Img20241204122751552 650x330 - حل مشکل ناترازی انرژی در بخش کشاورزی کرمان پیگیری می‌شود

حل مشکل ناترازی انرژی در بخش کشاورزی کرمان پیگیری می‌شود

سیدمهدی طبیب زاده، رئیس اتاق کرمان با اشاره به ابعاد ناترازی و اثرات آن بر اقتصاد کشور و معیشت مردم، از تلاش‌های این اتاق برای حل مشکلات ناترازی انرژی در بخش کشاورزی استان کرمان خبر داد.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به مشکلات ناترازی انرژی در بخش کشاورزی، گفت: اتاق کرمان اقتصاد روستا را مطالعه کرده و به مدل خوبی برای توانمندسازی روستاییان رسیده است؛ برای حل ناترازی انرژی نیز می‌توان به یک مدل رسیده و آن را در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در سطح استانی و ملی مطرح کرد.

سیدمهدی طبیب زاده، در نشست با معاون توسعه کسب‌وکار صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اینکه ناترازی انرژی از بخش صنعت و کشاورزی فراتر رفته و معیشت مردم را تحت تأثیر قرار داده، افزود: ناترازی انرژی به‌شدت در حال افزایش است و حتی امنیت را نیز تهدید می‌کند.

وی تأکید کرد: ناترازی انرژی به کشور آسیب بسیاری وارد می‌کند بنابراین توجه به این موضوع فراتر از وظایف سازمانی است و هر فرد در هر موقعیتی باید برای برطرف کردن آن کمک کند.

طبیب زاده، با اشاره به زیان ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد دلاری بخش صنعت به دلیل ناترازی انرژی در سال گذشته، گفت: ناترازی انرژی امسال از زمستان آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود زیان بیشتری به بخش صنعت وارد کند.

رئیس اتاق کرمان ادامه داد: ایران و به‌ویژه کرمان به دلیل موقعیت اقلیمی و جغرافیایی می‌تواند محل تولید انرژی‌های تجدیدپذیر باشد، اما دراین‌باره صرفاً شعار داده می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی رفع ناترازی انرژی را به‌عنوان یک وظیفه ملی دنبال می‌کند، افزود: بخش خصوصی دراین‌ارتباط می‌تواند ساختارسازی کرده و سازمان‌دهی کند.

طبیب زاده، زیان ناترازی انرژی و قطع برق در بخش کشاورزی را نیز مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: سال گذشته کسری برق در بخش کشاورزی ۲۰ درصد محصولات را تحت تأثیر قرار داد و ۴۰ هزار تن پسته از بین رفت.

وی خاطرنشان کرد: رفع ناترازی برق در بخش کشاورزی مهم است و ازآنجاکه کشاورزان این ناترازی را از نزدیک لمس کرده‌اند، زمینه برای جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی فراهم است.

رئیس اتاق کرمان بهترین جایگزین انرژی در کرمان را انرژی خورشیدی دانست و گفت: در شهرستان کهنوج ۵۰۰ تا ۶۰۰ خانواده پنل خورشیدی نصب کرده و از فواید آن بهره‌مند می‌شوند و فرصت خوبی فراهم شده در بخش کشاورزی نیز از این نوع انرژی استفاده کنیم.

در ادامه این نشست معاون توسعه کسب‌وکار صندوق کارآفرینی امید نیز به ارائه گزارشی از اقدامات و پیشینه این صندوق پرداخت و گفت: صندوق برنامه‌های توسعه‌ای روستاها را در دستور کار دارد و با همکاری اتاق کرمان می‌توان اقداماتی را برای کشاورزان و باغدارانی که درگیر ناترازی انرژی شده‌اند، انجام داد.

رضا یوسفیان املشی ادامه داد: می‌توان از ظرفیت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استفاده کرده و بانک‌ها را مجاب کنیم برای توسعه سرمایه‌گذاری انرژی‌های تجدیدناپذیر تسهیلات ارائه کنند.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *