دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، با تأکید بر لزوم مردمی شدن جشنواره و گسترش آن به سراسر کشور، از اهداف حقوقی و حمایتی این دوره برای تعریف مشاغل هنری و نقش پررنگ شهرداریها سخن گفت.
بهرام کلهرنیا دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا درباره اهداف این دوره جشنواره گفت: جشنواره باید از شکل دولتی صرف خارج شود و به یک رویداد ملی و مردمی تبدیل شود که در آن اکثریت بدنه جامعه هنری و مردم حضور دارند.
کلهرنیا با اشاره به زمانبندی انتشار فراخوان جشنواره توضیح داد: فراخوان طی یکی دو روز آینده منتشر خواهد شد. در این فراخوان دیدگاههای کمیسیون مشاورین در نظر گرفته شده است. هدف از انتشار فراخوان این است که خطوط فکری روشنی در اختیار شرکتکنندگان قرار دهیم تا بتوانند تصمیمگیریهای خلاقانهای برای خلق آثارشان داشته باشند.
وی افزود: چند نکته کلیدی برای من در این جشنواره بسیار اهمیت دارد. از جمله این نکات که خانم نادره رضایی و آقای صالحی هم با آن موافق بودند، این است که جشنواره از طریق صنوف هنری تحقق پیدا کند؛ یعنی جشنواره از طریق هنرمندان منتخب مهمان شکل نگیرد. در این دوره تلاش میکنیم جشنواره را به محیطهای شهری، فرهنگسراها و موزهها ببریم تا مردم بتوانند کنار هنرمندان حضور داشته باشند و حتی در کارگاههای مشترک شرکت کنند. از این رو لازم و ضروری است تا شهرداری تهران را مجب به همکاری همه جانبه در جشنواره کنیم.
دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر در خصوص رویکرد جشنواره نسبت به مسائل هنرمندان گفت: هنرمند بودن جزو مشاغل قاچاق و سرگردانی است که تعریف درستی در جامعه ندارد بنابراین یکی از وظایف اصلی جشنواره این است که نوع فعالیت، تعیین حدود و پشتیبانی از هنرمندان را در نظر بگیرد و تعاریف قانونی و حقوقی مناسبی برای فعالیتهای هنری ارائه دهد. درکل باید پایههای حقوقی مشارکت هنرمندان در موضوعات مختلف از طریق جشنواره تجسمی فجر بازسازی شود.
وی در ادامه بیان کرد: جشنواره باید بهطور واقعی ملی شود و از تهران به سایر مراکز استانها گسترش پیدا کند. در حقیقت میخواهیم پنج پهنه را در سراسر کشور درنظر بگیریم و ساز و کار برنامههایمان را براساس آن هماهنگ کنیم. هدف ما این است که جشنواره به یک رویداد جامع و مردمی تبدیل شود و تنها به کارهای پیچیده و آرمانی هنری محدود نباشد بلکه کارهای ساده و قابلفهم برای عموم مردم نیز ارائه شود.
کلهرنیا درباره نقش شهرداریها در این دوره جشنواره اظهار داشت: نقش شهرداریها بسیار پررنگ خواهد بود. ما باید تلاش کنیم تا وظایف فرهنگی و هنری شهرداریها بیدار شده و در تعامل سازنده با جشنواره به کار گرفته شوند.
دبیر جشنواره تجسمی فجر در پایان خاطرنشان کرد: دبیرخانه جشنواره از هفته آینده به طور رسمی فعالیت خودش را آغاز خواهد کرد و دبیران بخشهای مختلف نیز مشخص خواهند شد. امیدوارم با حمایت و مشارکت هنرمندان و مردم، بتوانیم به اهداف و آرزوهای این دوره دست پیدا کنیم.
انتهای پیام/