63273038 640x330 - تقویت ارتباط بنیاد ملی نخبگان با وزارت بهداشت

تقویت ارتباط بنیاد ملی نخبگان با وزارت بهداشت

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه ماهیت نخبگی در اثرگذاری بارز است، به تقویت ارتباط بنیاد ملی نخبگان با وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در حوزه جذب و نگهداشت دانش‌آموختگان وزارت بهداشت، طرح «جهت» یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها است که در قالب آن، جذب دانش‌آموختگان به‌ویژه در مقاطع دکترای تخصصی پیگیری می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، سعید خدایگان در نشست هم‌اندیشی جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر که با حضور محمدرضا ظفرفندی وزیر بهداشت برگزار شد، به تشریح اقدامات و برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان در زمینه شناسایی، توانمندسازی و جذب نخبگان پرداخت.

وی با اشاره به مأموریت‌های بنیاد ذیل سند راهبردی نخبگان، اظهار کرد: بنیاد دو حوزه اصلی شناسایی و توانمندسازی دانشجویان و جذب و نگهداشت دانش‌آموختگان را دنبال می‌کند.

خدایگان با بیان اینکه برای هر کدام از این بخش‌ها، طرح‌های متنوعی داریم، گفت: در حوزه جذب و نگهداشت دانش‌آموختگان وزارت بهداشت، طرح «جهت» یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها است که در قالب آن، جذب دانش‌آموختگان به‌ویژه در مقاطع دکترای تخصصی پیگیری می‌شود.

همکاری نزدیک با وزارت بهداشت

وی ضمن اشاره به چالش‌های پیشین در این حوزه گفت: در گذشته، دانش‌آموختگان وزارت بهداشت در این طرح کمتر مورد حمایت قرار می‌گرفتند، اما با بازنگری‌های انجام‌شده و همکاری نزدیک وزارت بهداشت، اکنون دو کارگروه تخصصی در حوزه علوم پایه پزشکی و پزشکی بالینی فعال هستند که فرآیند جذب را تسهیل کرده و دانش‌آموختگان را خارج از فرآیندهای فراخوان معمول به دانشگاه‌ها معرفی می‌کنند.

خدایگان با تأکید بر اولویت‌بخشی به وزارت بهداشت در برنامه‌های بنیاد، به انتصاب نرگس حسین‌مردی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به‌عنوان معاون سرآمدان و نخبگان اشاره کرد و ادامه داد: این انتصاب گامی در جهت تقویت ارتباط بنیاد با وزارت بهداشت بوده و از این پس حمایت بیشتری از دانشجویان و دانش‌آموختگان این حوزه صورت خواهد گرفت.

شناسایی استعدادهای برتر و حل مسائل ملی

وی همچنین به دو طرح شاخص بنیاد؛ «شهید وزوایی» و «شهید احمدی‌روشن» اشاره کرد و گفت: این طرح‌ها به ترتیب در حوزه‌های شناسایی استعدادهای برتر و حل مسائل ملی از طریق ایجاد هسته‌های مسئله محور فعال هستند.

خدایگان در ادامه با اشاره به اینکه «طرح شهید وزوایی» از ۲۵۰۰ دانشجو حمایت می‌کند و طرح شهید احمدی‌روشن با ایجاد ۲۴۰ هسته حل مسئله، بیش از ۱۲۰۰ دانشجو را درگیر خواهد کرد، گفت: در مجموع، برای این دو طرح حدود ۲۷۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته است.

خدایگان با تأکید بر بازنگری در طرح‌های بنیاد، اظهار کرد: برخی طرح‌ها بر اساس بازخوردهای نخبگان اصلاح شده و برنامه‌های جدید متناسب با نیازهای امروز جامعه تعریف خواهد شد. از این رو از همه نخبگان و استعدادهای برتر دعوت می‌کنم که نظرات خود را از طریق سامانه نظرسنجی بنیاد منعکس کنند تا صدای آنها شنیده و در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه ماهیت نخبگی در اثرگذاری بارز است، گفت: ما از نخبگان انتظار داریم که با وجود تمامی چالش‌ها، همچنان در مسیر اثرگذاری خود مصمم باقی بمانند.

تأکید بر تعامل نخبگان با مسئولان

در بخش دیگری از این نشست، حجت‌الاسلام سعید کرمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان، ضمن خیرمقدم به حاضران، بر اهمیت تعامل مستقیم نخبگان با مسئولان تأکید کرد.

کرمی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص شنیدن نظرات نخبگان از سوی مسئولان، گفت: این جلسات با هدف ایجاد فضایی برای بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های نخبگان برگزار می‌شود. مطمئناً، دیدگاه‌های مطرح‌شده در این نشست‌ها، روند فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان را بهبود خواهد بخشید و منجر به تولید ایده‌های ارزشمند می‌شود.

وی افزود: زمانی که استعدادهای درخشان و دانشجویان برتر از ابتدا در جریان مسائل و چالش‌های کشور قرار گیرند، به‌ویژه در تعامل مستقیم با مسئولان، نقش مؤثری در حل این مسائل ایفا خواهند کرد.

به نقل از بنیاد ملی نخبگان، وی در ادامه افزود: این فرآیند باعث می‌شود نخبگان از همان ابتدای مسیر نخبگی، با چالش‌ها آشنا شوند و ایده‌های آنها به‌طور مؤثر در راستای رفع مشکلات ملی به کار گرفته شود.

کرمی با اشاره به ضرورت ارتباط مستمر نخبگان با مسئولان، گفت: این ارتباط، نه‌تنها موجب هم‌افزایی میان نخبگان و دستگاه‌های اجرایی می‌شود، بلکه اعتباری برای حل مسائل ملی خواهد بود و زمینه‌ساز مشارکت مؤثر نخبگان در آینده کشور خواهد شد.

در این نشست جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *