62878133 660x330 - حمایت روانی از فضانوردان ساکن مریخ با یک کلاه هوشمند

حمایت روانی از فضانوردان ساکن مریخ با یک کلاه هوشمند

شرکت فرانسوی کوریود اسپیس (Coreod Space) ادعا می‌کند که کلاه واقعیت مجازی آن‌ها موسوم به «مسافر آژانس فضایی» عصر جدیدی از ذهن‌آگاهی فضایی را آغاز خواهد کرد و به آرامش فضانوردان در سفرهای طولانی فضایی کمک می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند، یکی از چالش‌های بزرگ فرستادن انسان به مریخ، اطمینان از حفظ سلامت جسمی و روانی آنها خواهد بود.

این کار آسانی نیست. با استفاده از فناوری‌های موجود، ناسا تخمین می‌زند که سفر انسان به مریخ تقریبا هفت ماه طول بکشد. زمانی که به آنجا برسند، منزوی‌ترین انسان‌های تاریخ خواهند بود و ممکن است یک یا دو سال طول بکشد تا زمین و مریخ به اندازه کافی برای سفر بازگشت، به هم نزدیک شوند.

در نمایشگاه فناوری CES ۲۰۲۴، استارت‌آپ فرانسوی کوریود اسپیس کمک جدیدی را برای حفظ سلامت روان فضانوردان معرفی کرد که می‌تواند به فضانوردان کمک کند تا در انزوای اکتشافات اعماق فضا مقاوم بمانند.

طبق یک بیانیه مطبوعاتی، کلاه واقعیت مجازی «مسافر آژانس فضایی» (SAT) از هوش مصنوعی برای کمک به فضانوردان در ماموریت‌های فضایی برای بقا و شکوفایی استفاده می‌کند و این کار را با تحریک عملکردهای شناختی و روانی انجام می‌دهد.

عصر جدیدی از ذهن آگاهی فضایی

طراحی کلاه ایمنی ترکیبی از هوش مصنوعی و واقعیت مجازی است تا فرایند درمانی واقعیت مجازی را برای فضانوردانی که بسیار دور از خانه هستند ارائه دهد.

این شرکت می‌گوید این سیستم می‌تواند در هر کلاه واقعیت مجازی ادغام شود و با هر کاربری سازگار است و برای همه محیط‌های ایزوله، محدود و شدید مناسب است.

این شرکت مشخصات کمی را فاش کرده است. با این حال، دکتر الیز جیبز (Elise Jabes)، مدیر عامل و بنیانگذار کوریود اسپیس، در مصاحبه با یورونیوز گفته است: گام اصلی و بزرگ ما این است که در حال آماده سازی هوش مصنوعی به عنوان روانشناسی برای فضانوردان مریخ هستیم.

این یک خواسته بزرگ است، زیرا روانشناسی یک رشته ذاتی انسانی است که ممکن است در برابر افزایش راه حل‌های هوش مصنوعی مقاوم باشد. با این حال، در فضا، درمانگر هوش مصنوعی ممکن است تنها راه حل باشد و ممکن است تنش ها را کاهش دهد و به فضانوردان در تعامل با همان مجموعه کوچکی از اعضا کمک کند.

کلاه فضایی واقعیت مجازی با هوش مصنوعی

این شرکت می‌گوید نرم‌افزار آنها بر اساس ۱۰ سال مطالعات عصب‌روان‌شناختی انجام‌شده در آزمایشگاه عصبی روان‌شناسی فضایی (LIRNAS) وابسته به این شرکت، ایجاد شده است.

هدف کلاه واقعیت مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی، تثبیت ذهن و احساسات از طریق درمان‌های دیجیتالی شخصی‌سازی شده است.

آزمایش‌ها در فضاهای شبیه‌سازی‌شده بهبود ۴۲ درصدی خواب، کاهش ۴۵ درصدی اضطراب و استرس و ۳۷ درصد بهبود در آرامش ذهنی را نشان داده است.

در بیانیه این شرکت، دکتر الیز جیبز توضیح داد: پس از بیش از ۱۰ سال تحقیق و آزمایش در زمینه روانشناسی، ما خوشحالیم که واقعیت مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی خود را راه اندازی می‌کنیم که به فضانوردان کمک می‌کند با مدیریت استرس و بهبود شرایط، مدت زمان بیشتری در فضا بمانند. عملکردهای شناختی در زیستگاه‌های کوچک و منزوی انجام می‌شود. اطمینان از موفقیت و ایمنی مأموریت‌ها، از زمین تا ماه و مریخ بسیار مهم است.

کوریود اسپیس، اولین سازمانی نیست که استفاده از هوش مصنوعی در فضا را پیشنهاد کرده است. سال گذشته، ناسا اعلام کرد که در حال بررسی ایده توسعه سیستمی است که به فضانوردان اجازه می‌دهد از یک رابط زبان طبیعی مانند چت جی‌پی‌تی در ایستگاه مداری دروازه ماه خود استفاده کنند.

پایان


منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *