63080779 660x330 - دانش بنیان‌ها در کنار حمایت دولتی باید به نوآوری و استانداردها توجه کنند

دانش بنیان‌ها در کنار حمایت دولتی باید به نوآوری و استانداردها توجه کنند

یک عضو هیات مدیره مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان با اشاره به تسهیلات قانونی و اجرای ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، گفت: در کنار حمایت‌های بخش‌های دولتی نیاز است تا شرکت‌ها به استانداردهای جهانی و نوآوری توجه کنند.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، علی مسعودی با بیان اینکه، کیفیت شرکت‌های دانش‌بنیان از این نظر که چه اتفاقاتی را در کشور و برای اقتصاد رقم می‌زنند مهم است، گفت: هر شرکت دانش‌بنیانی شاید در بازاریابی و فروش محصول خود موفق نباشد و ممکن است یک شرکت دانش‌بنیان فقط یک ایده داشته و نهایتا به یک نمونه محصول رسیده باشد ولی این شرکت‌ها برای تجاری‌سازی و تولید در تیراژ بالا و عرضه محصولات خود نیازمند همراهی و حمایت‌های معنوی هستند.

مسعودی ادامه داد: در این حوزه فارغ از مسائل قانونی و حمایت‌های مادی که از سوی معاونت علمی و صندوق نوآوری صورت می‌گیرد، واقعا باید از این منظر بررسی شود که چکار کنیم شرکت‌های دانش‌بنیان تشویق شوند که در حیطه فعالیت‌های خود، در مسیر تحقیق و توسعه گام بردارند و بتوانند خدمت یا محصول خود را به بازار عرضه کنند.

وی با بیان اینکه این امر با هماهنگی و پیوستن شرکت‌های کوچک به شرکت‌های بزرگ و صاحب تخصص، محقق خواهد شد، اظهار کرد: زمانی اینکه شرکت‌ها تصمیم بگیرند همه مراحل تولید تا تجاری سازی محصولات خود را تجربه کنند، گذشته است؛ چرا که، مطمئنا شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش تحقیق و توسعه و ارائه محصول خود موفقند اما دلیلی ندارد که حتما در حوزه فروش، بازاریابی و بازارسازی محصول خودشان هم بتوانند موفق باشند.

این عضو هیات مدیره مجمع تشکل‌های دانش بنیان با اشاره به خدمات مشاوره‌های میز خدمت مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان به ویژه در مقوله اعتبار مالیاتی، تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری، با تاکید بر اینکه این خدمات موجب بهبود شرایط کسب‌وکارها شده است، تاکید کرد: اگر دانش‌بنیان‌ها بخواهند محصولات و خدمات خود را صادر کنند، حتما باید به استانداردهای جهانی توجه کنند و در اینجا مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان به عنوان مجموعه تشکل واسط میان تشکل‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف و حتی نهادهای دولتی مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری، سازمان توسعه تجارت و حتی سازمان استاندارد می‌تواند نقش هاب را ایفا کند.

وی اضافه کرد: در این زمینه شرکت‌ها از راهنمایی‌ها و مشاوره‌هایی که در این حوزه‌ها وجود دارد، استفاده کنند و لازم است طبق جلساتی که با معاونت علمی داشتیم پیشنهاد شد تا این نقش واسط به مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان اعطا شود و البته، لازم است ساز و کار و ساختاری برای آن تعریف شود.

مسعودی تصریح کرد: بنا به نامگذاری شعار سال، وقتی از مشارکت مردم صحبت می‌شود، باید متوجه باشیم که تشکل‌ها، نهادهای مردمی و بخش خصوصی است. 

به نقل از روابط عمومی مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، این فعال بخش اقتصادی با بیان اینکه نقش مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان به عنوان یک تشکل بالادستی می‌تواند در این مورد نقش بسزایی داشته باشد، افزود: با در نظر گرفتن همه جوانب و در کنار هم قرار دادن همه مجموعه‌های فعال در این حوزه، باید فرآیندها آسان شود، نه اینکه ساز و کاری بچینیم که نتوانیم آن را اجرا کنیم.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *