مهدی عبدیان، رئیس اتاق قزوین میگوید: با وجود چندین وزارتخانه اقتصادی در دولت و فعالیت بخشهای اقتصادی در سایر قوا، تفویض اختیارات اقتصادی به بانک مرکزی، مانع رشد صادرات شده است.
رئیس اتاق قزوین، گفت: ناترازی برق و گاز از مهمترین مشکلات فعلی واحدهای تولیدی و صنعتی است و هماکنون بیش از ۳۰۰ نامه از فعالان اقتصادی به دفتر ریاست اتاق قزوین رسیده است. وقتی یک واحد تولیدی مجبور است در فصل زمستان دو روز خاموشی را تحمل کند، یعنی دو روز در هفته از روند تولید عقب میافتد؛ در حالی که حقوق پرسنل خود را به صورت کامل در انتهای ماه میبایست پرداخت کند.
مهدی عبدیان در نشست صمیمانه هیات نمایندگان اتاق قزوین و فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان استان قزوین با ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزود: وجود چند وزارتخانه اقتصادی در دولت، کمیسیون اقتصادی مجلس و بخش اقتصادی قوه قضائیه در سایه تفویض اختیار به رئیس بانک مرکزی قرار میگیرد که به تنهایی برای اقتصادی یک کشور تعیین تکلیف میکند. در نتیجه به جای آنکه صادرات ما با توجه به افت ارزش پول ملی دو برابر شود، از میزان سال گذشته هم کمتر میشود.
عبدیان خاطرنشان کرد: با احتساب روزهای قطع انرژی و جمعهها و تعطیلات، یک واحد تولیدی مجبور است ۱۲ روز کاری در ماه داشته باشد، اما هزینههای بیمه و مالیات ۳۰ روزه پرداخت نماید و هیچکس هم رسیدگی نمیکند؛ در حالی که ما حتی در زمان جنگ تحمیلی هم شاهد قطعی برق در فصل زمستان نبودیم.
رئیس اتاق قزوین با انتقاد شدید از وضع بخشنامههای خلقالساعه افزود: در مهرماه ناگهان تصمیم گرفته میشود که هزینه مازاد برق از اردیبهشت تا مهرماه برای واحدهای تولیدی با ۳۸ درصد افزایش محاسبه شده و آنها را مجبور به پرداخت این هزینه سربار اضافی میکنند.
رئیس اتاق قزوین خاطرنشان کرد: تحمل فشارهای مضاعف تحریمهای بینالمللی متعلق به تمامی اقشار جامعه است، اما معلوم نیست چرا بیشترین انتظارات و توقعات از بخش صنعت و تولید وجود دارد؟ ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی در برابر ذینفعان و اعضای خود چگونه پاسخگوی اقدامات و تصمیمات مخل و ضد تولید باشیم؟ به نظر میرسد ارادهای وجود دارد که با هر تصمیم میخواهند ضربهای به تولید و صنعت بزنند و این بخش را دچار آسیبهای عدیده کنند.
عبدیان تاکید کرد: رئیسجمهور در جلساتی که در اتاق ایران داشت، وعده داد هیچ تصمیم مهم اقتصادی بدون کسب نظر از بخش خصوصی اجرایی نشود، اما در عمل میبینیم که در مورد مسائل اجرایی اقتصادی هیچ نظرسنجی از بخش خصوصی واقعی کشور صورت نمیگیرد.
وزارت صنعت به دنبال تفویض اختیارات به استانهاست
در انتهای این نشست، ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: استان قزوین یک استان خوب صنعتی است که از قدیم برند صنعتی بودن با حضور نامهای آشنای تجاری و صنعتی با آن مزین شده است. این سرزمین متعلق به همه ماست و از اینکه فعالان اقتصادی شجاعانه و صادقانه مطالبات و موارد خود را مطرح کردند، نشانگر این واقعیت است که وزارت صمت با تدبیر وزیر و تلاشهای تمام کارکنان تصمیم دارد از حالت شیری بییال و دم و اشکمی که نتواند با تصمیمات جزیرهای و منفرد وزارت اقتصاد، بانکها، گمرک و مدیران وزارت نیرو مقابله کند، فاصله بگیرد و آنها را مجاب به در نظر گرفتن مصالح بخش خصوصی کند.
وی افزود: طی ۶۰ روزی که در این جایگاه در خدمت صنعتگران هستم، هفتهای نبوده که برای وضعیت تولید بغض نکرده باشم، اما با تمام وجود معتقدم جهتگیری امسال ما با شعار راهبردی جهش تولید با مشارکت مردم میبایست انطباق داشته باشد. در همین زمینه با جدیت به وجود آمده در وزارت صمت تفویض اختیارات به استانها به منظور تمرکززدایی ادامه دارد.
شیخ با استقبال از پیشنهاد مطرح شده در این جلسه درباره لزوم توافق دستگاه دیپلماسی با کشور عراق گفت: اگر بتوانیم خروجی این جلسه را بر اساس اجرایی شدن همین یک پیشنهاد عملی کنیم، موفق خواهیم بود.
وی درباره اتاق قزوین تاکید کرد: خوشبختانه ساختمان و امکانات بسیار خوبی در اتاق قزوین آماده شده و با توجه به فاصله کوتاه زمانی با پایتخت میتوان هر دو هفته یکبار جلسهای با معاونین مختلف وزارتخانههای اقتصادی هماهنگ کرد تا مشکلات جامعه تولیدی استان رو در رو به صورت مستقیم در اتاق قزوین بررسی و رفع شود.
منبع: اتاق ایران آنلاین