Img20230925090724860 650x330 - برای افزایش 50 درصدی تجارت با عراق تلاش می‌کنیم

برای افزایش ۵۰ درصدی تجارت با عراق تلاش می‌کنیم

محمدجواد امانی با اشاره به اینکه عراق یکی از مقاصد صادراتی استان خوزستان محسوب می‌شود، از هدف‌گذاری افزایش ۵۰ درصدی صادرات به این کشور خبر داد.

رئیس اتاق اهواز گفت: یکی از مقصدهای اصلی تجاری خوزستان کشور عراق است و برای افزایش ۵۰ درصدی صادرات به این کشور از یک میلیارد دلار به ۱.۵ میلیارد دلار تا پایان سال جاری تلاش می‌کنیم.

محمدجواد امانی در نشست با هیات تجاری اقلیم کردستان عراق که با حضور استاندار خوزستان برگزار شد، افزود: هدف‌گذاری برای افزایش صادرات از خوزستان به کشور عراق همواره یکی از برنامه‌های اولویت‌دار تجاری استان بوده است.

وی گفت: رایزن‌های اقتصادی خوزستان در سفارتخانه‌ها از ۲۳ نفر به ۵۳ نفر افزایش یافته است تا مسیر برای مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری خوزستان با کشورهای مورد هدف هموارتر شود.

تلاش برای تقویت ارتباطات تجاری با سرمایه‌گذاران کشورهای همسایه

نایب‌رئیس اتاق اهواز بیان کرد: هیاتی تجاری از کردستان عراق برای اولین بار برای آشنایی با ظرفیت‌های اقتصادی خوزستان به این استان سفر کردند، هیات رئیسه اتاق اهواز در نظر دارد ارتباطات تجاری با سرمایه‌گذاران کشورهای همسایه را تقویت کند.

شهلا عموری اظهار کرد: ثبات و شرایط خوب اقتصادی در کردستان عراق باعث شده تا به منطقه‌ای امن برای فعالیت‌های اقتصادی تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: شرایط خوب اقتصادی و پتانسیل و ظرفیت اقتصادی در این منطقه باعث شده تا از سرمایه‌گذاران اقلیم کردستان عراق برای سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد اروند استان دعوت شود.

بازار ایران اولویت تجاری اقلیم کردستان عراق است

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه ارتباط بین کردستان عراق و ایران دیرینه است گفت: ارتباط تجاری با کشور ایران در صدر روابط تجاری خارجی این منطقه قرار دارد.

شیخ مصطفی عبدالرحمان تصریح کرد: ارتباطات بین کردستان عراق و جمهوری اسلامی عمیق و دیرینه است و باید همواره به سمت تقویت این ارتباط حرکت کرد.

وی گفت: تبادلات تجاری بین اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی بیش از ۶ میلیارد دلار در سال است که در نظر داریم این تبادلات را تا پایان امسال به هفت میلیارد دلار افزایش یابد.

عبدالرحمان اظهار کرد: ۶ مرز بین‌المللی رسمی و ۶ مرز غیررسمی بین ایران و کردستان عراق وجود دارد که عاملی بر نزدیکی و سهولت مسیر تجارت بین ۲ منطقه است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق بیان کرد: رابطه کردستان عراق با جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای دیگر در بخش‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی گسترده است.

وی ادامه داد: کشور ترکیه بسیار پیگیر است تا ارتباطات تجاری با اقلیم کردستان عراق را گسترش دهد اما تمایل این منطقه توسعه فعالیت تجاری با ایران است، در همین راستا از استاندار خوزستان دعوت می‌شود برای آشنایی با ظرفیت‌های اقتصادی اقلیم کردستان عراق به این منطقه سفر داشته باشند.

خوزستان و کردستان عراق در حوزه نفت و پتروشیمی ظرفیت همکاری تجاری دارند

استاندار خوزستان گفت: خوزستان و اقلیم کردستان کشور عراق در زمینه تأمین تجهیزات نفتی و پتروشیمی باوجود ظرفیت‌های عظیم پتروشیمی در استان می‌توانند همکاری تجاری گسترده و مؤثری داشته باشند.

محمدرضا موالی‌زاده یکشنبه در نشست با هیات تجاری از اقلیم کردستان عراق و اعضای هیات نمایندگان اتاق اهواز در محل سرسرای استانداری خوزستان بیان کرد: همواره سیاست جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری ایجاد ارتباط تنگاتنگ با کشورهای همسایه بوده است.

وی گفت: به‌منظور تقویت ارتباط تجاری و سیاسی خوزستان و اقلیم کردستان عراق، بررسی‌های لازم برای برقراری پرواز بین این ۲ منطقه انجام شود.

موالی‌زاده اظهار کرد: بخش دولتی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش دارند تا ارتباط سازنده‌ای با کشورهای همسایه و دوست خود داشته باشند.

وی افزود: رئیس‌جمهور در سفر اخیر خود به عراق و اقلیم کردستان این کشور به زبان کردی صحبت کردند که اوج دادوستد عاطفی بین این ۲ ملت بزرگ را نشان می‌دهد.

استاندار خوزستان با بیان اینکه زبان و فرهنگ کردی یک خویشاوندی با زبان ریشه‌دار فارسی دارد اضافه کرد: بسیاری با توانمندی‌های اقتصادی خوزستان آشنا هستند و این استان آمادگی همکاری با بازرگانان اقلیم کردستان عراق را اعلام می‌کند.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *