صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران در نشست روسای کمیسیونهای ۲۰گانه اتاق ایران که با حضور رئیس سازمان سرمایهگذاری خارجی برگزار شد، تاکید کرد: برای تحقیقات علمی و تخصصی و همکاری با مسئولین کشور آمادگی کامل داریم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: برای تحقق رشد ۸ درصدی هدفگذاریشده در برنامه هفتم توسعه، نیازمند رشد سرمایهگذاری خارجی هستیم. بسیاری از شرکتهای اروپایی علاقمند به حضور و سرمایهگذاری در ایران هستند اما بخاطر محدودیتهایی که در مقررات سرمایهگذاری وجود دارد، این موضوع از شتاب لازم برخوردار نیست.
به گزارش اتاق ایران آنلاین، صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ظهر امروز شنبه ۲۶ آبان ماه در نشست روسای کمیسیونهای ۲۰گانه اتاق ایران که در محل اتاق ایران با حضور رئیس سازمان سرمایهگذاری خارجی و کمکهای فنی و اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، به اعلام آمادگی اتاق ایران برای تحقیقات علمی و تخصصی و همکاری با مسئولین کشور پرداخت و گفت: تجربه بسیار بزرگی در اتاق ایران و کمیسیونهای تخصصی در زمینههای مختلف وجود دارد و همیشه این آمادگی را در اتاق ایران داریم تا بتوانیم برای ارتقای اقتصاد کشور و رفع مشکلات در حوزه سرمایهگذاری و ارتقای جایگاه اقتصادی کشور گام برداریم و مشکلات موجود در جامعه را کاهش دهیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران با کولهباری از تجربه، برای پیشرفت مسائل اقتصادی کشور زحمت میکشند و میتوانند به عنوان مشاوران بیادعا، در کنار دولت حضور داشته و تعهد و تکلیف خود را انجام دهند.
حسنزاده با بیان اینکه «امروز هیچ ایرانی علاقمند نیست که سرمایههایش را از ایران خارج کند ولی در عین حال خیلی علاقمند است که نارساییها برطرف شود تا بتوانند رسالتی که در برابر ملت دارند را به درستی انجام دهند.» خاطرنشان کرد: برای تحقق رشد ۸ درصدی هدفگذاریشده در برنامه هفتم توسعه، نیازمند رشد سرمایهگذاری خارجی هستیم. بسیاری از شرکتهای اروپایی علاقمند به حضور و سرمایهگذاری در ایران هستند اما بخاطر محدودیتهایی که در مقررات سرمایهگذاری وجود دارد، این موضوع از شتاب لازم برخوردار نیست.
وی افزود: در جلساتی که با مسئولان ارشد بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه داشتهایم، تقریبا آمادگی برای تضمینهای لازم جهت سرمایهگذاری کشورهای خارجی در ایران را تقریبا فراهم نمودند و امیدواریم در جلسات مشترکی که با دولتمردان داریم، بتوانیم در راستای تقویت این موضوع گام برداریم.
حسنزاده تصریح کرد: تا امروز این ضمانتنامههای بانکی برای حضور شرکتهای خدمات مهندسی برای شرکت در مناقصهها انجام نمیگرفت اما تدبیری بعمل آمده است که از محل سرمایههایی که ایران در کشورهای خارجی دارد، موضوع این ضمانتنامهها حلوفصل شود.
رئیس اتاق ایران با ابراز امیدواری نسبت به اینکه سرمایهگذاری و حضور در بازارهای جهانی روز به روز تقویت شود، حضور رئیس سازمان سرمایهگذاری خارجی و کمکهای فنی و اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در هیاتهای اعزامی اتاق بازرگانی به کشورهای دیگر و یا در دیدار اتاق ایران با هیاتهای عالیرتبه خارجی را بسیار تاثیرگذار دانست و پیشنهاد داد تا تفاهمنامهای بین این سازمان و کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران به منظور بهرهبرداری بیشتر از ظرفیت این کمیسیونها منعقد شود.
وی در بخش دیگر سخنانش، بر جذب سرمایهگذاری خارجی به منظور نوسازی ماشینآلات فرسوده صنایع کشور تاکید کرد و بیان داشت: چندین ماه است که وزارت صمت و بانک مرکزی هیچگونه امکاناتی برای تخصیص ارز جهت نوسازی ماشینآلات واحدهای تولیدی ندادهاند؛ بنابراین انتظار داریم برنامهریزی اساسی برای استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری خارجی جهت نوسازی ماشینآلات واحدهای تولیدی صورت گیرد.
صمد حسنزاده همچنین اصلاح ناوگان حملونقل کشور در بخشهای مختلف کشتیرانی، ریلی و جادهای را نیازمند جذب سرمایهگذاری خارجی دانست و یادآور شد: شرکتهای ایرانی و خارجی علاقمند هستند در نوسازی ناوگان حملونقل سرمایهگذاری کنند. قانونی در وزارت نفت است که در مقابل صرفهجوییها، مبالغی در اختیار شرکتهای سرمایهگذاری قرار گیرد. اکر این بودجه در اختیار یکی از بانکها قرار گیرد و تسهیلاتی با بهره پایین برای خرید کامیون به رانندگان اعطا شود، صرفهجویی بزرگی در سوخت و گازوییل ایجاد میکند و کمک بزرگی برای نوسازی ناوگان محسوب میشود.
رئیس اتاق ایران با تمجید دیدگاه تعاملی دکتر پزشکیان نسبت به بخش خصوصی و همچنین اعتقاد رئیسجمهوری به استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در زمینه تحولآفرینی در کشور، در پایان به شرایط تحریم اشاره کرد و بیان داشت: سرمایهگذاران خارجی به دنبال ضمانتنامههایی هستند که وقتی در ایران سرمایهگذاری میکنند، بهموقع نیز بتوانند نسبت به بازگشت سرمایه خود اقدام قانونی انجام دهند.
منبع: اتاق ایران آنلاین