Img20241216205357694 650x330 - تکریم تولیدکنندگان یک ضرورت است | فرهنگ ضد بخش خصوصی را اصلاح کنیم

تکریم تولیدکنندگان یک ضرورت است | فرهنگ ضد بخش خصوصی را اصلاح کنیم

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تکریم صنعت‌گران و تولیدکنندگان به‌پاس تولید اشتغال و ثروت برای کشور را ضروری خواند و گفت: باید فرهنگ ضد بخش خصوصی را اصلاح کنیم.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به سطح تورم، نیاز به اشتغال و وجود ناترازی‌ها از نیاز مبرم به تولید در کشور، صحبت کرد و گفت: علاوه بر تحریم، موانع قانونی را شاهد بوده و با ناترازی انرژی دست‌به‌گریبان هستیم؛ اما علاوه بر همه این مسائل با شکل‌گیری نظام سوسیالیستی این تفکر قالب شد که دولت سردمدار همه امور باشد و این نگاه در ایران نیز رسوخ کرد.

محمدجعفر قائم‌پناه در نشست هجدهمین جشنواره تولیدکنندگان، مدیران جوان و شانزدهمین دوره معرفی چهره‌های ماندگار صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: در آن زمان سرمایه‌دار و سرمایه‌گذار را با القاب ناپسندی معرفی می‌کردند و سرمایه‌داری ضد ارزش تلقی می‌شد. تا اینکه این نگاه شکست خورد و متوجه شدیم، دولتی کردن صنعت و تولید تفکر نادرستی بود. تجربه جهانی نشان داد در هر کشوری که دولت متصدی تولید باشد به شادابی و توسعه نمی‌رسد. نمونه امروز آن کشور کره شمالی و نمونه گذشته آن شوروی است؛ بین آلمان غربی و شرقی اختلاف‌های زیادی وجود داشت. پس باید سرمایه‌گذار و تاجر و هرکسی که برای کشور، تولید ثروت می‌کند، مورد احترام و تکریم باشد.

قائم‌پناه خاطرنشان کرد: همان‌طور که در دوران جنگ، تعداد زیادی از مردم و جوانان کشور جان خود را هدیه کردند و امروز مورد تکریم هستند، باید در برابر هر فردی که برای کشور، اشتغال و ثروت می‌آفریند، سر تعظیم فرود آوریم. باید افرادی که با تولید خود با فقر مبارزه می‌کنند، محترم بشماریم. دولت چهاردهم در برابر صنعت‌گران سر تعظیم فرود می‌آورد و نگاه عزتمندانه به این افراد دارد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تأکید کرد: این فرهنگ ضد بخش خصوصی را باید اصلاح کنیم.

او در بخش دیگری از سخنان خود به چالش ناترازی انرژی اشاره و تأکید کرد: مدیریت‌های نابخردانه کشور را به اینجا رساند و موجب شد امروز با چالش انرژی مواجه شویم. امروز میزان تولید گاز ۸۴۰ میلیون مترمکعب است، درحالی‌که به ۹۵۰ میلیون مترمکعب گاز نیاز داریم. درواقع با ۱۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز روبه‌رو هستیم.

قائم‌پناه به مسئله بنزین و ناترازی که در این بخش وجود دارد، اشاره و تصریح کرد: بنزین وارداتی را در داخل به ازای هر لیتر ۱۵۰۰ تومان و ۳۰۰۰ تومان می‌فروشیم و بالغ‌بر ۴۰ هزار تومان یارانه بابت هر لیتر می‌پردازیم که ناترازی در این بخش را نشان می‌دهد و درنهایت بر عمق تورم می‌افزاید.

او ادامه داد: در دنیای غرب و بعد از صنعتی شدن، نگاه‌ها به محیط‌زیست رفت و تخریب، آلودگی خاک و آب موردتوجه قرار گرفت. امروز در ایران با این چالش‌ها روبه‌رو هستیم.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور حرکت به سمت انرژی‌های پاک برای صنایع، اداره‌ها و منازل را مورد تأکید قرار داد و افزود: باید از طریق سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر، علاوه بر اصلاح ناترازی در راستای حفظ محیط‌زیست قدم برداریم.

او با بیان این مطلب که این چالش‌ها نباید موجب ناامیدی شود، افزود: سرافرازی ایران در گرو خردمندی و مدیریت علمی است و باید دانش را بر همه عرصه‌های زندگی حاکم کنیم. مدیران صنعتی فارغ از هر گرایش، ملیت و جنسیت باید بتوانند بر پایه شایستگی بر کرسی‌های تصمیم‌گیری بنشینند تا حرکت توسعه را سرعت بدهند. ایران متعلق به همه ایرانیان است. یک گروه و تفکر نباید همه امور کشور را در دست بگیرند و همه باید مشارکت کنند.

او افزود: چه زنان و مردان توانمندی هستند که از صحنه مدیریت خارج کردیم و متأسفانه هنوز هم نتوانستیم مانع از خروج آنها شویم. مهاجرت پدیده ضد ارزشی نیست؛ اما چرا باید ایران از وجود این افراد محروم شود.

قائم‌پناه با بیان این نکته که باید بتوانیم با دنیا تعامل کنیم، تأکید کرد: دنیای امروز یک دنیای به‌هم‌پیوسته است و نمی‌توانیم دور کشور دیوار بکشیم و انتظار داشته باشیم که با این شیوه موفق شویم. باید تولید ثروت کنیم تا مردم به آرامش و رفاه برسند.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *