Img20240429094507931 650x330 - تشکیل شورای مشترک بازرگانان، ارتقای تجارت ایران و صربستان را تسریع خواهد کرد

تشکیل شورای مشترک بازرگانان، ارتقای تجارت ایران و صربستان را تسریع خواهد کرد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: بخش خصوصی و اتاق ایران، برنامه‌ریزی جدی برای ارتقای بیشتر روابط تجاری با کشورهای مختلف دنیا به‌ویژه کشورهای دوست و شرکای اقتصادی خود دارد.

صمد حسن‌زاده، در نشست با میلان چوکیچ، قائم‌مقام وزیر اقتصاد صربستان، با تأکید بر ضرورت توسعه روابط تجاری دوجانبه، اظهار کرد: آمار مبادلات تجاری دو کشور حاکی از ۲۴ میلیون دلار صادرات ایران به صربستان و سه میلیون دلار واردات از صربستان است که ارقام بسیار کوچکی هستند. این در حالی است که دو کشور ظرفیت‌های صادراتی بالایی دارند.

او با بیان اینکه تحریم‌ها نتوانست پیشرفت صنعتی ایران را متوقف کند، ادامه داد: ایران در زمینه صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی و ساخت پالایشگاه و بازسازی و نوسازی پتروشیمی‌ها، صنایع غذایی، نساجی و کفش و کیف و چرم، خدمات فنی و مهندسی، احداث جاده، ساختمان، سدسازی و پل‌سازی، ساخت ماشین‌آلات و قطعات خودرو، ماشین‌آلات سنگین کشاورزی و معادن، تولیدات کشاورزی، میوه و صیفی‌جات و خشکبار و همین‌طور در زمینه آموزش توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بالایی دارد.

حسن‌زاده، با تأکید بر عزم اتاق ایران برای هرگونه همکاری با تجار و بازرگانان صرب در جهت افزایش سطح همکاری‌های تجاری، گفت: پیشنهادی از اتاق ایران در مورد تشکیل شورای مشترک بازرگانان دو کشور به اتاق صربستان ارسال شده اما اقدامی در این باره صورت نگرفته است. در حالی که تشکیل این شورا می‌تواند شروع برخی همکاری‌ها را میان دو کشور تسریع کند.

او با تأکید بر اهمیت توسعه روابط میان بخش‌های خصوصی دو کشور، از رئیس اتاق صربستان دعوت کرد تا در رأس هیاتی تجاری به ایران سفر کند.

رئیس اتاق ایران گفت: در ایران نمایشگاه‌های تخصصی در حوزه‌های ساختمان، نفت و گاز، نساجی و پوشاک و … برگزار می‌شود که فرصت‌های بسیار خوبی برای همکاری‌های مشترک در آن‌ها وجود دارد.

از همکاری با شرکت‌های ایرانی استقبال می‌کنیم

میلان چوکیچ، قائم‌مقام وزیر اقتصاد صربستان نیز در این نشست، با تأکید بر یافتن راه‌حل‌هایی برای پیشبرد همکاری‌های اقتصادی دو کشور، اظهار کرد: هنوز ظرفیت‌های زیادی برای تحقق در تجارت ایران و صربستان وجود دارد و دولت‌های دو کشور موظف هستند فضا را برای فعالیت هر چه بهتر تجار فراهم کنند.

او افزود: تجارت با صربستان موجب می‌شود نه تنها به بازار صربستان بلکه به بازار گسترده‌ای در اروپا دسترسی داشته باشید.

چوکیچ تأکید کرد: دولت صربستان، برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی زمینه مناسبی را فراهم کرده و ما در اروپا جز بهترین کشورها از حیث جذب سرمایه خارجی هستیم.

او با بیان اینکه شرکت‌های ایرانی آماده هستند در پروژه‌های مشترک با شرکت‌های صرب حاضر شوند، افزود: شرکت‌های ایرانی بسیار شایسته همکاری هستند و ما این را در اکسپو تهران مشاهده کردیم.

قائم‌مقام وزیر اقتصاد صربستان، با تأکید بر پیگیری تشکیل هر چه سریع‌تر اتاق مشترک ایران و صربستان، گفت: اتاق‌های دو کشور اسنادی را برای همکاری‌های دوجانبه امضا کرده‌اند و امیدوارم اسناد مشابه دیگری هم در راستای تسهیل هرچه بیشتر فعالیت تجار دو کشور امضا شود.

او با اشاره به اهمیت به‌روزرسانی اطلاعات تجاری دو کشور، ادامه داد: پلتفرمی در اتاق صربستان راه‌اندازی شده که به تجار امکان می‌دهد به اطلاعات باکیفیتی در مورد ظرفیت‌های تجاری و سرمایه گذرای صربستان دسترسی داشته باشند. اگر تجار اطلاعات مفید و مناسب از فرصت‌ها داشته باشند، حتماً آن‌ها را به ارزش‌افزوده تبدیل می‌کنند.

چوکیچ نیز در پایان از رئیس اتاق ایران دعوت کرد تا در رأس هیاتی تجاری، به صربستان سفر کند.

در این نشست همچنین، تعدادی از فعالان اقتصادی ایرانی و صربستانی به بیان مشکلات خود از جمله بالا بودن تعرفه های گمرکی و هزینه بالای حمل و نقل پرداختند که در واکنش به طرح این مسائل، رئیس اتاق ایران و قائم مقام وزیر اقتصاد صربستان بر پیگیری رفع این موانع تاکید کردند. 

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *