معاون توانمندی زیستبوم سازمان ملی هوش مصنوعی با اشاره به آخرین وضعیت توسعه جی پی یو فارمها گفت: این زیر ساخت در حال تکمیل است و در صورت اختصاص اعتبارات به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا قشقاوی امروز در حاشیه کنفرانس ملی حکمرانی داده و هوش مصنوعی در جمع خبرنگاران، نقش داده در هوش مصنوعی را همانند نقش سوخت برای یک موتور دانست که بدون دسترسی به دادههای مناسب، هوش مصنوعی نمیتواند معنا و کارایی لازم را داشته باشد، گفت: یکی از برنامههای اصلی سازمان ملی هوش مصنوعی، تدوین نظامی برای تسهیل دسترسی توسعهدهندگان داخلی، استارتاپها و پلتفرمهای هوش مصنوعی به دادههای بومی و ملی است. امیدواریم برگزاری چنین نشستهایی به شکلگیری گفتمان مشترک در سطح حاکمیت کمک کند و زمینه دسترسی بهتر فعالان زیستبوم هوش مصنوعی به دادههای ملی و دستگاههای دولتی را فراهم کند.
قشقاوی در تشریح کاربردهای هوش مصنوعی در بهبود تصمیمگیری کلان کشور، گفت: یکی از مهمترین قابلیتهای هوش مصنوعی، پیشبینی و برآورد آینده است. با تحلیل روندهای موجود میتوان دریافت که در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد و تصمیمات مناسبتری اتخاذ کرد. همچنین، هوش مصنوعی میتواند تصمیمیار باشد؛ به این معنا که تأثیرات تصمیمات مختلف را پیشبینی کرده و به مدیران در سطوح مختلف برای انتخاب بهترین گزینه مشورت دهند.
وی با تأکید بر ضرورت استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در صنایع کلیدی کشور، افزود: برای مثال، در صنعت نفت شاهد بهرهگیری گسترده از هوش مصنوعی در دنیا هستیم که به کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری منجر شده است. اگر ما نتوانیم از این ابزارها در داخل کشور استفاده کنیم، بهتدریج فاصله معناداری با سایر رقبا پیدا خواهیم کرد و ممکن است صنایع ما از رقابت خارج شوند و بازارهای خود را از دست بدهند.
قشقاوی به برنامههای سازمان برای توسعه آموزش نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: ما در گام اول تجربیات کشورهای پیشرو در حوزه هوش مصنوعی را مطالعه کردهایم و اکنون برنامههایی متناسب با شرایط بومی و داخلی کشور طراحی کردهایم. این برنامهها در هماهنگی با وزارت علوم، وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاستجمهوری اجرایی خواهند شد.
معاون سازمان ملی هوش مصنوعی، توسعه جی پی یو فارمها را از برنامههای دیگر این سازمان دانست و گفت: این زیر ساخت پردازشی در حال تکمیل است و اگر اعتبارات آن تخصیص یابد، به بهرهبرداری میرسد.
وی تصریح کرد: در دنیای امروز، کشورهای پیشرو سرمایهگذاریهای عظیمی در حوزه زیرساخت سختافزاری هوش مصنوعی انجام دادهاند. بهعنوان مثال، دولت آمریکا در پنج سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار برای خرید زیرساختهای هوش مصنوعی هزینه کرده است. این مبلغ تنها شامل هزینههای دولتی میشود و اگر هزینههای بخش خصوصی را نیز در نظر بگیریم، ارقام بسیار بالاتری را شاهد خواهیم بود. بهعنوان مثال، شرکت ایکس متعلق به ایلان ماسک، یک مزرعه عظیم پردازشی با هزاران GPU راهاندازی کرده یا شرکت متا هزینههای سنگینی در این حوزه صرف کرده است.
پایان