Img20210203090619344 650x330 - حل ناترازی انرژی به بسته سیاستی متنوع چند بعدی نیاز دارد

حل ناترازی انرژی به بسته سیاستی متنوع چند بعدی نیاز دارد

خورشید گزدرازی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران معتقد است: حل بحران ناترازی انرژی به رویکرد چند بعدی در قالب یک بسته سیاستی با برنامه‌های متنوع و مشارکت دستگاه‌های مختلف، نیاز دارد.

طی چند سال گذشته به دلیل عدم سرمایه‌گذاری در بخش انرژی، ناترازی به وجود آمد که به ویژه تولید و صنعت کشور را تحت تأثیر قرار داد تا آنجا که رفته‌رفته مزیت نسبی خود را در بخش انرژی ارزان و فراوان از دست دادیم. رئیس اتاق بوشهر در این باره اعتقاد دارد برای حل مشکل ناترازی به رویکرد چند بعدی در قالب یک بسته سیاستی با برنامه‌های متنوع و مشارکت دستگاه‌های مختلف نیاز است.

رئیس اتاق بوشهر با اشاره به مشکلات ناترازی، تصریح کرد: ایران از فرصت‌های متنوع و متعددی برای حرکت به سمت توسعه‌یافتگی در همه ابعاد طبیعی، انسانی و اجتماعی برخوردار است. بهره‌برداری از این فرصت‌ها مستلزم استفاده از رویکردهای کارآمد و جدید در عرصه سیاست‌گذاری است. هرچند تجربه‌های پیشین نشان داده، معمولاً تصمیمات و سیاست‌ها، بدون توجه به تجارب موفق بین‌المللی و دانش روز مدیریت و سیاست‌گذاری اتخاذ می‌شود. نمونه این ناکارآمدی‌های سیاستی، در بخش انرژی، خود را نشان می‌دهد.

خورشید گزدرازیدر گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین افزود: گزارش‌های منتشر شده توسط اتاق ایران از جمله گزارش پایش محیط کسب‌وکار و گزارش شامخ با اشاره به بحران انرژی از ضرر و زیان گسترده صنایع و کسب‌وکارها به‌ دلیل ناترازی و کمبود انرژی صحبت می‌کند.

به اعتقاد این فعال اقتصادی حل این چالش، نیازمند اتخاذ یک رویکرد چند بعدی در قالب یک بسته سیاستی با برنامه‌های متنوع و مشارکت دستگاه‌های مختلف است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران پیشنهاد داد: دولت باید برای حل چالش انرژی، اصلاحات قیمتی حوزه انرژی (به‌صورت تدریجی)، ارتقای زیرساخت صنعت برق از طریق سرمایه‌گذاری بر حوزه انرژی، ترویج فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف انرژی و قیمت‌گذاری پلکانی انرژی برای کنترل مصرف، تسهیل امکان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی، انتقال فناوری‌های جدید حوزه انرژی به کشور و ایجاد مشوق برای شرکت‌های دانش‌بنیان برای ورود به این حوزه، معرفی گسترده بورس انرژی به صنایع و تخصیص ارز به واردات فناوری‌های حوزه انرژی به کشور را دنبال کند.

رئیس اتاق بوشهر خاطرنشان کرد: موضوع انرژی، یک موضوع تک‌بعدی و تک‌عاملی نیست. صرف نظر از حل مسائل، سایر صنایع مرتبط با بخش انرژی، سیاست‌گذاری صحیح در این حوزه و با رویکردی چند عاملی، می‌تواند این بخش را به صنعتی مستقل و از مهم‌ترین اولویت‌های توسعه صنعتی در کشور تبدیل کند.

گزدرازی ادامه داد: سیاست‌گذاری چندعاملی حوزه انرژی، نه‌تنها موجب تضمین تداوم فعالیت صنایع و کسب‌وکارها از طریق تأمین انرژی آنها و رفع معضل ناترازی انرژی خواهد شد بلکه خود به مثابه عاملی برای توسعه صنعتی در کشور قرار خواهد گرفت. در واقع در این رویکرد، حوزه انرژی فقط به‌عنوان یک عامل زیرساختی برای سایر صنایع معرفی نخواهد شد بلکه خود، به‌عنوان یک حوزه جذاب سرمایه‌گذاری و یک صنعت پیشرو، فرصت‌های متنوعی را برای توسعه صنعتی پدید خواهد آورد و در پی آن رونق اقتصادی و شکوفایی نظام تولید در کشور را رقم می‌زند.

او از دولت چهاردهم خواست: با تسهیل امکان سرمایه‌گذاری در بخش انرژی، نه‌تنها مشکل سایر صنایع را رفع کند بلکه صنعتی پویا و جدید را برای سرمایه‌گذاری به صاحبان صنایع و سرمایه‌گذاران کشور معرفی کند.

این فعال اقتصادی با نگاهی به شرایط خاص جغرافیایی ایران، گفت: موقعیت جغرافیایی ایران شرایط ممتازی برای دسترسی به انواع انرژی‌های تجدید پذیر نظیر انرژی خورشیدی، باد، زمین‌گرمایی، امواج و غیره پدید آورده است. با تسهیل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه و تخصیص ارز برای واردات فناوری‌های پیشرفته این بخش و تشویق شرکت‌های دانش‌بنیان برای فعالیت در بخش انرژی، فرصت‌های متعددی پیش‌روی توسعه صنعتی در کشور قرار خواهد گرفت.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از ضرورت جبران خسارات وارد شده به صنایع ناشی از کمبود انرژی صحبت کرد و افزود: ناکارآمدی‌های سیاستی و رویکرد متمرکز سیاست‌گذاری به‌نحوی که اکنون در حال رخ دادن است، باعث بروز چنین آسیب‌هایی شده و بنابراین به این مطالبه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی مبنی بر جبران خسارات به اتکای منابع دولتی، باید توجه شود.

گزدرازی تأکید کرد: بسیاری از زیان‌های وارد شده ناشی از کمبود انرژی ریشه در ناکارآمدی‌ها در عرصه سیاست‌های دولتی در بخش انرژی دارد و این موضوع، موجب می‌شود تا برای جبران این خسارت‌ها، تدبیری از ناحیه دولت اندیشیده شود. از سوی دیگر، تغییر در رویکرد سیاست‌گذاری در حوزه انرژی، نه‌تنها باعث رفع این بحران خواهد شد بلکه بستر را برای توسعه صنعتی فراهم کرده و از بار مسئولیت دولت در برابر مسئله انرژی می‌کاهد.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *