نایبرئیس اتاق ایران با انتقاد از عملکرد ضعیف رایزنهای اقتصادی ایران در کشورهای هدف تجارت، گفت: برای حفظ بازارهای بینالمللی باید رفتار اقتصادی خود را بهروز کنیم و به دنبال ورود به بازارهای جدید باشیم.
نایبرئیس اتاق ایران طی سفر به گرگان و دیدار با فعالان اقتصادی این استان در اتاق گرگان از عملکرد ضعیف رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای هدف انتقاد کرد گفت: این عملکرد ضعیف موجب شده نه تنها نتوانیم بازارهای جدیدی به دست آوریم، بلکه در حفظ بازارهای قبلی نیز با مشکلات جدی روبهرو شویم.
محمدرضا بهرامن، نایبرئیس اتاق ایران در نشست با فعالان اقتصادی استان گلستان که با حضور غلامرضا حسنپور، رئیس سازمان بسیج فعالان اقتصادی برگزار شد، تصریح کرد: اتاق با توجه به اهمیت نقش رایزنان اقتصادی در ایجاد و حفظ بازارهای صادراتی، پیشنهاد داده که رایزنهای اقتصادی را با توجه به توانمندیهای افراد و شناختی که آنها از بازارهای مختلف دارند، انتخاب کند و حتی حاضر است حقوق آنها را نیز تأمین کند؛ اما متأسفانه هنوز پاسخ مشخصی دریافت نکرده است.
او در ادامه بر لزوم تطبیق اقدامات تجاری خود با نیازهای روز بازار تأکید کرد و گفت: برای بقا در بازارهای جهانی، باید رفتار اقتصادی خود را بهروزرسانی کنیم. بنابراین در صورت عدم حل موضوع FATF، نمیتوان امیدوار بود که مشکلات اقتصادی رفع شوند.
نایبرئیس اتاق ایران گفت: اقتصاد کشور نیازمند یک تغییر اساسی است و بدون این تحول، چالشهای موجود ادامه خواهد یافت. برای برونرفت از مشکلات اقتصادی، باید رشد ۸ درصدی بهعنوان یک مطالبه مشترک توسط تمام فعالان اقتصادی دنبال شود.
بهرامن خاطرنشان کرد: همراهی بسیج با فعالان اقتصادی نشاندهنده آن است که در شرایط حساس، باید از منافع مشترک حمایت کنیم و همکاری را جایگزین رقابتهای غیرسازنده کنیم.
تحرک تجارت خارجی ایران کم است
در ادامه سردار غلامرضا حسنپور، رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور گفت: متأسفانه تحرک تجارت خارجی ایران کم است و باید برای حل مشکلات اقتصادی، تجارت خارجی خود را افزایش دهیم.
حسنپور با بیان این مطلب که امروز رهبری و دولت به مسئله اقتصاد و معیشت مردم توجه بسیاری دارند، تأکید کرد: بسیج فعالان اقتصادی مأموریت دارد مسائل و مشکلات استانها را رصد و با ارائه گزارش، برای رفع آنها برنامهریزی کند.
او در ادامه به وضعیت فعلی مرز اینچهبرون اشاره کرد و گفت: این شرایط درشان گلستان و فعالان اقتصادی این منطقه نیست و باید برای رفع مشکلات آن برنامهای اساسی ارائه داد.
وی افزود: امروز در بازدیدی که از این منطقه داشتیم، گزارش مفصلی از کمبودها و گلایهمندی فعالان اقتصادی در این منطقه جمعآوری کردیم که بعد از بررسی، راهکارهای لازم پیشنهاد و اجرایی خواهد شد.
تصمیمگیریهای نادرست گذشته، عامل مشکلات اقتصادی امروز است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست گفت: متأسفانه تصمیمگیریهای نادرست در سالهای گذشته، زمینهساز بسیاری از مشکلات اقتصادی امروز کشور شده است.
امیر یوسفی، اظهار کرد: تولیدکنندگان، تجار و صادرکنندگان امروز با مشکلات متعددی مواجهاند که با ارائه چند راهکار میتوان آنها را رفع کرد.
او افزود: گلستان یکی از تولیدکنندگان اصلی محصولات غذایی کشور است و نقش مهمی در امنیت غذایی مردم ایفا میکند، اما کشاورزان و تولیدکنندگان از حمایت کافی برخوردار نیستند.
یوسفی تأکید کرد: دولتها در بسیاری از کشورها به کشاورزان یارانه پرداخت میکنند، در حالی که کشاورزان ما عملاً به دولت یارانه میدهند.
رئیس اتاق گرگان تصریح کرد:بیشتر کشاورزان گلستانی خردهمالک هستند و میانگین زمینهای کشاورزی آنها کمتر از ۴ هکتار است که این نشاندهنده شرایط دشوار تولید برای کشاورزان گلستانی است.
او با اشاره به اینکه صنایع گلستان عمدتاً کوچک و متوسط هستند و از حمایت کافی برخوردار نیستند، بیان کرد: ناترازی برق طی سالهای اخیر آسیبهای جدی به تولید وارد کرده است وهمچنین ناترازی در سیستم بانکی و سیاستهای انقباضی باعث شده تا فعالان اقتصادی علاوه بر عدم دسترسی به منابع بانکی، در بازپرداخت تعهدات قبلی خود نیز دچار مشکل شوند.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان افزود: گلستان در مسیر چهارراه اقتصادی کشور قرار دارد، اما نتوانسته است بهطور کامل از این فرصتها بهرهبرداری کند.
یوسفی با اشاره به منطقه آزاد اینچهبرون، گفت: کمبود زیرساختها در این منطقه باعث شده تا این ظرفیت بینظیر برای تجارت با کشورهای همسایه، حتی چین، بهرهبرداری نشود بر این اساس لازم است تکلیف زیرساختهای این منطقه هرچه سریعتر مشخص شود.
منبع: اتاق ایران آنلاین