معرفی برند IBM

معرفی برند آی‌بی‌ام (IBM)

برای شناختن IBM نیازی نیست که حتما اهل کامپیوتر و فناوری باشید، چون آوازه IBM فراتر از آن است که تنها به کامپیوتر و فناوری ختم شود.

پایگاه خبری دنیای برند – شرکت «ماشین‌های اداری بین‌المللی» یا IBM (مخفف International Business Machines Corporation)، یک شرکت کامپیوتری چندملیتی است که در سال ۱۹۱۱ در شهر نیویورک با ادغام سه شرکت بزرگ آن زمان یعنی شرکت سنجش رایانه‌ای (Computer Scale Company) و شرکت بین‌المللی ثبت زمان (Time Recording Company) و شرکت ماشین‌های جدول‌بندی (Tabulating Machine Company) پا به عرصه حیات گذاشت.

images - معرفی برند آی‌بی‌ام (IBM)
IBM Logo

کسب‌وکار فعلی IBM، طیف وسیعی از فعالیت‌ها از جمله طراحی و تولید سخت‌افزار و نرم‌افزار، ارائه‌ی خدمات زیرساخت، سرویس‌های هاست، مشاوره، کامپیوترهای مین‌فریم و نانوتکنولوژی را شامل می‌شود. شاید کمتر شرکتی را در دنیای تکنولوژی بتوان یافت که زمینه‌ی فعالیتش به گستردگی و تنوع IBM باشد.

تاریخچه برند IBM

شرکت آی‌بی‌اِم در آن زمان دارای ۱۳۴۶ کارمند بود و سرمایه اولیه آن چیزی بالغ بر ۹ میلیون دلار را شامل می‌شد.

کمپانی آی‌بی‌اِم و پیشرفت‌های شگفت‌انگیز آن در ۲ دهه اول تأسیس، به‌صورت محسوسی با نام توماس واتسون گره‌خورده است، توماس واتسون در سال ۱۹۱۴ میلادی هدایت این شرکت بزرگ را بر عهده گرفت و با کمک توانایی خارق‌العاده خود در مدیریت توانست در ۲ دهه آینده این شرکت را به یکی از شرکت‌های مطرح و پیشگام و فعال درزمینهٔ فنّاوری تبدیل کند.

53985 350 - معرفی برند آی‌بی‌ام (IBM)
توماس واتسون

زمانی عزم راسخ آقای واتسون برای تسخیر بازار فنّاوری مشهود شد که او نام شرکت را در سال ۱۹۲۴ از CTR به IBM تغییر داد و رسماً شرکت خود را به یک شرکت بزرگ و بین‌المللی تغییر کاربری داد، و با جذب نیروهای تازه‌نفس و متخصص راه را برای شکفتن دنیای فنّاوری بیش‌ازپیش هموار کرد.

در سال ۱۹۳۹ و با شروع جنگ جهانی و به طبع رکود شدید اقتصادی برخلاف تصورات عمومی شرکت آی‌بی‌اِم نه‌ تنها کاهشی درفروش خود نداشت بلکه با ورود به عرصه صنایع نظامی بیش از گذشته بر موفقیت‌های خود افزود به‌گونه‌ای که در خلال جنگ جهانی گستره کمی و محصولی خود را فراتر از گذشته برد و در سال ۱۹۴۳ میلادی یعنی اواخر جنگ جهانی دوم درآمد سالانه این شرکت عدد ۱۰۰ میلیون دلار را زد و رسماً این شرکت به یکی از غول‌های فنّاوری جهان تبدیل شد.

بعد از جنگ جهانی شرکت ای بی ام با تغییر در سیاست‌های تولیدی خود توجه بیشتری را به جامعه زنان اختصاص داد و علاوه بر آن پا را فراتر نهاد و جامعه معلولان را نیز به زیر چتر حمایتی خود برد، تا به‌نوبه خود بتواند از آسیب‌های پس از جنگ جهانی دوم کم کند.

IBM short history 02 - معرفی برند آی‌بی‌ام (IBM)
IBM

در اواخر سال‌های ۱۹۶۰ شرکت آی‌بی‌اِم رکورد تازه‌ای را درزمینهٔ فروش زد، به‌گونه‌ای که این شرکت در آن سال دارای بیش از یک میلیارد دلار درآمد سالانه بود و بیش از ۱۰۰ هزار کارمند در سراسر پهنه گیتی در خدمت داشت.

در این دوران بود که آقای واتسون به موفق‌ترین سرمایه‌دار جهان شناخته شد و نام خود را برای همیشه در تاریخ سرمایه‌داری به ثبت رسانید.

در اواخر دهه هفتاد میلادی بود که شرکت آی‌بی‌اِم با داشتن بیش از ۲۰۰ هزار کارمند در جهان و دارا بودن بیش از ۵ میلیارد دلار درامد بزرگ‌ترین و موفق‌ترین شرکت درزمینهٔ فنّاوری در جهان محسوب می‌شد، که کم‌کم شرکت‌های تازه‌نفس دیگری در عرصه فنّاوری به‌صورت جدی پا به میدان رقابت با این شرکت افسانه‌ای گذاشتند و در این زمان بود که مدیران جسور شرکت آی‌بی‌اِم برای بقا در این رقابت بایستی دست به قمار خود می‌زدند و بیشتر سرمایه‌ها و درامدهای خود را در راستای اختراعات و اکتشافات جدید صرف می‌کردند، که اینجا سر آغازی بود بر تشکیل یک رقابت جهانی عظیم بر سر توسعه و پیشرفت رایانه‌های شخصی در جهان.

ظهور شرکت‌های نرم‌افزاری، انقلاب PC و افول IBM

دهه‌ی ۸۰ میلادی هم‌زمان بود با ورود به دورانی جدید: «عصر کامپیوترهای شخصی». IBM در سال ۱۹۸۱ با عرضه‌ی IBM PC برای اولین بار وارد بازار مصرفی کاربران عمومی شده بود. تا پیش از این، عمده‌ی مشتریان شرکت را نهادهای دولتی و سازمان‌های بزرگ تشکیل می‌دادند. اگرچه IBM PC یک شاهکار تکنولوژیک محسوب نمی‌شد، اما برای اولین بار بهترین و مهم‌ترین ویژگی‌های کامپیوترها را در ابعاد و قیمتی معقول به خانه‌ها می‌آورد. کامپیوتر شخصی IBM دارای ۱۲۸ کیلوبایت حافظه، یک یا دو فلاپی دیسک، مانیتوری رنگی و از همه مهم‌تر برند با پرستیژ IBM بود. قیمت این کامپیوتر ۱۵۶۵ دلار (برابر با ۴۱۵۶ دلار سال ۲۰۱۶ با احتساب تورم) بود که در مقایسه با قیمت ۲۰ هزار دلاری کامپیوتر پورتابل ۲۵ کیلویی IBM که در سال ۱۹۷۵ معرفی شده بود، بسیار مقرون‌به‌صرفه به نظر می‌رسید.

eeb4ae9e 6770 4a15 89d3 79e9de7db543 - معرفی برند آی‌بی‌ام (IBM)
کامپیوتر پورتابل IBM

علیرغم موفقیت اولین کامپیوترِ واقعاً شخصی شرکت، IBM نتوانست رهبری نرم‌افزاری و سخت‌افزاری خود را در بازار حفظ کند و آن‌ها را به ترتیب به مایکروسافت و اینتل باخت. تا پیش از آن، IBM در طول تاریخ چندین دهه‌ای خود همواره اجزای کلیدی سیستم‌هایش از جمله پردازنده، سیستم عامل و لوازم جانبی را خودش می‌ساخت. با ورود به عصر پردازش شخصی، IBM برای اینکه بتواند با سرعت بیشتری وارد بازار PC شود، تصمیم گرفت ساخت و تولید قطعات حیاتی سیستم‌های خود را (که همان پردازنده و سیستم عامل باشند) به اینتل و مایکروسافت بسپارد. این تصمیم بعدها به اتحاد «وینتل» (ویندوز روی پردازنده‌های اینتل) و خروج بازاری چند صد میلیارد دلاری از دستان IBM منجر شد.

با چرخش بازار به سمت رایانش شخصی، IBM نتوانست به سلطه‌ی خود بر دنیای کامپیوترها ادامه دهد. صنعت کامپیوتر دیگر برای شرکت همه‌فن‌حریف و غول‌آسایی مانند IBM که یک‌تنه در همه‌ی زمینه‌ها فعالیت و نوآوری می‌کرد، جایی نداشت. در عوض شرکت‌هایی با زمینه‌ی تخصصی فعالیت، به سرعت در حال رشد و گسترش بودند. اینتل با ساخت ریزپردازنده، مایکروسافت با نرم‌افزار، نوول با شبکه، اچ‌پی با پرینتر، سیگیت با تجهیزات ذخیره‌سازی و اوراکل با دیتابیس جای IBM را در بازار گرفته بودند.IBM با سپردن ساخت نرم‌افزار و سخت افزار محصولاتش به شرکت‌های ثالث، سلطه‌ی خود بر بازار کامپیوتر را به مایکروسافت و اینتل باخت

هرچند IBM در این سال‌ها که از آن به عنوان دوران افول غول صنعت کامپیوتر یاد می‌شود، همچنان به نوآوری‌های خود ادامه می‌داد، اما این ابتکارات و خلاقیت‌ها به تنهایی نمی‌توانستند شرکت را نجات دهند. از جمله دستاوردهای تکنولوژیک شرکت در آن زمان می‌توان سیستم تشخیص گفتار IBM که در سال ۱۹۸۴ معرفی شد اشاره کرد. همان‌طور که در ویدئوی زیر می‌توانید مشاهده کنید، این سیستم حتی با معیارهای امروزی نیز بسیار عالی عمل می‌کند.

در ژانویه‌ی ۱۹۹۳، IBM خبر از زیان مالی ۸.۱ میلیارد دلاری در سال مالی ۱۹۹۲ داد. این رقم تا به امروز همچنان به عنوان بیشترین میزان زیان مالی یک شرکت در یک سال مالی محسوب می‌شود. بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۳، شرکت IBM درمجموع ۱۶ میلیارد دلار از دارایی‌های خود را از دست داد و ده‌ها هزار نفر از کارمندان خود را اخراج کرد. IBM دیگر شکوه و جلال سابق را نداشت و از آن به عنوان «دایناسور صنعت کامپیوتر» یاد می‌شد.

تولد دوباره برند

در سال ۱۹۹۳، IBM با استخدام لوییس گرستنر، برای اولین بار در تاریخ خود مسند ریاست شرکت را به شخصی  خارج از شرکت سپرد. اولویت اول گرستنر، ثبات بخشیدن به شرکت در حال سقوط IBM بود. او تا سال ۱۹۹۴ بسیاری از بخش‌های زیان‌ده شرکت را فروخت، تعداد کارکنان را به ۲۲۰ هزار نفر تقلیل داد و جلوی بسیاری از مخارج غیرضروری را گرفت. همین اقدامات ساده و اولیه، باعث شدند IBM در سال ۱۹۹۴ دوباره به سودآوری برسد.

در همان سال ها شرکت آی‌بی‌اِم که بزرگ‌ترین و سودآورترین برند فنّاوری جهان محسوب می‌شد دارای بیش از ۳۰۰ هزار کارمند در سراسر جهان بود و درآمد این شرکت نیز رقم ۵۰ میلیارد دلار را درنوردید تا این شرکت را به باارزش‌ترین‌ها در زمان خود تبدیل کند، در این زمان بود که هیچ پیشرفتی و نوآوری نبود که نام شرکت آی‌بی‌اِم مطرح نشود، به‌گونه‌ای که در این دوره محققان شرکت آی‌بی‌اِم بیش از ۳ جایزه نوبل را به نام این شرکت ثبت کردند تا بر همگان توان علمی این مجموعه بیش‌ازپیش ثابت شود.

تغییر استراتژی‌

با شروع قرن بیست و یکم شرکت آی‌بی‌اِم درآمدی در حدود ۷۵ میلیارد دلار را داشت که تصمیمی تاریخی گرفت و آن تغییر استراتژی‌های خود به سمت بازارهای تجارت الکترونیک بود، که این اتفاق هم‌زمان شد با گسترش دیوانه‌وار کاربران اینترنت در سراسر جهان و همچنین از بین رفتن مرزهای تجارت کلاسیک با به دنیا آمدن پدیده تجارت الکترونیک، که بدون شک یکی از بزرگ‌ترین موتورهای پیشرفت این نوع تجارت را باید در شرکت آی‌بی‌اِم جست‌وجو کرد.

بد نیست که بدانید شرکت آی‌بی‌اِم در رویدادهای علمی بسیاری مشارکت داشته است که ازجمله آن‌ها می‌توان به مأموریت سفینه فضایی آپولو برای فرود بر روی سطح ماه‌ گرفته تا فراکتالهای مورداستفاده در مدلینگها می‌توان نام برد.

IBM short history 04 - معرفی برند آی‌بی‌ام (IBM)

اگر بخواهیم از جدیدترین اقدامات بخش پژوهشی این شرکت نام ببریم می‌توان به همکاری با قسمت‌های بزرگ تحقیقاتی در سراسر جهان برای کار بر روی پلیمرهای ویژه‌ای نام برد که بتوان با آن‌ها خواص مواد تولیدی به‌وسیله آن‌ها را ازنقطه‌نظر استحکام و دیگر خواص مکانیکی و شیمیایی تحت کنترل درآورد.

در حال حاضر بنا بر اطلاعات موجود بر روی خروجی‌های سایت شرکت آی‌بی‌اِم درامد این شرکت به چیزی در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ رسیده است و در گستره جهان چیزی در حدود ۴۳۱۲۱۲ نفر کارمند در خدمت دارد.

دستیابی به جایگاه پلتفرم غالب تجاری مبتنی بر فناوری بلاک‌چین

طبق تحقیقاتی که توسط Juniper Research انجام شده، IBM بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده‌ی راهکارهای مبتنی بر بلاک‌چین است. بنابراین ممکن است نام IBM در آینده‌ی نزدیک مخفف  International Blockchain Model باشد.

IBM در حال کار با بازیگران عمده‌ برای کشف توانایی‌های این تکنولوژی و ایجاد یک اکوسیستم باز بلاکچین است تا باعث ترغیب نوآوری، کم کردن ریسک و هزینه در بخش‌های متعددی از صنایع آمریکا شود.

شرکت IBM سعی دارد دولت آمریکا را در زمینه‌ی کاربردهای گسترده بلاک‌چین به‌جز پول‌های دیجیتال متقاعد کند و همچنین کاربرد بلاک‌چین را بسیار بیشتر از استفاده‌ در ارزهای رمزپایه‌ای مثل بیت‌کوین می‌داند و از دولت می‌خواهد این فناوری را وارد کار خود کند تا در زمان، هزینه و خطرپذیری، صرفه‌جویی کند.

شرکت IBM جزو آن دسته‌ از ارائه‌دهندگانی است که فناوری بلاک‌چین را به‌عنوان یک سرویس ارائه می‌دهند. این سرویس به تشکیلات اقتصادی اجازه می‌دهد بدون سرمایه‌های کلان مربوط‌ به سخت‌افزار و توسعه درمحل، از فناوری بلاک‌چین استفاده کنند.

شرکت بین المللی IBM در حال حاضر در بیشتر از ۴۰۰ پروژه بلاکچین فعالیت دارد و در حال تلاش برای دستیابی به جایگاه پلتفرم غالب مبتنی بر فناوری بلاک‌چین است.

ویرجینیا رومتی

در حال حاضر مدیرعامل و مدیر اجرایی شرکت آی‌بی‌اِم خانم ویرجینیا رومتی است، ایشان از سال ۲۰۱۲ این پست را در اختیار گرفت و به‌عنوان رئیس این شرکت شروع به کار کرد، خانم رومتی همکاری خود با شرکت آی‌بی‌اِم را از سال ۱۹۸۱ در دیترویت آغاز کرد و به‌سرعت مراحل پیشرفت را در پست‌های مختلف به‌پیش برد که نهایتاً و قبل از اینکه به ریاست این شرکت برسد به‌عنوان معاون رئیس شرکت آی‌بی‌اِم به انجام‌وظیفه می‌پرداخته است.

fd338b07 d5c0 491d 8f74 6e0a9656000f - معرفی برند آی‌بی‌ام (IBM)
ویرجینیا رومتی

از افتخارات و ویژگی‌های خانم رومتی دارا بودن مدرک کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه نورت وسترن آمریکا است، ایشان در سال ۲۰۰۶ به خاطر ارائه شیوه جدید برای گسترش بازارهای این شرکت به نقاط مختلف جهان موفق به گرفتن جایزه ویژه‌ای در مدیریت بازرگانی شد، همچنین خانم رومتی همکاری‌های زیادی با مؤسسات مختلف مبارزه با سرطان دارند.

ویرجینیا رومتی یک شیفته واقعی تکنولوژی است و با تمام حساسیت‌های خاص خودش که به خاطر قاطعیتش در تصمیم‌گیری‌های مختلف در دنیای تکنولوژی شناخته می‌شود.

در ذیل نمودارهای مربوط به ارزش این برند را در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ مشاهده نمایید.

WhatsApp Image 2019 09 03 at 16.04.07 1024x446 - معرفی برند آی‌بی‌ام (IBM)
WhatsApp Image 2019 09 03 at 16.04.35 1024x406 - معرفی برند آی‌بی‌ام (IBM)

همچنین ببینید

بیرند لینکدین

آشنایی با شبکه اجتماعی لینکداین (LinkedIn)

پایگاه هنری دنیای برند،شبکه اجتماعی حرفه‌ای لینکداین ( LinkedIn ) بزرگترین شبکه حرفه‌ای جهان با …