اتحادیه اروپا در حال انجام تحقیقات مقدماتی درباره وضعیت انحصار در عرضه محصولات شرکت انویدیا بهعنوان غول بازار تراشههای الکترونیکی هوش مصنوعی است.
مقامات قانونی ضد انحصار اتحادیه اروپا در حال پرسش از رقبا و مشتریان شرکت انویدیا (Nvidia) دراینباره هستند که آیا این شرکت آمریکایی سازنده تراشههای هوش مصنوعی محصولاتش را بهگونهای عرضه میکند که مزیتی غیرمنصفانه برای آن ایجاد کند یا نه. این تحقیقات مقدماتی ممکن است به تحقیقات رسمی دراینباره منجر شود.
شرکت انویدیا که با در اختیار داشتن تقریباً ۸۴ درصد بازار تراشههای الکترونیکی هوش مصنوعی، تقریباً انحصار این بازار را در دست دارد و بسیار جلوتر از شرکتهای رقیبش اینتل و ایامدی است، در سالهای اخیر بهوسیله مقامات ناظر در اتحادیه اروپا، آمریکا، انگلستان، چین و کره جنوبی مورد وارسی قرار داشته است.
این شرکت اخیراً شاهد تقاضای بسیار بالایی برای تراشههایش از سوی مشتریان دخیل در هوش مصنوعی مولد (generative AI) و محاسبات سریع بوده است.
کمیسیون اروپا اخیراً پرسشنامههایی را ارسال کرده و در آنها پرسیده است که آیا رابطهای تجاری و فنی بین «واحدهای پردازنده گرافیکی» (GPU) ساخت انویدیا وجود دارد یا نه. این سند جدا از سند دیگری که است که به وارسی پیشنهاد شرکت انویدیا برای خرید شرکت استارتاپ هوش مصنوعی Run:ai پرداخته است.
مقامات ناظر رقابت اتحادیه اروپا میخواهد بداند انویدیا چگونه محصولات GPU خود را به مشتریان متفاوت خود میفروشد و آیا قراردادها آنها را ملزم به خرید تجهیزات شبکه همراه با GPU میکند یا نه.
انویدیا در بیانیهای درباره این تحولات گفت: «ما از انتخاب مشتری حمایت میکنیم و در همه زمینهها بر اساس شایستگی رقابت میکنیم. محصولات ما در رده خود بهترین هستند و بهتنهایی میتوانند معرف خود باشند. ما از استانداردهای باز صنعتی حمایت میکنیم که به شرکا و مشتریان ما امکان استفاده از محصولات ما در انواع مختلف پیکربندی و طراحیهای سیستمی را میدهد.»
چنین پرسشنامههایی معمولاً بخشی از رویههای کشف حقایق بهوسیله مقامات ناظر هستند که میتوانند نگرانیهای اولیه را تقویت کنند. نقض قوانین ضد انحصار اتحادیه اروپا میتواند جریمهای تا ۱۰ درصد از گردش مالی سالانه جهانی شرکتها را به آنها تحمیل کند.
در ابتدای سال جاری گزارش شد که مقام ناظر (رگولاتور) ضد انحصار فرانسه نیز در حال حاضر در حال وارسی شرکت انویدیا و آماده شدن برای متهم کردن این شرکت است.
منبع: رویترز
منبع: اتاق ایران آنلاین