دانشمندان موفق به ابداع یک اسپری بینی شدهاند که استشمام آن میتواند ریتم ضربان ناهماهنگ و غیرطبیعی مکرر قلب را در خانه درمان کند و نیاز به کشیدن سیمهای نازک از میان رگهای خونی بیماران به قلب را برطرف کند.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، پژوهشگران مرکز پزشکی ویل کورنل(Weill Cornell) شواهدی از اثربخشی اسپری بینی خود را برای درمان آسان آریتمی قلب یافتهاند.
به نقل از آیای، یک داروی آزمایشی موسوم به اتریپامیل(Etripamil) این اسپری را تشکیل میدهد. پزشکان از آن برای درمان ریتمهای غیر طبیعی قلب استفاده میکنند که به آن آریتمی نیز میگویند.
آریتمی قلبی به معنی غیرطبیعی بودن ریتم قلب است. ریتم طبیعی قلب از گره سینوسی آغاز شده و پس از انتقال به گره دهلیزی-بطنی در بطنها منتشر میشود. در نتیجه این نحو هدایت تحریک الکتریکی، ابتدا دهلیز و با فاصله کمی بطنها منقبض میشوند. ریتم طبیعی قلب بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان در دقیقه است.
بر اساس بیانیه پژوهشگران، یک کارآزمایی بالینی که توسط آنها انجام شد نتایج امیدوارکنندهای را نشان داد. به این معنا که بیماران میتوانند با خیال راحت این اسپری بینی را در خانه و بدون نظارت پزشک مصرف کنند.
نتایج نشان داد که این اسپری با موفقیت دورههای تکراری شرایطی را که باعث آریتمی قلب میشود، درمان میکند.
اسپری بینی مسدود کننده کانال کلسیم
شرکت مایلاستون فارماسیوتیکالز(Milestone Pharmaceuticals)، شرکتی که حامی این کارآزمایی بالینی بود این اسپری بینی مسدود کننده کانال کلسیم را توسعه داده است.
این اسپری از طریق مجرای بینی تزریق میشود و با مسدود کردن کانالهای کلسیم عمل میکند که به تنظیم فعالیت الکتریکی قلب کمک میکند.
بیماران خودشان اسپری را بدون نیاز به مراجعه مکرر به بیمارستان استفاده میکنند.
معمولاً درمان این عارضه به بستری شدن در بیمارستان و به تزریق وریدی دارو نیاز دارد.
رد کردن سیمهای نازک از رگهای بیمار
در این روش، پزشکان سیمهای نازکی را از میان رگهای خونی بیمار به سمت قلب وی عبور میدهند. سپس از این سیمها برای درمان اتصال کوتاهی که باعث ریتم غیرطبیعی قلب میشود، استفاده میکنند.
این کارآزمایی بالینی که شامل ۱۱۱۶ بیمار بود، در ۱۴۸ نقطه در ایالات متحده، کانادا و آمریکای جنوبی انجام شد.
در بیانیه پژوهشگران آمده است: اتریپامیل تحت شرایط دنیای واقعی در جمعیت بزرگتری از بیماران، ایمن و مؤثر است و میتواند به طور ایمن برای درمان استفاده شود.
این کارآزمایی همچنین شامل بیمارانی با سابقه فیبریلاسیون دهلیزی یا فلوتر دهلیزی بود.
بیماران پس از تجویز دوز اولیه این اسپری بینی، قلب خود را به مدت یک ساعت با استفاده از نمایشگر خانگی نوار قلب تحت نظر میگیرند و در صورت لزوم میتوانند دوز دیگری از آن مصرف کنند.
تقریباً دو سوم بیماران ظرف یک ساعت تسکین یافتند.
درباره عوارض جانبی نیز باید گفت که علائم خفیف و موقتی در بینی مانند آبریزش بینی، احتقان بینی، ناراحتی و خونی شدن بینی در ابتدا شایع بود، اما با استفاده مکرر کاهش یافت.
نویسندگان در این مطالعه اظهار داشتند: استفاده از اتریپامیل بدون نیاز به نظارت مستقیم پزشکی یا دوز آزمایشی قبل از اولین استفاده، ایمن و مؤثر است.
این مطالعه در مجله American College of Cardiology منتشر شده است.
پایان