پنیر افتر، از دل طبیعت البرز مرکزی، به عنوان یک برند گردشگری ارزشمند در کشور شناخته میشود. ثبت ملی این رویداد، فرصتی برای معرفی این محصول بومی و توسعه گردشگری روستایی در منطقه است.
به گزارش دنیای برند، حسن عربی امروز ۲۰ آذرماه گفت: با هدف پاسداشت فرهنگ محلی مردم روستای افتر، معرفی پنیر و شیوه سنتی تهیه و نگهداری پنیر این منطقه در یخچال طبیعی مغار و با پیگیریهای انجامشده، رویداد گردشگری چند منظوره پنیر البرز مرکزی روستای افتر که پیش از این شش دوره برگزار شده است، در تقویم رویدادهای گردشگری کشور ثبت شد.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرخه افزود: اخذ گواهینامه ثبت رویداد گردشگری از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی باعث شناخته شدن بهتر و برند شدن رویداد گردشگری چند منظوره پنیر البرز مرکزی روستای افتر در سطح کشور میشود.
او بیان کرد: رشد و احیاء صنایعدستی و گردشگری در روستاها، با تکیهبر گردشگری روستایی و برند سازی جشنوارهها و رویدادهای بومی و محلی امکانپذیر است و میتوان با برگزاری رویدادهای گردشگری به توسعه اقتصاد و اشتغال روستاها کمک کرد.
عربی با اشاره به اینکه ورود رویدادهای گردشگری به سامانه ثبت رویدادهای گردشگری کشور اقدامی کارشناسی و بر پایه تجمیع شاخصها و کسب نظرات کارشناسی مربوطه است، افزود: این اقدام بستری جذاب و کارآمد از رویدادهای گردشگری متنوع را پیش روی گردشگران خواهد گشود تا با اطمینان از کیفیت برگزاری رویداد گردشگری، برای حضور در رویداد چند منظوره پنیر البرز مرکزی روستای افتر برنامهریزی کنند.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرخه تصریح کرد: ثبت ثبت جشنواره چند منظوره پنیر البرز مرکزی روستای افتر در تقویم رویدادهای گردشگری کشور میتواند باعث ایجاد موج سفر علاقمندان و گردشگران از سراسر کشور بهخصوص در فصل گردشگری و برگزاری این جشنواره به روستای افتر و شهرستان سرخه شود.
او با بیان اینکه یکی از بزرگترین غارهای آهکی در روستای افتر واقع شده است و در این غار محصولات لبنی دوره ییلاق دامداران استان سمنان و استان های همجوار به مدت بیش از ۶ ماه در آن نگهداری می شود، گفت: این غار با نام محلی مغار که به شماره ۱۳۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است از گذشته تا کنون به عنوان یخچال طبیعی برای نگهداری محصولات دامی استفاده می شود.
روستای افتر در ۳۰ کیلومتری سمنان و در غرب جاده سمنان فیروزکوه واقع شده است و خرسک بافی از شاخص ترین صنایع دستی مردم این دیار است.
منبع: ایسنا