقل میکنند. در خیلی از موارد این دوربینها ممکن است یک یا دو کابل برای تأمین برق داشته باشند. در حقیقت کلمه بیسیم در این دوربینها تنها به شیوه انتقال اطلاعات اشاره دارد. همچنین وقتی به نصاب دوربین مداربسته مراجعه میکنید، متوجه خواهید شد که نصب این دوربینها به دلیل سادگی نصب و عدم استفاده از کابل هزینه کمتری برای شما در پی خواهد داشت.
انواع دوربین مداربسته بیسیم
به طور کل دوربینهای مداربسته بیسیم از نظر شیوه انتقال داده به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه تقسیمبندی میشوند. هرکدام از این دوربینها مزیتها و محدودیتهای خاص خود را دارند که در ادامه معرفی خواهیم کرد.
دوربین آنالوگ
دوربینهای آنالوگ تصاویر را به صورت امواج رادیویی درآورده و به دستگاه DVR منتقل میکنند. سپس دستگاه دیویآر تصاویر را به فرمت دیجیتال درآورده و در یک هارد دیسک ذخیره میکند تا بعداً در دسترس باشند. فرکانس خروجی این دوربینها با توجه به برد آنها متفاوت خواهد بود.
دوربینهای آنالوگ محدودیتهایی دارند که باعث میشود بهترین دوربین مدار بسته خانگی نباشند و کمتر پیش میآید که یک نصاب دوربین مداربسته آنها را توصیه کند. سیگنال این دوربینها تا حد زیادی تحت تأثیر نویزهای مغناطیسی و شرایط آبوهوایی قرار میگیرد. پس اگر مانعهای زیادی در مسیر دوربین باشد و یا هوا بارانی و مرطوب باشد، کیفیت سیگنال خیلی افت میکند.
همچنین باوجوداینکه این دوربینها در دسته دوربین مدار بسته بیسیم ارزان قیمت قرار میگیرند، برندهای معتبر در حال حاضر کمتر مایل به تولید این دوربینها هستند. در نتیجه در بازار ایران بیشتر دوربینهای مداربسته بیسیم آنالوگ از برندهای متفرقه هستند.
دوربین تحت شبکه
حالا به سراغ دسته دوم دوربینهای بیسیم برویم که بیشتر توسط نصاب دوربین مداربسته توصیه میشوند. برخلاف دوربینهای آنالوگ که بهعنوان دوربین مدار بسته بیسیم بدون اینترنت شناخته میشوند، دوربینهای تحت شبکه از اینترنت وای فای برای انتقال تصاویر استفاده میکنند. به این ترتیب پهنای باند بیشتری برای انتقال اطلاعات در اختیار دارند و کمتر تحت تأثیر نویزهای الکترومغناطیسی قرار میگیرند.
اطلاعات این دوربینها از طریق اینترنت به دستگاه NVR منتقل شده و در آنجا ضبط میشود. از آنجایی که بیشتر دستگاههای NVR نمیتوانند به وایفای متصل شوند، نصاب دوربین مداربسته از یک دستگاه اکسس پوینت برای دریافت داده استفاده میکند و آن را به دستگاه NVR متصل میکند.
انواع دیگر دوربین مدار بسته بیسیم
اگر در بازار به دنبال دوربین بیسیم بوده باشید، با نامهای دیگر هم برخورد خواهید کرد:
- دوربینهای لامپی که ظاهری شبیه به لامپ دارند و بسیار ساده نصب میشوند.
- دوربین مداربسته مخفی که بهراحتی دیده نمیشود.
- دوربین بولت وای فای که زاویه دید زیادی دارند و به وای فای متصل میشوند.
- دوربینهای بیسیم سیم کارت خور که از اینترنت سیم کارت استفاده میکنند.
- دوربین مداربسته خورشیدی که انرژی مورد نیاز خود را از طریق پنل خورشیدی به دست میآورد.
برای انتخاب مناسبترین دوربین مداربسته به شرایط مکان نصب، نیازهای خود و کاربردی که از دوربین توقع دارید توجه کنید. در صورتی که شک داشتید با یک نصاب دوربین مداربسته باتجربه تماس بگیرید.
مزیتهای دوربین مداربسته بیسیم
دوربین مداربسته بیسیم مدلهای مختلفی دارد، از دوربین مدار بسته بیسیم حافظهدار تا دوربین مخفی و دوربینهایی که امکانات مختلفی مانند سنسور حرکت و دید در شب دارند. اما میتوانیم مزیتهای ویژهای برای این نوع دوربین در نظر بگیریم که باعث میشود، محبوبیت این دوربینها بیشتر شود.
- نصب راحتتر این دوربینها باعث میشود کار نصاب دوربین مداربسته سریعتر و راحتتر انجام شود.
- هزینه دوربینهای بیسیم کمتر است.
- کابلکشی را بسیار کم میکنند.
- دوربین بیسیم موبایل قابلیت اتصال به چند گیرنده تصویر مانند موبایل و ذخیره تصاویر در موبایل را دارد.
- دوربین چرخشی قابلیت چرخش ۱۸۰ تا ۳۶۰ درجه را دارد.
معایب استفاده از دوربین مداربسته بیسیم
هر دوربین مدار بسته علاوه بر مزایایی که دارد، معایب و محدودیتهایی هم دارد. برای آنکه بتوانید خیلی راحتتر دوربین خود را انتخاب کنید باید با معایب هر دوربین هم آشنا باشید. دوربینهای مداربسته بیسیم بهویژه انواع آنالوگ از ثبات کمتری برخوردار هستند و ممکن است سیگنال آنها تحت شرایط مختلف ضعیف شود. همچنین احتمال هک شدن آنها نیز وجود دارد. هرچند در دوربینهای دیجیتال این خطرات به مراتب کمتر هستند.
در ضمن علاوه بر این شما باید انتخاب کنید که دوربین مداربسته چرخشی بیشتر برای شما مناسب است یا دوربین ثابت و ترجیح میدهید دوربین شما رم خور باشد یا نه. گرفتن راهنمایی از یک نصاب دوربین مداربسته حرفهای به شما در انتخاب بهتر کمک میکند.
ویژگیهای دوربین مداربسته بیسیم
شما میتوانید دوربینهای مدار بسته بیسیم را از برندهای معتبری مانند داهوا و هایک ویژن تهیه کنید. اما فارغ از برندی که انتخاب میکنید، چند ویژگی مهم در مورد دوربینهای بیسیم وجود دارد که باید در نظر بگیرید.
تأمین برق
همانطور که پیشتر اشاره کردیم بیسیم بودن دوربین به نحوه انتقال اطلاعات آن اشاره دارد و ارتباطی با نحوه تأمین برق آن ندارد. ممکن است یک دوربین مداربسته سیمکارت خور برق خود را از طریق اتصال کابل به منبع تغذیه یا باتری تأمین کند. در مورد دوربینهایی که باتری دارند، تعویض باتری هم میتواند یک نکته منفی باشد. در نتیجه اگر میخواهید تأمین برق دوربین از طریق باتری انجام شود این موضوع را با نصاب دوربین مداربسته خود در میان بگذارید.
اینترنت مورد نیاز
دوربینهای بیسیم دیجیتالی برای انتقال اطلاعات خود به اینترنت نیاز دارند. میتوانید از اینترنت وای فای استفاده کنید یا یک دوربین سیم کارتی داشته باشید. اما اگر در مکانی هستید که دسترسی به اینترنت ممکن نیست، میتوانید دسترسی به تصاویر از طریق موبایل و باقی دستگاههایی که ضروری نیستند را حذف کنید.
برد دوربین
ویژگی دیگر در مورد دوربینهای بیسیم برد دوربین است. نصاب دوربین مداربسته برد دوربین را با توجه به مکان نصب دوربین و فاصله تا دستگاه ضبطکننده تعیین میکند. همچنین مواردی مانند تعداد موانع موجود در مکان نصب در برد دوربین مؤثر هستند.
قیمت دوربین مدار بسته بیسیم
قیمت دوربین مدار بسته با توجه به برند دوربین، آنالوگ یا دیجیتال بودن آن، تعداد دوربینهای مورد نیاز و امکانات آنها تعیین میشود. همچنین ویژگیهای دوربین در قیمت آن مؤثر هستند. برای مثال قیمت دوربین مدار بسته بیسیم با برد بالا با دوربینی که برد پایینی دارد متفاوت خواهد بود. بهتر است قبل از خرید سیستم امنیتی با یک متخصص و نصاب دوربین مداربسته مشورت کنید.