62848964 660x330 - خدمت دانش‌بنیان‌ها به توسعه علوم پزشکی در دولت سیزدهم وضرورت تقویت آن در دولت آینده

خدمت دانش‌بنیان‌ها به توسعه علوم پزشکی در دولت سیزدهم وضرورت تقویت آن در دولت آینده

خدمات دولت سیزدهم در حوزه دانش‌بنیان‌ها به ویژه برای پیشرفت کشور و استفاده عام المنفعه از خدمات این شرکت‌ها و دستاوردهای آنها محدود و منحصر به حوزه‌های صنعتی و دستاوردهای خاص نبوده، بلکه خدمت شرکت‌های دانش‌بنیان به توسعه علوم پزشکی که مستقیما با سلامت مردم جامعه سروکار دارند از جمله مواردی بود که اثرات آن تا سالها ماندگار خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، بنا به گفته دکتر دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، آیت الله رئیسی رئیس‌جمهور شهید در همه سفرهای خارجی و میزبانی از هیات‌های خارجی تاکید بر اقتصاد دانش‌بنیان سلامت محور داشتند که نشان از توانمندی کشور در این حوزه به تأسی از سیاست طولانی مدت، حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان و توجه به حوزه‌های راهبردی امنیت و سلامت است. 

در این راستا ایجاد دو ستاد زیست فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان سلامت در معاونت علمی نشان از توجه دولت به اهمیت دانش‌بنیان‌ها در حوزه سلامت دارد. به گونه‌ای که اکنون به گفته معاون علمی رئیس جمهور، بیشترین حمایت مالی، تسهیلات، تنظیم‌گری معاونت علمی مربوط به حوزه سلامت می‌شود، چرا که به اعتقاد دکتر دهقانی صنعت سلامت امروز آنقدر توانمند است که اگر سنگ از پیش پای آن برداشته شود و یا موانعی برای آنها ایجاد نشود، افق های بزرگی را برای کشور ترسیم خواهد کرد و اتفاقات کلانی در این حوزه رخ خواهد داد. در این راستا یکی از مواردی که باید به آن توجه شود این است که در کشور متعهد شویم که اگر فردی در این حوزه سرمایه‌گذاری کرد، معادل ۷۰ درصد خارجی، از تولیدات داخلی خریداری شود تا از این طریق سرمایه‌گذاران دلگرم‌تر در این حوزه فعال بمانند.

تولید ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی کشور در شرکت‌های دانش‌بنیان

دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی چندی پیش در آیین افتتاح پروژه‌های درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به خدمات دولت سیزدهم در حوزه دانش‌بنیان‌های حوزه سلامت گفت: تا قبل از سال ۱۴۰۰ ما در کشور تنها ۷۰۰ شرکت دانش بنیان پزشکی داشتیم اما در دو سال و ۹ ماه گذشته این میزان به هزار و ۴۰۰ مورد افزایش یافته است.

تسهیل استفاده معلولان از خدمات دانش‌بنیان توان‌بخشی

همچنین در دومین جلسه کارگروه توان‌بخشی ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت معاونت علمی ریاست‌جمهوری، هماهنگی دستگاه‌های مختلف برای استفاده توان‌یابان از خدمات دانش‌بنیان حوزه سلامت و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این محصولات و خدمات بررسی شد و این ستاد پیرو دو جلسه برگزار شده با نمایندگان سازمان بهزیستی کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان هلال احمر، بنیاد شهید و امور ایثارگران و بیمه سلامت خواستار پیاده‌سازی پوشش بیمه‌ای بر روی خدمات و محصولات دانش بنیان توان‌بخشی شد.

در این نشست به اقداماتی که برای تحقق این موضوع انجام شده است، پرداخته شد که در راستای تحقق پوشش‌های بیمه‌ای مواردی چون طرح موضوع با معاون اول رئیس جمهور برای ارائه راهکارهایی برای تامین بودجه لازم جهت درج در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ از سمت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان با توجه به برآورد هزینه‌های بیمه سلامت برای پوشش بیمه‌ای ۷۰ درصدی بخشی از جمعیت هدف و طرح موضوع ایجاد صندوق و بیمه مختص معلولیت و امکان‌سنجی ایجاد و مشخص کردن سهم و آورده بخش‌های مختلف به عنوان برخی از اقدامات انجام گرفته در این راستا مطرح شد.

رشد ۳۵ درصدی تعداد شرکت‌های فناور حوزه سلامت در دولت سیزدهم

اواخر سال گذشته نیز دکتر عین اللهی وزیر بهداشت از اختصاص بودجه مستقل به پارک‌های علم و فناوری حوزه سلامت خبرداد و با اشاره به رشد ۳۵ درصدی تعداد شرکت‌های فناور حوزه سلامت در دولت سیزدهم گفت: در حال حاضر یک هزار و ۳۹۱ شرکت فناور و دانش‌بنیان در حوزه سلامت در حال فعالیتند که سبب ایجاد تحولی در این حوزه شده‌اند.

وی با اشاره به افزایش ۳۷۲ شرکت دانش‌بنیان در دولت سیزدهم، افزود: ۱۵ مرکز رشد و ۱۵ پارک علم و فناوری نیز در یک سال اخیر در مناطق محروم از جمله زاهدان فعالیت دارند.

دکتر عین اللهی اختصاص بودجه مستقل برای نخستین بار به پارک‌های علم و فناوری حوزه سلامت در بودجه ۱۴۰۲ را از دیگر اقدامات حمایتی وزارت بهداشت برشمرد و عنوان کرد: ۱۱۳ مرکز رشد فناوری سلامت و ۲۸۰۰ شرکت و هسته فناور در دانشگاه‌های علوم پزشکی فعالند که منجر به تولید بیش از ۴ هزار محصول سلامت‌محور در دو سال اخیر شده است.

با توجه به اینکه هزینه‌کرد و برنامه ریزی برای آموزش پزشکی و همچنین سلامت جامعه نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود و از سوی دیگر تحولات دنیای تکنولوژی و ضرورت به‌روز کردن امکانات ضرروی به نظر می‌رسد. همچنین با توجه به اینکه هزینه برای تامین و به‌روز رسانی دانش و امکانات از توان بخش دولتی خارج است، لذا ضرورت تدام سیاست‌های رئیس جمهور فقید در زمینه مشارکت دادن بخش خصوصی و بها دادن به شرکت‌های دانش بنیان حوزه آموزش پزشکی در دولت چهاردهم نیز امری اجتناب ناپذیر است.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *