کارگردان نمایش «در انتهای گلو» عنوان کرد: این نمایش به شدت روایت محور است که به وجود یک فضای پسااستعماری میپردازد.
سیدمحمدجواد سیدیزاده کارگردان نمایش «در انتهای گلو» که این شبها در سالن قشقایی تئاتر شهر روی صحنه میرود با اشاره به انتخاب این نمایشنامه به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ گفت: من اولین بار با نمایشنامه «در انتهای گلو» در سال ۱۳۹۹ مواجه شدم. متن را به پیشنهاد استاد محمد چرمشیر خواندم و بسیار از آن خوشم آمد، هر چند فکر نمیکردم روزی بخواهم این متن را کارگردانی کنم. تا اینکه با انتشار فراخوان جشنواره «هم آغاز» و به پیشنهاد دکتر اسماعیل نجار تصمیم گرفتم این متن را برای اجرا روی صحنه ببرم.
وی با بیان اینکه این متن به شدت روایت محور است، ادامه داد: وجود فلشبکها، روایتها و تغییرات زمانی متن باعث میشود پازلی از داستان ارائه شود که در چیدن این پازل مخاطب نیز با اجرا همراه میشود. البته این تنها ویژگی این اثر نیست. وجود یک فضای پسااستعماری، برخورد شرق و غرب، مسئله مهاجرت، فضای امنیتی، ترور و تروریسم، از خود باختگی فرهنگی، بازگشت به ریشههای خود و… همه و همه شاخصههای اجتماعی و سیاسی این اثر ارزشمند هستند.
این هنرمند درباره روند تولید این نمایش افزود: روند آمادهسازی برای اجرای این اثر حدود ۹ ماه زمان برد. ما در دو دوره حدودا سه ماهه تمرین کردیم. سه ماه پیش از جشنواره هم آغاز و سه ماه پیش از اجرای عموم. در بین این دو دوره سه ماهه که تمرینات متوقف شده بود درگیر تغییراتی در متن و ایده اجرایی شدم.
سیدیزاده در پایان گفت: اجرای این اثر به صورت تعاملی با گروه پیش رفت. نه به طور کامل از شیوههای کلاسیک کارگردانی استفاده کردیم و نه میتوان گفت که تمرینات به صورت کارگاهی بوده است. در واقع تلاش کردیم در آستانه بودگی اثر را در تمرینات نیز لحاظ کنیم. در دوره سه ماهه دوم تمرینات نیز همزمان وارد روند تهیه و تولید شدیم که حقیقتا طاقتفرسا بود، اما با کمک طراحان صاحب سبکی که در کنار کار قرار گرفتند توانستیم پیش از پیش به تئاتر حرفهای نزدیکتر شویم.
انتهای پیام/