چهارشنبه , ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
آخرین اخبار
Img20201007151442219 650x330 - با ابلاغ شیوه‌نامه تمدید و ابطال مجوزهای تأسیس در صنعت دام و طیور، محدودیت صدور مجوز جدید کاهش یافت

با ابلاغ شیوه‌نامه تمدید و ابطال مجوزهای تأسیس در صنعت دام و طیور، محدودیت صدور مجوز جدید کاهش یافت

شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به دنبال به درخواست شورای گفت‌وگوی مازندران، کارگروهی برای شیوه‌نامه تمدید و ابطال مجوزهای تأسیس در صنعت دام و طیور ایجاد کرد و درنهایت از سوی وزارت جهاد کشاورزی این شیوه‌نامه ابلاغ شد.

پروانه‌های تأسیس غیرفعالی که در بخش دام و طیور صادر شده و بدون پیشرفت فیزیکی مسکوت مانده است؛ محدودیت‌هایی را جهت صدور مجوز برای متقاضیان جدید این بخش در حریم مجاز مجوزات مذکور ایجاد می‌نماید. ازنظر فعالان این بخش، به‌منظور افزایش بهره‌وری از پتانسیل بخش دام و طیور، با ابطال پروانه‌های غیرفعال، وضعیت پیش آمده، تعیین تکلیف می‌گردد.

به استناد ماده ۵ قانون نظام جامع دام‌پروری کشور مصوب ۰۷/۰۵/۱۳۸۸ کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی، تعاونی و خصوصی که مبادرت به فعالیت دام‌پروری صنعتی و نیمه‌صنعتی می‌نمایند موظف به اخذ موافقت اصولی، پروانه تأسیس، پروانه بهره‌برداری و پروانه بهداشتی بر اساس سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی و با نظارت وزارت مذکور می‌باشند.

«طبق تبصره ۵ ماده ۵ قانون نظام جامع دام‌پروری کشور مصوب هیأت وزیران، مقرر شده بود ظرف شش ماه پس از تصویب این قانون، شیوه‌نامه تمدید و یا ابطال مجوزها و پروانه‌های موضوع این ماده توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ گردد» که به گفته فعالین این بخش و استعلام گرفته شده از سازمان‌های جهاد کشاورزی استانی به‌خصوص استان مازندران، پیش از این شیوه‌نامه ابطال، سازوکار و نحوه اقدام در این خصوص ابلاغ نشده است تا مسئولین مربوطه بتوانند برای ابطال پروانه‌های واحدهای غیرفعال اقدام نمایند؛ به‌طور مثال، در حال حاضر در استان مازندران بیش از ۱۰۰ واحد متقاضی پروانه جدید می‌باشند که در حریم این واحدها، بسیاری از واحدهای بلاتکلیف وجود دارد و به دلیل نبود این شیوه‌نامه عملاً اقدام مؤثری انجام نشده است.

شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اتاق ایران به درخواست شورای گفت‌وگوی استان مازندران در تاریخ ۱۱/۱۱/۱۴۰۲ کارگروهی به همین منظور با حضور کلیه نمایندگان دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط برگزار نمود و متعاقباً طی مکاتبات متعدد با وزرای وقت جهاد کشاورزی خواستار تصویب و ابلاغ شیوه‌نامه مذکور گردید.

درنهایت با تلاش غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی پس از گذشت قریب به ۱۶ سال، شیوه‌نامه مذکور تهیه و طی نامه ۳۹۶۱۸۰/۰۲۰ مورخ ۰۲/۱۲/۱۴۰۳ توسط مشارالیه تصویب و ابلاغ گردید.

شیوه‌نامه تمدید یا ابطال مجوزها و پروانه‌های موضوع تبصره ۵ ماده ۵ قانون نظام جامع دام‌پروری کشور را اینجا مشاهده کنید.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *