Img20231021155214486 650x330 - تعطیلی پنجشنبه‌ها به اقتصاد کشور خسارت می‌زند

تعطیلی پنجشنبه‌ها به اقتصاد کشور خسارت می‌زند

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران معتقد است: با توجه به منتفی شدن تعطیلی شنبه، فعالان اقتصادی معتقدند که باید که کاهش ساعات کاری منتفی شود.

محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، با بیان اینکه مسئله کاهش ساعت کاری در ایران از ۴۴ به ۴۰ ساعت و دو روزه شدن تعطیلات پایان هفته، در ابتدا با استقبال همراه شد، گفت: بعد با توجه به حاشیه‌ها و کش‌وقوس‌های فراوان که بالاخره جمعه و شنبه در مجلس به تصویب رسید، امید را بیشتر کرد. چرا که با این تصمیم از نظر زمانی ضمن کاهش ساعت کاری مشکلی در تجارت خارجی و ارتباط با دنیا پیش نمی‌آمد.

 وی افزود: البته کسانی هم بودند که به این سیاست نقد دارند و معتقدند امروزه روابط بیشتر به‌صورت برخط است و روزهای کاری تأثیری ندارد.

 لاهوتی با بیان اینکه وقتی موضوع شنبه در شورای نگهبان منتفی شد فعالان بخش اقتصادی به دنبال این بودند که ساعت کاری کاهش پیدا نکند و مثل گذشته همان ۴۴ ساعت باشد که آن یک روز را از دست ندهیم، تصریح کرد: اما به نظر می‌رسد تصمیم گرفته شده که حتماً ساعت کاری کاهش پیدا کند و روز پنجشنبه به‌عنوان روز دوم تعطیل انتخاب شود. اما برآورد شده در نتیجه اجرای این تصمیم، به دلیل قطع ارتباط چهار روزه ایران با کشورهای دنیا، خسارات زیادی به اقتصاد کشور وارد شود.

 به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تعطیلات پنج مقصد اول تجارت خارجی ایران در صادرات و واردات شنبه و یکشنبه است و اگر ایران پنجشنبه و جمعه تعطیل شود عملاً چهار روز فرصت را برای در ارتباط بودن با جهان از دست می‌دهد و فقط سه روز کاری خواهیم داشت که کارشناسان اقتصادی بر اساس برآوردها معتقدند این وضعیت خسارت زیادی خواهد داشت.

 وی با بیان اینکه اگر مجلس پافشاری می‌کرد شاید می‌توانست تعطیلی شنبه را در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تأیید برساند، گفت: در حال حاضر پیشنهاد ما فعالان اقتصادی به مجلس این است که به‌طور کلی این طرح را از دستور خارج کند و شرایط حداقل مانند گذشته باشد که فاصله کاری ما با دنیا سه روز باشد.

 لاهوتی با بیان اینکه به‌جز دو یا سه کشور، تعطیلات همه کشورها جمعه و شنبه یا شنبه و یکشنبه است و از طرف دیگر تعطیلات تمام کشورهای طرف تجاری ایران شنبه و یکشنبه است، تصریح کرد: بنابراین تعطیلی پنجشنبه و جمعه ایران قطعاً تجارت خارجی را دچار تغییر خواهد کرد.

 

 

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *