62889866 660x330 - توسعه یدک‌کش موشکی جدید برای کاهش هزینه پرتاب‌های فضایی

توسعه یدک‌کش موشکی جدید برای کاهش هزینه پرتاب‌های فضایی

یدک‌کش موشکی جدید شرکت «ایمپالس اسپیس» موسوم به «هلیوس» می‌تواند یک محموله پنج تنی را تنها ظرف ۲۴ ساعت از مدار نزدیک زمین به مدار زمین‌ثابت برساند.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند، شرکت فناوری فضایی ایمپالس اسپیس(Impulse Space) مستقر در ایالات متحده جزئیاتی را در مورد فضاپیمای جدید خود به نام هلیوس(Helios) فاش کرده است.

هلیوس با استفاده از یک وسیله پرتابی متوسط مقرون به صرفه برای مدار پایین زمین، قصد دارد هزینه‌های پرتاب‌های مداری متوسط و زمین‌ثابت و فراتر از آن را کاهش دهد.

به نقل از آی‌ای، این شرکت ادعا می‌کند که این پیشنهاد، گامی اساسی در مقرون ‌به ‌صرفه‌تر کردن و در دسترس‌تر کردن سفرهای فضایی است، چرا که هلیوس می‌تواند محموله‌های با وزن بیش از پنج تن را در کمتر از ۲۴ ساعت مستقیماً از مدار پایین زمین(LEO) به مدار زمین‌ثابت(GEO) حمل کند.

ایمپالس اسپیس ادعا می‌کند که هلیوس با استفاده از یک وسیله پرتابی متوسط مقرون به صرفه برای رسیدن به مدار نزدیک زمین قرار است هزینه‌های مربوط به دسترسی به مدار متوسط زمین(MEO)، مدار زمین‌ثابت(GEO) و فراتر از آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و به طور بالقوه دهها میلیون دلار صرفه‌جویی کند.

این شرکت در سال ۲۰۲۱ توسط یکی از بنیان‌گذاران شرکت اسپیس‌ایکس(SpaceX) به نام تام مولر که مجموعه موتورهای معروف مرلین(Merlin) این شرکت را نیز ایجاد کرده است، راه‌اندازی شد.

پیشنهاد همه کاره

یدک‌کش هلیوس به عنوان یک پیشنهاد همه‌کاره طراحی شده است که با پرتابگرهای متوسط و فوق سنگین سازگار است و دارای رابط‌های باری استاندارد است. این طراحی به هلیوس اجازه می‌دهد تا نیاز مشتریان مختلفی را در ارتباطات، تصویربرداری، دفاع و تحقیقات علمی پاسخگو باشد.

برخلاف عرف فعلی که در آن ماهواره‌ها به مقصد مدار پایین زمین معمولاً از نیروی محرکه الکتریکی استفاده می‌کنند و ماه‌ها طول می‌کشد تا به مدار هدف خود برسند، هلیوس یک جایگزین کارآمد ارائه می‌دهد.

هلیوس به جای ترکیب پیشرانه اضافی که طراحی ماهواره را پیچیده می‌کند و جرم و هزینه آن را نیز افزایش می‌دهد، یا انتخاب پرهزینه‌تر پرتاب مستقیم به مدار متوسط زمین یا مدار زمین‌ثابت، یک راه‌حل کارآمد و مقرون به صرفه برای استقرار ماهواره‌ها ارائه می‌کند.

تام مولر، مدیرعامل و موسس ایمپالس اسپیس در بیانیه‌ای گفت: کار انجام شده توسط اسپیس‌ایکس و دیگران برای دسترسی آزاد به مدار پایین زمین، صنایع موجود را متحول کرده و فرصت‌های بی‌شماری را برای کسب‌وکارها، دانشمندان و دولت‌ها ایجاد کرده است. ما معتقدیم که گسترش دسترسی مقرون به صرفه و قابل اعتماد به مدارهای فراتر از مدار پایین زمین با هلیوس تأثیر مشابهی خواهد داشت و بازارهای جدیدی ایجاد می‌کند.

وسیله نقلیه هلیوس قابلیت انتقال از مدار پایین زمین به مدار متوسط زمین یا مدار زمین‌ثابت را در عرض چند ساعت معرفی می‌کند که یک تفاوت قابل توجه نسبت به روش فعلی است که روزها یا حتی ماه‌ها طول می‌کشد.

این شرکت ادعا می‌کند که این تغییر به طور قابل توجهی هزینه ماموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد که شامل کاهش زمان لازم برای دستیابی به وضعیت عملیاتی، کاهش قرار گرفتن در معرض تشعشعات بالقوه و کاهش جرم کلی بار با استفاده از رانشگرهای کوچک‌تر و سوخت کمتر است.

هلیوس مجهز به موتور جدید ۱۵ هزار پوندی(۶۷ کیلونیوتنی) موسوم به دنب(Deneb) است که تا ۱۴ هزار کیلوگرم سوخت در هر ماموریت استفاده می‌کند. دنب مانند موشک استارشیپ اسپیس‌ایکس و تران آر(Terran R) شرکت رلتیویتی(Relativity) از اکسیژن مایع غیرسمی و پیشرانه متان مایع استفاده می‌کند و برای عملیات روی سکو مناسب است.

آزمایش اولیه موتور دنب برای اواسط سال ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده است و قرار است اولین پرتاب آزمایشی هلیوس در اوایل سال ۲۰۲۶ انجام شود.

هلیوس به عنوان دومین وسیله نقلیه شرکت ایمپالس اسپیس، مکمل میرا(Mira) خواهد بود و خدمات طولانی‌مدت را ارائه می‌دهد.

این شرکت به سرعت میرا را تنها در ۱۵ ماه از فاز طراحی به مرحله عملیات فضایی موفق رساند.

قابلیت‌های فوق‌العاده هلیوس به ارزش آن اضافه می‌کند، چرا که می‌تواند سرعت خود را تغییر دهد و فرصت‌های جدیدی را برای ماموریت‌های مختلف باز کند. فرصت‌هایی نظیر استقرار ماهواره‌های GPS در مدار متوسط زمین، جابجایی ماهواره‌های مخابراتی از مدار پایین زمین به مدار زمین‌ثابت و قرار دادن ماهواره‌های علمی مانند تلسکوپ جیمز وب در مدارهای خورشیدی.

این شرکت ادعا می‌کند که مشتریانش با هلیوس می‌توانند ارتفاع، شیب و مدار دلخواه خود را انتخاب کنند، در حالی که مطمئن هستند ایمپالس اسپیس تحویل محموله دقیق و به موقع را انجام می‌دهد.

قابلیت‌های پیشرفته هلیوس نویدبخش افزایش کارایی و دقت طیف وسیعی از ماموریت‌های فضایی است.

پایان


منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *